Στέφανος Τσιτσιπάς: Πρόκριση από «χρυσάφι»

0
414

Το ποσό που θα πάρει αν κατακτήσει το τρόπαιο

 

Ο Τσιτσιπάς, μετά τη νίκη του επί του Ζβέρεφ, έγινε ο πρώτος Έλληνας που θα αγωνιστεί σε τελικό major τουρνουά, κάτι που τον έκανε πρώτη είδηση σε όλον τον κόσμο. Παράλληλα. ο Στέφανος εξασφάλισε ένα μεγάλο πόσο. Συγκεκριμένα, τα χρήματα που κέρδισε ως φιναλίστ είναι 750.000 ευρώ, ήτοι τα διπλάσια από αυτά που πήρε με την παρουσία του στα ημιτελικά (βλ. 375.000). Σε περίπτωση που κατακτήσει και το τρόπαιο τότε το ποσό θα εκτοξευθεί στα 1.400.000 ευρώ!

«Είχα ένα όνειρο…»

Στις πρώτες του δηλώσεις ο Έλληνας τενίστας δεν μπόρεσε να κρύψει την συγκίνηση του και όντας βουρκωμένος, είπε ότι:  «Αν σκεφτώ τις ρίζες μου, από πού έρχομαι, από ένα μικρό μέρος της Αθήνας… είχα ένα όνειρο να παίξω κάποια στιγμή στο Roland Garros. Ποτέ δεν το φανταζόμουν να φτάσω μέχρι εδώ. Ήταν τόσο έντονο στο πέμπτο σετ, είχα το κοινό μαζί μου. Το αισθάνθηκα, μού έδωσε υποστήριξη. Αισθάνθηκα ότι υπήρχε ελπίδα και το μόνο πράγμα που θύμιζα στον εαυτό μου ήταν «να βγεις έξω και να δώσεις τη μάχη σου». Είχα πολλές συναισθηματικές εντάσεις. Αυτή η νίκη ήταν πιο σημαντική στην καριέρα μου μέχρι τώρα. Είδα πολλές σημαίες και άκουσα πολλά ελληνικά, με υποστήριξαν. Ήταν πολύ σημαντικό να τους έχω εδώ, να φωνάζουν, για να κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα. Η Ελλάδα είναι μέρος της παγκόσμιας τενιστικής κοινότητας. Εγώ και η Μαρία (Σάκκαρη) κάναμε πολλή δουλειά για ν’ αναβαθμίσουμε το τένις στην Ελλάδα».

Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 2-0 σετ, αλλά το Νο6 του κόσμου βρήκε τον τρόπο να επιστρέψει και να ισοφαρίσει σε 2-2. Τα πάντα κρίθηκαν στο πέμπτο σετ, εκεί όπου ο Έλληνας τενίστας έκανε κατάθεση ψυχής, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του (μέχρι την επόμενη).

 

Πηγή: sports3.gr/