Κωνσταντίνος Ασημακόπουλος: Για τη νέα σελίδα του μπάσκετ & με καταγωγή από Αργολίδα

0
1017

Πριν από λίγες ημέρες προκηρύχθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Προέδρου και νέου ΔΣ στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Υποψήφιοι Πρόεδροι είναι ο Βαγγέλης Λιόλιος, ο Παναγιώτης Φασούλας και ο Άγγελος Παπανικολάου.

 

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως στην διαδικασία υπάρχει έντονο και το αργολικό στοιχείο καθώς υποψήφιος για το ΔΣ θα είναι ο Κωνσταντίνος Ασημακόπουλος. Έλκει την καταγωγή του από την Αργολίδα και συγκεκριμένα από το Κουτσοπόδι, τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο πατέρας του με τον ίδιο να μοιράζει το χρόνο του μεταξύ Αθήνας και Αργολίδας. Έτσι, είναι πολύ πιθανό η Αργολίδα να έχει έναν δικό της άνθρωπο στο νέο ΔΣ της ΕΟΚ.

Ο Κωνσταντίνος Ασημακόπουλος, από τους νεότερους αθλητικούς παράγοντες του μπάσκετ καθώς είναι μόλις 34 χρονών, είναι σύμβουλος επικοινωνίας με σπουδές σε Ελλάδα (EKΠΑ) και Αγγλία (City University London) και είναι Αντιπρόεδρος στο ιστορικό σωματείο του Μίλωνα στη Νέα Σμύρνη έχοντας αγωνιστεί στα τμήματα υποδομής του συλλόγου.

Συντάχθηκε από νωρίς στην πρωτοβουλία του Βαγγέλη Λιόλιου έχοντας κάνει αρκετές επαφές με σωματεία της Αργολίδας τόσο με την παρουσία του κ. Λιόλιου όσο και κατά μόνας, επισημαίνοντας τη δυναμική που μπορεί να αναπτύξει το άθλημα στην περιοχή, εστιάζοντας στα ζητήματα που αντιμετωπίζει το αργολικό μπάσκετ, με την έλλειψη γηπέδων για τα σωματεία καλαθοσφαίρισης, την /έμφαση αναπτυξιακή διαδικασία αλλά και την ουσιαστική ενίσχυση των ερασιτεχνικών σωματείων του τόπου.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Κωνσταντίνου Ασημακόπουλου:

Το μπάσκετ, το άθλημα που έχει χαρίσει πολλές και ιστορικές στιγμές σε όλους τους Έλληνες καλείται να αλλάξει, να εκσυγχρονιστεί, να συμβαδίσει με τις ανάγκες του σήμερα και να απαντήσει στις προκλήσεις του μέλλοντος με συγκεκριμένο σχέδιο δράσης.

H επιτακτική ανάγκη έγκειται στο ότι η σκυτάλη πλέον πρέπει να περάσει σε μια σύγχρονη και τεχνοκρατική μορφή διοίκησης που εξασφαλίζει ένα συγκεκριμένο σχέδιο δράσης για την ανάκαμψη του αθλήματος, με υπευθυνότητα, συνέπεια, ευελιξία και ρεαλισμό. Σε ανθρώπους του αθλήματος που έχουν όραμα, σχέδιο και διάθεση να προσφέρουν ανιδιοτελώς, που υιοθετούν διεθνώς βέλτιστες πρακτικές και θέτουν στόχους. Σε προσωπικότητες με ήθος που βάζουν το συλλογικό όφελος πάνω από όλα και που κινούνται ενωτικά αξιοποιώντας κάθε υγιές στοιχείο του μπασκετικού δυναμικού της χώρας.

Σε αυτή την κατεύθυνση, θεωρώ πως η ευκαιρία που έχει το ελληνικό μπάσκετ μέσω της υποψηφιότητας του Βαγγέλη Λιόλιου για την Προεδρία της ΕΟΚ δεν πρέπει να πάει χαμένη και ακριβώς για αυτό στηρίζω ενεργά και συστρατεύομαι με τον Βαγγέλη Λιόλιο και την πρωτοβουλία Dwsepasa.

Σε αυτή την προσπάθεια για την ουσιαστική επανεκκίνηση του ελληνικού μπάσκετ, η υποψηφιότητα μου για το ΔΣ της ΕΟΚ στο πλευρό του Βαγγέλη Λιόλιου είναι το λιγότερο που μπορώ να πράξω, για το άθλημα που αγάπησα ήδη ως μικρός αθλητής από τις υποδομές του ΑΟΝΣ Μίλων και που συνεχίζω να υπηρετώ διοικητικά έως σήμερα.

Για το μπάσκετ που όλοι οραματιζόμαστε.