ΕΠΣ Αργολίδας: Επιμορφωτική συγκέντρωση των διαιτητών μέσω τηλεδιάσκεψης

0
698

 

Αύριο Τρίτη 1/9 και ώρα 21.30, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη επιμορφωτική συγκέντρωση των διαιτητών της Ένωσης Αργολίδας.

 

“Λόγω της πανδημίας και θέλοντας να διασφαλίσουμε την υγεία των συμμετεχόντων, η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης. Η ΕΠΣ Αργολίδας και η Επιτροπή Διαιτησίας πρωτοπορώντας, εφαρμόζουμε για πρώτη φορά τη μέθοδο διδασκαλίας μέσω τηλεδιάσκεψης για τις επιμορφωτικές συγκεντρώσεις των διαιτητών μας.

Με την ευχή σύντομα να επιστρέψουμε στη κανονικότητα, παρακαλούνται όλοι οι διαιτητές να συμμετάσχουν στην τηλεδιάσκεψη”, αναφέρεται στην ενημερωτική ανακοίνωση της ΕΠΣΑ.

ΚΕΔ/ΕΠΟ

Ολοκληρώθηκαν τα αγωνιστικά τεστ διαιτητών και βοηθών διαιτητών της 1ης κατηγορίας στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα το τελευταίο διήμερο.

Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας είναι γενικά ικανοποιημένη με το επίπεδο φυσικής κατάστασης των αξιωματούχων, δεδομένων και των καιρικών συνθηκών. Δεν υπήρξαν αποτυχίες και καλύφθηκαν οι μίνιμουμ απαιτήσεις των FIFA και UEFA, ωστόσο ένας διαιτητής και ένας βοηθός διαιτητής δεν ολοκλήρωσαν το τεστ λόγω τραυματισμού.

Ο πρόεδρος, κ. Mark Clattenburg, δήλωσε σχετικά: «Είμαι ικανοποιημένος από το επίπεδο φυσικής κατάστασης, ειδικά με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν, ωστόσο είναι πολύ σαφές ότι οι διαιτητές πρέπει να βελτιωθούν στο σπριντ και τη δυναμική κίνηση, κάτι που θα βελτιώσει την τοποθέτησή τους στον αγωνιστικό χώρο.

Η ομάδα ειδικών φυσικής κατάστασης θα τους συμβουλέψουν και θα τους υποστηρίξουν κατάλληλα ώστε να υπάρξει η απαραίτητη βελτίωση. Οι υπόλοιποι αξιωματούχοι διατησίας θα δοκιμαστούν στο εγγύς μέλλον, μόλις μας ανακοινωθούν οι ημερομηνίες έναρξης των πρωταθλημάτων”.