ΕΠΣΑ: Επίδειξη δύναμης Σιδέρη – Εγκρίθηκαν οι απολογισμοί της Γ.Σ. με 61 ναι έναντι 11 όχι

0
836

Με σημαντική πλειοψηφία εγκρίθηκε από τα σωματεία ο διοικητικός- αγωνιστικός απολογισμός της προηγούμενης χρονιάς, όπως και η τροποποίηση του Καταστατικού της Ένωσης με βάση τις επιταγές της ΕΠΟ.

Η διοίκηση της ΕΠΣΑ εξασφάλισε 61 ψήφους, ενώ 11 την καταψήφισαν από τα σωματεία που βρέθηκαν στην αίθουσα (απουσίαζαν: Κλέων Επιδαύρου, Ολυμπιακός Άργους, Πρωτέας, Άργους, Τροιζηνιακός, Ερμής Κιβερίου). Προχωρώντας σε έναν σύντομο απολογισμό, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Βασίλης Σιδέρης, αναφέρθηκε στο γηπεδικό. Τόνισε πως από το 2017 η ΕΠΣΑ έχει προχωρήσει σε πρόγραμμα παρεμβάσεων σε 22 γήπεδα.

Ενημέρωσε πως τώρα ξεκινά η κατασκευή κερκίδων στα γήπεδα του Πορτοχελίου, του Φοίνικα Επιδαύρου και του Ηλιοκάστρου. Συνεχάρη τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παν.Νίκα που προχωρά στην κατασκευή τεσσάρων ακόμη γηπέδων: Τολού, Μετοχίου, Ανυφίου και Φιχτίου, προϋπολογισμού 1 εκατομμυρίου περίπου ευρώ.

Τόνισε πως στο σχεδιασμό της προηγούμενης περιφερειακής Αρχής ήταν η αντικατάσταση τάπητα στα γήπεδα Ερμιόνης και Πορτοχελίου, ενω ενημέρωσε πως έχουν παραχωρηθεί χώροι για τα γήπεδα Μαλανδρενίου και Μυκηνών και γίνεται προσπάθεια να ξεκλειδώσουν και να προχωρήσουν (η δημοπράτηση είναι για τις 30 Σεπτεμβρίου).

Στον απολογισμό ανέφερε οτι εκδόθηκαν 1240 δελτία ποδοσφαιριστών, γενικά στάθηκε στην προσπάθεια της Ένωσης να εξυπηρετήσει όλα τα σωματεία. Τέλος, σημείωσε πως ήδη από τις σχολές προπονητών που λειτούργησε η Ένωση έχουν βγει 60 νέοι προπονητές, και ότι θα γίνουν άλλες δυο σχολές φέτος- οι οποίες καθυστέρησαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Για το ζήτημα του Καταστατικού, τόνισε ότι ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει ώστε να εναρμονισθεί με αυτό της ΕΠΟ, το οποίο ίσχυε από το 2011.