Αργολίδα: Αιμοδοσία στο Ναύπλιο διοργανώνει η ΕΠΣ Αργολίδας

0
433

 

Αιμοδοσία στο Ναύπλιο θα διοργανώσει η ΕΠΣ Αργολίδας αποδεχόμενη το κάλεσμα του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη προς τις αθλητικές ενώσεις για συλλογή αίματος.

 

Η έλλειψη αίματος συνέπεια της πανδημίας του κορωνοϊού κινητοποιεί όλη την αθλητική οικογένεια προκειμένου να συλλεχθούν όλες εκείνες οι ποσότητες αίματος που απαιτούνται για να αντιμετωπιστεί η έλλειψη.

Οι λεπτομέρειες για την αιμοδοσία αναμένεται να ανακοινωθούν τις ερχόμενες ημέρες…

 

Αναλυτικά η επιστολή:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ KAI ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

Προς: Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αργολίδας

Αθήνα, 30 Μαρτίου 2020

Αξιότιμε πρόεδρε κ.Σιδέρη

Αγαπητά στελέχη της διοίκησης

Όλες και όλοι μας βιώνουμε πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού (COVID-19). Η χώρα, οι πολίτες, κυρίως όμως το Εθνικό Σύστημα Υγείας δοκιμάζεται καθημερινά. Στις νοσηλευτικές μονάδες των μεγάλων πόλεων, στα Κέντρα Υγείας της περιφέρειας, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Ένα από τα μεγαλύτερα χτυπήματα που έχει επιφέρει ο κορωνοϊός, με την έξαρση των κρουσμάτων, είναι και η επιταχυνόμενη μείωση των αποθεμάτων αίματος. Ο αθλητισμός, ως κοινωνική έκφραση, δεν περιορίζεται μόνο σε ένα πρότυπο υγιούς ζωής. Αποτελεί, πάνω απ’ όλα, πρότυπο αλληλεγγύης, κοινωνικής προσφοράς αλλά και εθελοντισμού. Άλλωστε, η αθλητική οικογένεια βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή των δράσεων αλληλεγγύης, αναδεικνύοντας τις αξίες που θεμελιώνουν την κοινωνία των πολιτών.

Ειδικά στις δύσκολες αυτές στιγμές, σας καλώ και σας παρακαλώ, όλες και όλους, να ενισχύσουμε την προσπάθεια για την κάλυψη των αναγκών της χώρας μας σε αίμα. Ας γίνουμε εθελοντές αιμοδότες, ας προσφέρουμε το δώρο της ζωής.

Σας προτρέπω να οργανώσετε εξορμήσεις αιμοδοσίας σε κάθε πρόσφορο σημείο, εκτός των νοσηλευτικών μονάδων. Τέτοιοι χώροι μπορεί να είναι τα δημαρχεία, τα δημοτικά ιατρεία και άλλες επικουρικές δομές υγείας, πάντα σε συνεννόηση με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας ή με τις κατά τόπους Νοσοκομειακές Υπηρεσίες Αιμοδοσίας.

Είναι σημαντικό να ενημερώνετε για την πραγματοποίηση των δράσεών σας τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ώστε οι πρωτοβουλίες σας να στηριχθούν με ενέργειες προβολής και δημοσιότητας, αποσκοπώντας στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή.

Παρακαλώ θερμά να προωθήσετε την επιστολή αυτή στα Σωματεία σας και τις Ενώσεις και να ενημερώσετε τα μέλη τους.

Συνημμένα η σχετική κάρτα για την εθελοντική αιμοδοσία. Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση.

Με εκτίμηση,

Λευτέρης Αυγενάκης, Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού”.