Αναβλήθηκαν για το καλοκαίρι του 2021 οι Ολυμπιακοί Αγώνες του “Τόκιο 2020”

0
340

 

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, συμφώνησαν ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες πρέπει να αναβληθούν και να πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι του 2021, όπως αναφέρει η κοινή τοποθέτηση της ΔΟΕ και της οργανωτικής επιτροπής «Τόκιο 2020».

 

Ο Άμπε δήλωσε ότι η διοργάνωση που ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί στο διάστημα 24/07-9/08 θα μεταφερθεί για το καλοκαίρι του 2021, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.
«Κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες και με βάση τις πληροφορίες που παρείχε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο πρόεδρος της ΔΟΕ και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι Αγώνες του Τόκιο πρέπει να αναπρογραμματιστούν σε ημερομηνία πέραν του 2020 αλλά όχι αργότερα από το καλοκαίρι του 2021» αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΟΕ.

Είναι για πρώτη φορά στην 124ετή ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων που αναβάλλεται η διοργάνωση, αν και στο παρελθόν ακυρώθηκαν αρκετές φορές στη διάρκεια των δύο παγκοσμίων πολέμων του 20ού αιώνα. Η ΔΟΕ δήλωσε ότι θα παραμείνει η ονομασία τους ως Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο 2020, παρόλο που θα πραγματοποιηθούν εντός του 2021.

Η Ολυμπιακή Φλόγα έφτασε στην Ιαπωνία την περασμένη εβδομάδα μετά από την Τελετή στην Αρχαία Ολυμπία.