Αυγενάκης: Δεν θα μείνουν ξεκρέμαστα τα αθλητικά σωματεία και οι Ομοσπονδίες

0
523

 

Ο υφυπουργός Αυγενάκης έστειλε μήνυμα στις ομάδες και τις ομοσπονδίες που αναμένεται να μπουν στα μέτρα στήριξης λόγω κορονοϊού.

 

«Οι Ομοσπονδίες και τα αθλητικά σωματεία δεν θα μείνουν ξεκρέμαστα, καθώς υπάρχει η σχετική μέριμνα από μέρους των αρμοδίων Υπουργών για να συμπεριληφθούν στα μέτρα στήριξης. Μένει να το συνυπολογίσουν, να το συνεκτιμήσουν οι συνάδελφοι και να τα συμπεριλάβουν» είπε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Alpha 9,89 ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού συμπλήρωσε αναφορικά με την επιστολή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την αθλητική οικογένεια, που και αυτή πλήττεται οικονομικά από τη λαίλαπα του κορονοϊού:

«Βήμα βήμα εξετάζονται όλα τα αιτήματα από το οικονομικό επιτελείο, καθώς κάθε αποδοχή για οικονομική ενίσχυση σημαίνει κόστος, επιβάρυνση στο ήδη βεβαρυμμένο ταμείο του ελληνικού κράτους. Μέχρι στιγμής, ο Πρωθυπουργός και τα μέλη του κυβερνητικού επιτελείου έχουν δείξει πως σημασία γι’ αυτούς δεν έχουν οι αριθμοί αλλά οι άνθρωποι. Οι άνθρωποι και η υγεία τους».

Ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε:

-Στους εργαζόμενους στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις, τους οποίους ευχαρίστησε που είναι συνεπείς στις θέσεις τους αυτές τις δύσκολες ώρες για όλη τη χώρα και με αρμονία και αλληλεγγύη βοηθάνε την Ελλάδα και τους αθλητές μας για να μας εκπροσωπήσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

-Στην ειδική άδεια των αθλητών για να κάνουν την προετοιμασία τους σε μικρά γκρουπάκια, διασκορπισμένοι σε όλη την Ελλάδα, εν όψει Τόκιο, μαζί με τους προπονητές και τους γιατρούς που πρέπει να τους συνοδεύουν.
-Στη μέριμνα και στην πρόνοια να εξαιρεθούν από τις καθολικές απαγορεύσεις οι πρωταθλητές που προετοιμάζονται για τους ΟΑ, πριν καν ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, το ζητήσει από τον πρόεδρο της ΕΟΕ, Σπύρο Καπράλο.

-Στα ανάμεικτα συναισθήματα, στεναχώριας, φόβου, περηφάνιας ελπίδας και αισιοδοξίας, κατά την Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας υπό ειδικές συνθήκες, στο άδειο, λόγω των αυστηρών μέτρων, Καλλιμάρμαρο.

-Στους Ολυμπιονίκες και Πρωταθλητές, οι οποίοι στέλνουν τα δικά τους μηνύματα στην κοινωνία με τη διαδικτυακή καμπάνια «Ζήσε Αθλητικά» του Υφυπουργείου, που στόχο έχει τη διάδοση των αθλητικών αξιών στη νέα γενιά μέσα από πρόσωπα-πρότυπα των σπορ.