Διευκρινίσεις από Χειβιδόπουλο για τα γραφεία της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χάντμπολ στο Ναύπλιο

0
328

 

Τα εγκαίνια των γραφείων της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χάντμπολ και του Εθνικού Προπονητικού Κέντρου Χάντμπολ, πραγματοποιήθηκαν χθές στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, του προέδρου της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χάντμπολ, Ζόραν Ραντόισιτς, του προέδρου της Ομ. Χειροσφαίρισης Ελλάδας, Κώστα Γκαντή και του γ.γ. της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Κ.Σταματιάδη.

 

Τα γραφεία – έδρα της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας θα χρησιμοποιηθούν παράλληλα και από την Οργανωτική Επιτροπή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων «Αθήνα 2021», αφού κεντρικό γήπεδο της σπουδαίας αυτής διοργάνωσης -του χρόνου το καλοκαίρι με τη συμμετοχή 32 χωρών- θα είναι το ΣΕΦ

Όμως, στις 19 του μήνα, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χαντμπολ δρ. Μουσταφά Χασάν, ο πρόεδρος της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χάντμπολ Ζόραν Ραντόισιτς, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδος Κ.Γκαντής και το μέλος του δ.σ. της ΟΧΕ, Τάσος Χειβιδόπουλος, επισκέφθηκαν τον δήμαρχο Ναυπλιέων Δ.Κωστούρο, για να συζητήσουν την προοπτική της μεταφοράς της έδρας της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χάντμπολ (στην οποία συμμετέχουν Εθνικές Ομοσπονδίες από 32 κράτη μέλη) στο Ναύπλιο και την διοργάνωση πολλών και μεγάλων μεσογειακών διοργανώσεων.
Το γεγονός αυτό, το οποίο θα αποφασισθεί στο επόμενο Κονγκρέσο της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας, είναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί καθιστά το Ναύπλιο και την Αργολίδα το κέντρο του Μεσογειακού Χαντμπολ. Σημαίνει γραφεία, συνεδριάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπης 2-3 φορές το χρόνο, 1-2 μεσογειακά τουρνουά άμμου και σάλας το χρόνο, σεμινάρια διαιτητών, προπονητών και άλλες δράσεις της Μεσογειακής.

 

Επειδή πολλά ακούσθηκαν και γράφηκαν γι αυτή την επίσκεψη, ο Τάσος Χειβιδόπουλος, σε ανάρτησή του, παρέχει διευκρινίσεις, σημειώνοντας τα εξής:

Επειδή κάποιοι χαίρονται κι άλλοι λυπούνται για την αναδημοσίευση σε τοπική ιστοσελίδα άρθρου από site του Χάντμπολ, σχετικά με τα εγκαίνια των γραφείων της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χάντμπολ στη Αθήνα και προκειμένου να κατανοήσουν όλοι την σοβαρότητα του εγχειρήματος δηλαδή την μεταφορά ενός διεθνούς αθλητικού οργανισμού αποτελούμενου από 32 χώρες στο Ναύπλιο, οφείλω να διευκρινίσω τα παρακάτω:

Η σημερινή εγκατάσταση της έδρας στην Αθήνα ήταν η συμβατική υποχρέωση της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδας (ΟΧΕ) μετά την απόφαση για την μεταφορά της έδρας της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χάντμπολ (MHC) στην Ελλάδα που πάρθηκε τον Ιούλιο στη Στοκχόλμη.
Συνεδριάζει στην Αθήνα το Executive Office της MHC και ένα από τα θέματα που θα συζητήσει είναι και η πρόταση για την μεταφορά της έδρας στο Ναύπλιο και να θέσει στον Δήμο Ναυπλιέων τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για την μεταφορά, όπως συμφωνήθηκε την Τετάρτη στο Δημαρχείο του Ναυπλίου παρουσία του Προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χάντμπολ δρ. Μουσταφά Χασάν του προέδρου της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χάντμπολ του Προέδρου της ΟΧΕ Κ. Γκαντή και του Δημάρχου Ναυπλιέων Δ. Κωστούρου.

Στην συνεδρίαση αυτή θα παραβρεθώ τόσο εγώ, όσο και ο Πρόεδρος της ΟΧΕ προκειμένου να μεταφέρουμε την θετική πρόθεση της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδας στην προοπτική της μεταφοράς της έδρας στο Ναύπλιο και την Αργολίδα και να δώσουμε όσες πληροφορίες και διευκρινίσεις χρειαστούν τα μέλη της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χάντμπολ (MHC) για την απόφαση τους.
Κατόπιν οι προϋποθέσεις που θα αποφασιστούν θα διαβιβαστούν στον Δήμο Ναυπλιέων προκειμένου να αποφασίσει για την πρόταση του προς την Μεσογειακή Συνομοσπονδία Χάντμπολ (MHC).

Η εγκατάσταση ενός διεθνούς αθλητικού οργανισμού αποτελούμενου από 32 χώρες στο Ναύπλιο και την Αργολίδα είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός τόσο για την ανάπτυξη του αθλήματός μας όσο και για την ανάδειξη της περιοχής μας σε κέντρο του Μεσογειακού Χάντμπολ μέσα από τις πολλές και σημαντικές διοργανώσεις που θα γίνουν με επίκεντρο την Αργολίδα και το Ναύπλιο.
Ας το αφήσουμε λοιπόν έξω από τις μικροπολιτικές μας αντιλήψεις και κόντρες γιατί είναι ένα πολύ μεγάλο αθλητικό εγχείρημα για τον τόπο το οποίο δεν θα χαρίσουμε επειδή σε κάποιους πάντα κάτι δεν αρέσει…”