ΕΚΤΑΚΤΟ: Πριν λίγο συνέλαβαν τον Παναγιώτη Παπαβασιλείου διοργανωτή του Δρόμου Αργολικού Κόλπου

0
8250

Επεισοδιακός ο 19ος Δρόμος Αργολικού Κόλπου, αφού πριν λίγο η Αστυνομία συνέλαβε τον διοργανωτή και εμπνευστή αυτού του δρόμου εδώ και 19 χρόνια Παναγιώτη Παπαβασιλείου.

 

Τεράστια ερωτηματικά δημιουργούνται γιατί ο ΣΕΓΑΣ απαγόρευσε αυτόν τον δρόμο, που ποτέ δεν έχει δημιουργήσει προβλήματα και έχει συμμετοχή από σχεδόν 1000 αθλητές κάθε χρόνο, από ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο Δρόμος του Αργολικού Κόλπου είναι ο αγώνας που είναι μέσα στις καρδιές κάθε Αργολιδέα αθλητή ή απλά κατοίκου. Ενώνει τις περιοχές όλου του κόλπου και επιπλέον έχει τον πιο ερασιτεχνικό χαρακτήρα, αφού δεν έχει κόστος συμμετοχής. Είναι ο αγώνας που ξεκινά από την περιοχή Αρδάμη των Μύλων μέχρι το λιμάνι του Ναυπλίου, παράλληλα με την θάλασσα, συνολικά 15 χιλιόμετρα.

Οι αθλητές συγκεντρώθηκαν σήμερα κανονικά για τον 19ο δρόμο. Η Αστυνομία επενέβη να εκτελέσει εντολές άνωθεν για να μην γίνει ο αγώνας. Οι αθλητές απάντησαν ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί και η Αστυνομία συνέλαβε τον διοργανωτή Παναγιώτη Παπαβασιλείου.

Για να καταλάβουμε τι έγινε φέτος και ποιο ήταν το κλίμα ας δούμε τι μας είπε χθες το βράδυ ένας άλλος αθλητής, που συμμετέχει πολλά χρόνια στον ίδιο αγώνα, ο Στέλιος Καρανάσιος.

Στέλιος Καρανάσιος:

Την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020 διεξάγεται στο Ναύπλιο ο αγώνας Αργολικού Κόλπου που διοργανώνει εδώ και 19 χρόνια ο Παναγιώτης Παπαβασιλείου.

Το Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου έχει δώσει άδεια για τον χώρο του τερματισμού. H
Αστυνομία και η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν έχουν δώσει ακόμα άδεια, αν και
έγινε αίτηση εδώ και ενάμισι μήνα πριν.

Διάφοροι κύκλοι από διαφορετικούς χώρους προβάλουν εμπόδια, ώστε ο αγώνας να μην γίνει. Πληροφορούμε τους πάντες όσο ψηλά και αν βρίσκονται ότι ο αγώνας θα γίνει είτε το θέλουν είτε όχι.

Το ερασιτεχνικό και υγιές δρομικό κίνημα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Τη δίψα για
τρέξιμο, για άθληση και για ζωή δεν μπορεί κανένας να μας την στερήσει.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους δρομείς της Ελλάδας να δώσουν βροντερό παρών την Κυριακή 16 Φλεβάρη στο Ναύπλιο. Οι απειλές και οι φοβέρες δεν μας πτοούν.

Ζήτω ο υγιής και μαζικός ερασιτεχνικός αθλητισμός, ο αθλητισμός από τα κάτω.
Ζήτω οι δρομείς της Ελλάδας και οι δεκάδες σύλλογοι δρομέων σε όλη την ελληνική
επικράτεια.
Αιώνιοι αθεράπευτοι του ωραίου, του αγνού, του αληθινού και του μεγάλου.

Όλοι και όλες την Κυριακή στο Ναύπλιο. 

Στέλιος Καρανάσιος. Ερασιτέχνης δρομέας Μαραθωνοδρόμος ανά την
ελληνική επικράτεια