Γ’ Εθνική: Απολογήθηκε ο ΑΟ Τσιλιβή στην ΕΠΟ για τα πλαστά δελτία

0
735

 

Aπολογήθηκε χθές ο ΑΟ Τσιλιβή στην αρμόδια Επιτροπή της ΕΠΟ, όπου επί 2 ώρες οι άνθρωποι του Συλλόγου υπεραμύνθηκαν της αθωότητας της ομάδας.

 

Παρόντες ήταν ο πρόεδρος Αλέκος Σπίνος, και οι πρώην πρόεδροι Θοδωρής Πομόνης και Γιάννης Πυλαρινός.
Ο υπάλληλος της ΕΠΣ Διον. Κλάδης πήρε όλη την ευθύνη για τις τέσσερις υποθέσεις που αφορούν την ομάδα.
Παρών ο βουλευτής Ζακύνθου Διονύσης Ακτύπης ο οποίος παρενέβη υπέρ του Τσιλιβή.
Την ΕΠΣ Ζακύνθου υπερασπίσθηκαν ο αντιπρόεδρος Στράτος Σουπιός και ο γραμματέας Γιάννης Βερύκιος.

Το βάρος έπεσε φυσικά στο υπάλληλο της Ένωσης που πήρε πάνω του όλη την ευθύνη των παράτυπων δελτίων καθώς και την τεράστια ευθύνη της πλαστογραφίας δημόσιου έγγραφου με την άδεια παραμονής ποδοσφαιριστή. Ο κος Κλάδης παραδέχτηκε όλες τις παρατυπίες που έκανε και δήλωσε ότι οι άνθρωποι του ΑΟ Τσιλιβή δεν είχαν την παραμικρή ανάμειξη πάνω σε αυτό.

Ο πρόεδρος του ΑΟ Τσιλιβή Αλ.Σπίνος δήλωσε, ότι η ομάδα του ταλαιπωρείται από μια πρωτοφανής κατάσταση χωρίς να είναι υπαίτια η ίδια από την στιγμή που ο υπάλληλος έχει αναλάβει όλη την ευθύνη και από την στιγμή που στο νησί υπάρχουν δεκάδες παράτυπα δελτία αλλά και άλλες παρατυπίες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ioniansposrts,  η Επιτροπή άκουσε όλες τις πλευρές, αποφάσισε ότι είναι αναρμόδια να δικάσει την συγκεκριμένη υπόθεση γιατί από τη στιγμή που έχουν εκδοθεί εκ νέου δελτία και οι ποδοσφαιριστές αγωνίζονται δεν μπορεί να πάρει απόφαση. Έτσι λοιπόν η απόφαση της Επιτροπής είναι να στείλει την υπόθεση στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, κάτι που σημαίνει ότι η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο περίπλοκη για όλους όσους εμπλέκονται σε αυτή την ιστορία.

Η εν λόγω Επιτροπή (ΕΙΠ) πιστεύει ότι δεν είναι μόνο η αμέλεια ή ο ενδεχομένως δόλος του υπαλλήλου, που έτσι και αλλιώς έχει πάρει την ευθύνη αλλά και οι ευθύνες και παραλήψεις ενός ολόκληρου συστήματος που διοικούσε την ΕΠΣ Ζακύνθου τα προηγούμενα 8 και πλέον χρόνια και φέρει την ευθύνη για την σημερινή κατάσταση.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα βγει κάποια απόφαση την ερχόμενη Τρίτη, αλλά θα περιμένουμε εξελίξεις για το πότε θα συνεδριάσει η Επιτροπή Δεοντολογίας και τι αποφάσεις θα πάρει. Κομβικό σημείο στην υπόθεση τουλάχιστον του Ελέζι ότι επανεκδόθηκε το δελτίο του πολύ αργότερα από την στιγμή που το γνώριζε η ίδια η ομάδα και δεν προέβη σε καταγγελία στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα της ΕΠΣ ή της ΕΠΟ.