Γ’ Εθνική: Η Ερμιονίδα καλεί τους φίλους της για ενημέρωση

0
517

Η διοίκηση της Ένωσης Ερμιονίδας, με αφορμή το τέλος του πρώτου γύρου, καλεί τους φίλους της ομάδας σε συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσει τη Κυριακή 22 του μήνα και ώρα 11 στο Λύκειο Κρανιδίου, ώστε να ενημερωθούν για την πορεία της ομάδας, αγωνιστικά διοικητικά και οικονομικά…

 

“Καλούμε όλους τους φίλους που αγαπάνε πραγματικά την ομάδα να παραβρεθούν στην σημαντική αυτή συγκέντρωση”, αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της διοίκησης.

 

Να σημειωθεί πως παράλληλα, η διοίκηση ενημερώνει για την πολύ σημαντική εξέλιξη για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, που αφορά τη μείωση φόρου εισοδήματος για δωρεές σε ερασιτεχνικά σωματεία. “Η Ένωση Ερμιονίδας δίνει αυτήν την δυνατότητα σε όσους επαγγελματίες θελήσουν να κάνουν χρήση αυτής της διάταξης και να ενισχύσουν το σωματείο μας. Μια ερώτηση στον λογιστή θα διευκολύνει την διαδικασία. Εμείς σαν Ένωση Ερμιονίδας είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση”, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση-ενημέρωση.

Μείωση φόρου εισοδήματος για δωρεές σε ερασιτεχνικά σωματεία

O υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, υπέγραψε στις 17 του μήνα, απόφαση, με την οποία μειώνεται ο φόρος εισοδήματος για τα πρόσωπα που προβαίνουν σε δωρεές για τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία. Η μείωση του ποσού του φόρου θα είναι σε ποσοστό 20% του ποσού της δωρεάς, ενώ το συνολικό ποσό των δωρεών δεν μπορεί να υπερβαίνει το 5% του συνολικού φορολογητέου εισοδήματος.

Η Κυβέρνηση ενισχύει με αυτό τον τρόπο τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, προσβλέποντας στην περαιτέρω ανάπτυξή του, και δημιουργώντας επιπλέον κίνητρα χρηματοδότησής του από τον ιδιωτικό τομέα.

Σε συνδυασμό μάλιστα, με την πρόσφατη μείωση του φορολογικού συντελεστή στα συμβόλαια που συνάπτουν οι αθλητικές ανώνυμες εταιρείες (ΑΑΕ), υλοποιείται η πρώτη φάση στήριξης, με μέτρα τέτοιου είδους, προς το σύνολο του ελληνικού αθλητισμού.