Έργα στο ΔΑΚ Ναυπλίου και στο “νταμάρι” μέσω του “Φιλό-Δημος”

0
586

 

Η δημοτική Αρχή, πέτυχε την ένταξη στο «Φιλόδημος» τόσο του γηπέδου του Νταμαριού, όσο και του ΔΑΚ Ναυπλίου, όπου θα γίνουν σημαντικά έργα αναβάθμισης.

Ειδικότερα:
Στο «Νταμάρι» (το γήπεδο κάτω απο τον Προφήτη Ηλία), θα τοποθετηθεί πλαστικός χλοοτάπητας, κατάλληλος φωτισμός, θα ανακαινιστούν η κερκίδα , τα αποδυτήρια και ο περιβάλλον χώρος, ώστε να γίνει ένα σύγχρονο ποδοσφαιρικό γήπεδο.
Στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο θα εγκατασταθεί φωτισμός που θα επιτρέπει την ασφαλή χρήση και τις βραδινές ώρες, θα επισκευαστεί το ταρτάν και θα συντηρηθούν ο χλοοτάπητας και άλλες εγκαταστάσεις.
Πρόκειται συνολικά, για ένα έργο που θα αναβαθμίσει ολοκληρωτικά την άθληση των πολιτών.
Αναφορικά με το γήπεδο του Προφήτη Ηλία (“νταμάρι”), η ανακοίνωση του Δήμου αναφέρει χαρακτηριστικά: Ένα όνειρο ετών προχωρά προς την πραγματοποίηση του. Σε σύγχρονο ποδοσφαιρικό γήπεδο μετατρέπεται το Νταμάρι στο Ναύπλιο. Ένα νταμάρι που εδώ και χρόνια απλά αποτελούσε μια αλάνα «για όλες τις χρήσεις» σύντομα θα αποτελέσει έναν ακόμα σύγχρονο χώρο άθλησης και αναψυχής, προσθέτοντας μια ακόμα αθλητική εστία στην πόλη του Ναυπλίου”.
Να θυμίσουμε οτι στο παρελθόν έχουν γίνει εκεί μέχρι και αγώνες Γ’ Εθνικής, τελικοί κυπέλλου Αργολίδας κλπ. Το χρησιμοποιούσαν ως έδρα ο Διοβουνιώτης, ο Παλαμήδης, ο Τοξότης και η Νίκη Ναυπλίου, κατά καιρού η Δόξα Αγίου Αδριανού και τα Πυργιώτικα. Μιλάμε φυσικά, για τις εποχές όπου δεν ήταν υποχρεωτική η χρήση χλοοτάπητα και χόρτο στην Αργολίδα διέθεταν μόνο τα ΔΑΚ Ναυπλίου και Άργους. Έκτοτε ο χώρος εγκαταλείφθηκε…
Η έλλειψη χώρου προπόνησης και αγώνων, ήταν και είναι η βασική αιτία που στην πόλη του Ναυπλίου έσβησε το ποδόσφαιρο, αφου κανείς ποδοσφαιριστής δεν είχε την διάθεση να τρέχει στην Τίρυνθα ή την Αγία Τριάδα για προπονήσεις. Και όσες ομάδες από τις προαναφερόμενες έχουν ακόμη την όποια δραστηριότητα, αυτή περιορίζεται απλά στο να κατεβαίνουν στους αγώνες κάθε Κυριακή, χωρίς κάποια άλλη φιλοδοξία…