Αρχίζει το πρωτάθλημα της Super League 2

0
369

 

Η Super League 2 αρχίζει κανονικά αυτό το σαββατοκύριακο, όπως προέκυψε στο ΔΣ της διοργανώτριας.

 

Η συνεδρίαση ήταν επεισοδιακή, καθώς υπήρξε ένταση ανάμεσα στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Καραϊσκάκης Οδυσσέα Δράκο και τον εκπρόσωπο της ΕΠΟ Λεωνίδα Θωμαϊδη, αμέσως μετά την ψηφοφορία για την σέντρα του πρωταθλήματος.
Ο κ.Δράκος αντέδρασε έντονα και «φώναζε» στον κ.Θωμαϊδη, που ψήφισε υπέρ της σέντρας εκ μέρους της ΕΠΟ, «είσαι μπούλης», κατηγορώντας τον πως έκρινε το αποτέλεσμα.
Ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ απάντησε «έμενα είπες μπούλη; πάρτο πίσω»! Ο μεγαλομέτοχος του Καραϊσκάκη έφυγε από την αίθουσα, ο Θωμαϊδης ακολούθησε και το… ντέρμπι συνεχίστηκε στους διαδρόμους.

Το επεισόδιο πάντως έληξε με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων, ενώ ο κ.Θωμαϊδης απολογήθηκε στο ΔΣ ζητώντας συγγνώμη και λέγοντας πως «η ΕΠΟ θέλει το καλό του ποδοσφαίρου και τη κατηγορίας, για αυτό ψήφισε υπέρ της σέντρας», τονίζοντας επιπλέον πως με αυτόν τον τρόπο η διοργανώτρια θα μπορέσει καλύτερα να διαπραγματευτεί τα τηλεοπτικά.
Στα της ψηφοφορίας προκύπτει ότι υπέρ της σέντρας ψήφισαν Χανιά, Απόλλων Σμύρνης, Παναχαϊκή, Εργοτέλης και ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ υπάρχει και η πληροφορία πως εάν στην πρόταση που θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη εκ μέρους της διοργανώτριας δεν βρεθεί ουσιαστική λύση και συμφωνία στο τηλεοπτικό, η Super League 2 θα κατεβάσει τα… ρολά επ’ αόριστον.

Η επιστολή της SL2 στην ΕΡΤ – Συμφωνία ή… λουκέτο!

Η Super League 2 απέστειλε την πρόταση της προς την ΕΡΤ με την υποσημείωση πως εάν δεν προκύψει συμφωνία μέχρι την Τρίτη, τότε το πρωτάθλημα θα διακοπεί επ’ αόριστον

Η επιστολή που δημοσιοποιείται στην ιστοσελίδα της Σούπερ Λιγκ 2 είναι η εξής:

«Αξιότιμε κύριε Γαμπρίτσε, Επί της από 23/09/2019 επιστολής σας, αναφορικά με την παροχή τηλεοπτικών δικαιωμάτων της SUPER LEAGUE 2 προς την ΕΡΤ Α.Ε. για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020, σας γνωρίζουμε τα κάτωθι:

ΟΙ ΠΑΕ της SUPER LEAGUE 2 αν και συμμορφώθηκαν άμεσα με τις επιταγές του νέου αθλητικού νόμου, αλλά και της ΕΡΤ Α.Ε., για την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων, συστήνοντας νέο φορέα, τη SUPER LEAGUE 2, και με βάση τις επιταγές του από 10/08/2018 προσυμφώνου, προβαίνοντας μάλιστα σε οικονομικό προγραμματισμό με αυτά τα δεδομένα, εντούτοις από τη δική σας πλευρά ουδέν πράξατε μέχρι σήμερα για την υλοποίηση υπογραφής οριστικής σύμβασης διάθεσης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, με το φορέα μας, με αποτέλεσμα οι ΠΑΕ να έχουν περιέλθει σε δεινή θέση.

Απ’ ό,τι αντιλαμβάνεσθε, οι μόνοι που δεν ευθύνονται για τη δημιουργηθείσα αυτή κατάσταση, η οποία έχει αντίκτυπο, τόσο στις διοικήσεις των ΠΑΕ, όσο και στους ποδοσφαιριστές αυτών, είναι οι συμμετέχουσες ομάδες της SUPER LEAGUE 2.

Σχετικά με την πρότασή σας και τα ποσά που αναφέρετε σε αυτήν είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να υιοθετηθεί από καμία ΠΑΕ, διότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα των αναγκών των ομάδων και είναι παντελώς μη ρεαλιστική και κατάφωρα άδικη προς τις ΠΑΕ.

Πλην όμως, την ύστατη αυτή στιγμή, ως ένδειξη καλής θέλησης από πλευράς των ΠΑΕ της SUPER LEAGUE 2 και για να βρεθεί μια λύση στο αδιέξοδο, το Δ.Σ. της SUPER LEAGUE 2 με τη σημερινή του απόφαση, της 25/09/2019, αντιπροτείνει τα εξής:

α) Έναρξη του πρωταθλήματος την προσεχή Κυριακή και για το λόγο αυτό σας προσφέρουμε τους αγώνες της 1ης αγωνιστικής (επισυνάπτεται το αγωνιστικό πρόγραμμα) για να επιλέξετε τους αγώνες προς μετάδοση που εσείς επιθυμείτε.

Ως αντάλλαγμα για την παροχή των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των ΠΑΕ για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020 προς την ΕΡΤ Α.Ε. προτείνουμε:

Α) Για τις ΠΑΕ που δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο και υποβιβάσθηκαν από τη SUPER LEAGUE 1 στη SUPER LEAGUE 2, μείωση σε ποσοστό 12% από το ποσό που αναφέρεται στο από 10/08/2018 προσύμφωνο (μείωση αντίστοιχη με αυτή που υπέστησαν και οι ομάδες της SUPER LEAGUE 1).

Β) Για τις λοιπές ΠΑΕ της SUPER LEAGUE 2, ποσοστό μείωσης 20% από το αναφερόμενο ποσό, στο από 10/08/2018 προσύμφωνο. Σε αντίθετη περίπτωση που δεν καταστεί δυνατό, να υλοποιηθεί οριστική συμφωνία μεταξύ μας, σύμφωνα με την ανωτέρω πρότασή μας, έως την 1η Οκτωβρίου 2019, βρισκόμαστε στη λίαν δυσάρεστη θέση, να σας γνωρίσουμε ότι, οι αγωνιζόμενες ΠΑΕ αδυνατούν να συνεχίσουν στο πρωτάθλημα, το οποίο και αναστέλλεται επ’ αόριστον.

Προσβλέποντας σε θετική αντιμετώπιση εκ μέρους σας της ανωτέρω πρότασης και της εν γένει θέσεώς μας, και στα πλαίσια της καλής πίστης, των συναλλακτικών ηθών, αλλά και του καλού έργου και της προσφοράς της ΕΡΤ προς την κοινωνία και τον αθλητισμό γενικότερα, αναμένουμε απάντησή σας.

Είμαστε στη διάθεσή σας, εάν κρίνετε αυτό σκόπιμο, για άμεση συνάντηση.

Με εντολή Δ.Σ.

Για την Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β’ Εθνικής Κατηγορίας

Super League 2 – Football League

Ο Πρόεδρος Λεωνίδας Λεουτσάκος».