Γ’ Εθνική: Την Τετάρτη 11/9 (αντί της 9/9) θα γίνει η κλήρωση του πρωταθλήματος

0
353

 

Από την Επιτροπή Διοργανώσεων ανακοινώθηκε η αλλαγή στην ημέρα και στην ώρα της κλήρωσης για το πρόγραμμα αγώνων του Πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας περιόδου 2019 – 2020.

 

Κατόπιν της κατάθεσης προσφυγής του αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία Αιολικός Α.Ε.Π.Σ. κατά της απόφασης της Ε.Ε./Ε.Π.Ο., (στην συνεδρίασή της Νο 24/02.09.19), για τον προβιβασμό στην Football League των Σωματείων Νίκη Βόλου Γ.Σ. και Καλαμάτα Π.Σ., η κλήρωση για το πρόγραμμα των αγώνων του Πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας περιόδου 2019 – 2020 αναβάλλεται και θα διεξαχθεί την Τετάρτη 11.09.2019 και ώρα 11:00, στα γραφεία της Ε.Π.Ο. (αίθουσα E.E./Ε.Π.Ο.) στην Αθήνα (Πάρκο Γουδή).

Προκήρυξη

Μετά και τη συνεδρίαση της 2/9 η ΕΠΟ συμπλήρωσε και στο κείμενο της Προκήρυξης πρωταθλήματος τις εκκρεμότητες για την άνοδο και τον υποβιβασμό.Πιο συγκεκριμένα:

Η άνοδος (στην 3η Κατηγορία – F.L.)

Μετά το πέρας της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί «ειδικό πρωτάθλημα» για τον προβιβασμό των Ομάδων στη F.L. για την περίοδο 2020 – 2021 με τους εξής όρους:
α. θα πάρουν μέρος σε αυτό οι πρώτες Ομάδες της τελικής βαθμολογικής κατάταξης της κανονικής περιόδου κάθε Ομίλου 1ου ως 7ου και των play-off για τον 8ο Όμιλο. Συνολικά θα πάρουν μέρος 8 Ομάδες.
β. Θα σχηματιστούν δύο Όμιλοι των 4 Ομάδων ο καθένας ως εξής: Θα γίνει κλήρωση και θα μπουν σε μία κληρωτίδα και τα 8 Σωματεία – Πρωταθλητές μαζί, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς. Τα 4 πρώτα Σωματεία που θα κληρωθούν θα απαρτίζουν τον ένα Όμιλο και τα υπόλοιπα 4 Σωματεία θα απαρτίζουν τον άλλο Όμιλο.
γ. Οι αγώνες που θα διεξαχθούν σε κάθε Όμιλο θα είναι διπλοί (εντός – εκτός έδρας). Συνολικά θα διεξαχθούν 6 αγωνιστικές σε κάθε Όμιλο.
δ. Οι δύο πρώτες Ομάδες της τελικής βαθμολογικής κατάταξης κάθε Ομίλου θα προβιβαστούν στη Football League. Συνολικά θα προβιβαστούν τέσσερις (4) Ομάδες.
ε. Οι υπόλοιπες Ομάδες του «ειδικού πρωταθλήματος» θα παραμείνουν στη Γ’ Εθνική κατηγορία για την περίοδο 2020 – 2021.

– Από την παραπάνω 3η Κατηγορία – F.L. που γίνεται σε έναν όμιλο των 14 ομάδων, από το αμέσως προσεχές πρωτάθλημα της σεζόν 2019-2020 υποβιβάζονται οι 4 τελευταίες ομάδες με τη λήξη της κανονικής περιόδου.

 

Υποβιβασμός (στα Τοπικά πρωταθλήματα)

Στους Ομίλους 1ο, 3ο, 4ο, 5ο, και 7ο (όπου είναι οι ομάδες της Αργολίδας), που έχουν από 14 Σωματεία, θα παραμείνουν από την 2η θέση έως και την 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα του αμέσως προσεχούς πρωταθλήματος 2019-2020. Οι Ομάδες που θα καταλαμβάνουν από την 9η θέση και κάτω υποβιβάζονται στην Α΄ Κατηγορία του Τοπικού Πρωταθλήματος της οικείας Ε.Π.Σ. (δηλαδή οι 6 τελευταίες).

Στον 2ο Όμιλο (15 Σωματεία),, θα παραμείνουν από την 2η θέση έως και την 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι Ομάδες που θα καταλαμβάνουν από την 10η θέση και κάτω υποβιβάζονται στην Α΄ Κατηγορία του Τοπικού Πρωταθλήματος της οικείας Ε.Π.Σ. Στον 6ο Όμιλο (13 Σωματεία), θα παραμείνουν από την 2η θέση έως και την 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι Ομάδες που θα καταλαμβάνουν από την 9η θέση και κάτω υποβιβάζονται στην Α΄ Κατηγορία του Τοπικού Πρωταθλήματος της οικείας Ε.Π.Σ.

Στον 8ο Όμιλο Κρήτης (που έχει 9 Σωματεία), θα διεξαχθούν αγώνες play – off σε Όμιλο, με την συμμετοχή των τεσσάρων (4) πρώτων Σωματείων της Τελικής Βαθμολογικής Κατάταξης της κανονικής περιόδου, με την βαθμολογία που θα έχουν συγκεντρώσει στην εν λόγω κατάταξη, για την ανάδειξη του Πρωταθλητή.

Τα υπόλοιπα 5 Σωματεία της Τελικής Βαθμολογικής Κατάταξης της κανονικής περιόδου, με την βαθμολογία που θα έχουν στην εν λόγω κατάταξη, θα αγωνιστούν σε αγώνες play – out σε Όμιλο, για τον υποβιβασμό ενός Σωματείου, στην Α΄ Κατηγορία του Τοπικού Πρωταθλήματος της οικείας Ε.Π.Σ.

Συγκεκριμένα, στους αγώνες play – off σε Όμιλο με την συμμετοχή των τεσσάρων πρώτων Σωματείων της Τελικής Βαθμολογικής Κατάταξης της κανονικής περιόδου, με την βαθμολογία που θα έχουν συγκεντρώσει στην εν λόγω κατάταξη, για την ανάδειξη του Πρωταθλητή οι αγώνες που θα διεξαχθούν θα είναι διπλοί (εντός – εκτός έδρας) μετά από κλήρωση. Συνολικά θα διεξαχθούν έξι (6) αγωνιστικές.
Ανάλογα, και στους αγώνες play – out των πέντε υπολοίπων.

Προβιβασμός από Ε.Π.Σ. (στη Γ’ Εθνική – Τέταρτη Κατηγορία)

Οι 53 Πρωταθλήτριες ομάδες των Ε.Π.Σ. καθώς και οι 3 Δευτεραθλήτριες Ομάδες των ιδρυτριών Ενώσεων, δηλαδή συνολικά 56 Ομάδες, προβιβάζονται στη Γ’ Εθνική Κατηγορία για την περίοδο 2020 – 2021 (μετά την ολοκλήρωση της εσωτερικής διαδικασίας στο τοπικό πρωτάθλημα τους – μετά απευθείας, χωρίς να έχουν μεσολαβήσει μπαράζ μεταξύ τους.

Σε περίπτωση που μία πρωταθλήτρια Α’ κατηγορίας τοπικού πρωταθλήματος Ε.Π.Σ. (ή δευτεραθλήτρια προκειμένου περί των τριών ιδρυτριών Ενώσεων) δικαιούμενη να προβιβαστεί, δεν δηλώσει συμμετοχή για οποιοδήποτε λόγο στο ως άνω πρωτάθλημα, τότε αντικαθίσταται από την δευτεραθλήτρια, και αν αυτή επίσης δεν μπορεί ή δεν δηλώσει συμμετοχή, από την τριταθλήτρια.

Όσον αφορά τις Ε.Π.Σ. της Κρήτης (Λασιθίου, Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Χανίων), μόνο για την περίοδο 2020 – 2021 θα προβιβάσουν εκτός των Πρωταθλητών τους σύνολο 4 Σωματεία, και 2 επιπλέον Σωματεία μετά από αγώνες κατάταξης των 4 Δευτεραθλητών τους σε Όμιλο, μετά το πέρας της κανονικής περιόδου των πρωταθλημάτων τους. Για να αυξηθεί ο τωρινός πολύ μικρός αριθμός ομάδων αυτού του ομίλου.