Γ’ Εθνική: Μπορεί να αναπληρωθεί ομάδα που δεν κατεβαίνει απο άλλη ομάδα της ίδιας Ένωσης

0
494

Μέχρι τις 5 Αυγούστου έχουν περιθώριο οι 116 ομάδες να δηλώσουν συμμετοχή στη Γ’ Εθνική, όπου όμως έχουμε ήδη ομάδες που έχουν αποφασίσει να μη δηλώσουν συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα.

 

Τα μεγαλύτερα προβλήματα τα αντιμετωπίζουν οι νησιωτικές ομάδες, λόγω του οικονομικού. Γι’ αυτό και ήδη οι Όλυμπος Αγιάσου (ΕΠΣ Λέσβου), ΑΟ Πρόννοι (ΕΠΣ Κεφαλληνίας/Ιθάκης), Κανάρης Νενήτων (ΕΠΣ Χίου) και ΑΕ Βαθύλλου/Πανσαμιακού (ΕΠΣ Σάμου) ανακοίνωσαν πως δεν θα δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Απόφαση να μην συμμετάσχουν πήραν ο Αλέξανδρος Κιλκίς (ΕΠΣ Κιλκίς) και ο Ορέστης Ορεστιάδας (ΕΠΣ Έβρου).

Σύμφωνα με την απόφαση της επιτροπής πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής,  εκτός από την δημιουργία του Κρητικού ομίλου που θα αποτελείται από 9 ομάδες, οι όμιλοι να παραμείνουν 8 και θα απαρτίζονται από 14-15 ομάδες. Με δεδομένο ότι οι ομάδες τις Γ΄ Εθνικής είναι 116 και ότι έχουν αποχωρήσει 6, η επιτροπή πήρε την απόφαση να αναπληρώνονται όχι μόνο οι πρωταθλήτριες των ΕΠΣ, αλλά και οι ομάδες που ήταν στην κατηγορία και δεν δήλωσαν συμμετοχή. Η απόφαση αυτή πάρθηκε κατά πλειοψηφία, επικυρώθηκε από την νομική υπηρεσία της ΕΠΟ και απομένει μόνο το τυπικό της υπόθεσης.

Οσο αφορά την περιοχή μας, ο ΑΟ Κατασταρίου Ζακύνθου που ήταν στον 8ο όμιλο, δήλωσε αδυναμία να κατέβει. Με βάση την τελευταία απόφαση της ΕΠΟ, την θέση του ΑΟ Κατασταρίου θα την πάρει η δευτεραθλήτρια της ίδιας Ένωσης, ο ΑΠΣ Ζάκυνθος.

Μια ακόμα θέση της Γ’ Εθνικής μένει κενή στον όμιλό μας, μετά από την απόφαση συγχώνευσης της ΠΑΕ Σπάρτης, που υποβιβάστηκε από τη Football League, με την ΑΕ Πελλάνας, που αγωνιζόταν στην κατηγορία (το νέο όνομα θα είναι ΑΕ Σπάρτης).