Α2 Μπάσκετ: Δήλωσε συμμετοχή στην Α2 ο Ολυμπιακός

0
373
BASKET LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÑÏÌÇÈÅÁÓ ÐÁÔÑÁÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)

Aνήμερα της τελευταίας προθεσμίας που είχε δώσει η ΕΟΚ, ο Ολυμπιακός κατέθεσε σήμερα το απόγευμα τα σχετικά έγγραφα για τη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα της Α2 και στο Κύπελλο.

 

Εφόσον δεν αλλάξει κάτι και τελικά αγωνιστεί ο Ολυμπιακός στη δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία, θα αρχίσει το νέο πρωτάθλημα με – 6 βαθμούς.
Όσον αφορά το Κύπελλο, δεν θα αρχίσει από τα προημιτελικά, όπως συνέβαινε τα περασμένα χρόνια, αλλά από τη δεύτερη αγωνιστική της πρώτης φάσης, όταν οι 16 ομάδες της Β’ Εθνικής που θα έχουν περάσει από την πρώτη αγωνιστική θα κληρωθούν (και θα παίξουν ως γηπεδούχοι) με τις 16 της Α2.

Η επιστολή του Ολυμπιακού
«Κύριοι,
Με την παρούσα, επισυνάπτουμε τη δήλωση συμμετοχής στο Πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών της περιόδου 2019-2020.
Παρακαλούμε όπως μας επιστρέψετε την παρούσα επιστολή μέσω φαξ με δικό σας αριθμό πρωτοκόλλου για την παραλαβή.
Με εκτίμηση,
Για την ΚΑΕ Ολυμπιακός
Γ. Σκινδήλιας-Αντιπρόεδρος»

Οι ομάδες που ανέφερε η προκήρυξη που εκδόθηκε στις 3 Ιουλίου:
1. ΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
2. ΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
3. ΓΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ
4. ΑΣ ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΔΡΥΟΠΙΔΕΩΝ
5. ΓΣ ΕΡΜΗΣ ΑΓΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
6. ΑΣ ΚΩΩΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ
7. ΑΟ ΑΜΥΝΤΑΣ
8. ΑΕ ΨΥΧΙΚΟΥ
9. ΑΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
10. ΑΣΑ ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ
11. ΟΙΑΞ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
12. ΣΑΑΚ ΑΝΑΤΟΛΙΑ
13. ΓΣ ΔΑΦΝΗΣ ΔΑΦΝΙΟΥ
14. ΓΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ
15. ΟΜΑΔΑ Χ
16. ΟΜΑΔΑ Ψ

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΑΣ Καστοριάς, πανηγυρίζοντας για την πρόσκληση που έλαβε ώστε να αγωνιστεί στην Basket League, τονίζοντας ότι αυτός ήταν ο καρπός της προσπάθειας της. Ωστόσο, όπως είναι γνωστό, μετά την αποχώρηση του Δίτσιου η κατάσταση έγινε πολύ δύσκολη για την ομάδα. Φυσικά και η συγκεκριμένη ανακοίνωση στηρίζεται στην ασάφεια, γεγονός που είχε φανεί και μετά το έκτακτο ΔΣ.

Αναλυτικά :

«Ο ΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ στην Α1.

Ιστορική μέρα η σημερινή για το σύλλογο μας. Η επίσημη πρόσκληση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης να συμμετάσχει ο ΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας είναι καρπός μιας πολύμοχθης συλλογικής προσπάθειας αθλητών, διοίκησης, χορηγών και φιλάθλων.

Χάρη στις προσπάθειες και στις συντονισμένες κινήσεις των ανθρώπων της διοίκησης, όπως και όλων των μελών και αθλητών του συλλόγου, ο ΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ κατάφερε να φτάσει στην κορυφαία κατηγορία αθλητικής διοργάνωσης Καλαθοσφαίρισης στη χώρα μας.

Η εντυπωσιακή πορεία του Συλλόγου μας αντανακλά τη συνέπεια, την επιμονή και το αγωνιστικό ήθος από τα πρώτα βήματα στο τοπικό πρωτάθλημα, και μέσα σε διάστημα έξι ετών, μέχρι την άνοδο στην κορυφαία κατηγορία του Ελληνικού Μπάσκετ. Οι “Γουναράδες” πρωταγωνιστώντας σε όλες τις κατηγορίες στις οποίες συμμετείχαν, κατάφεραν να αναδείξουν τις δυνατότητες της ακριτικής Καστοριάς σε όλη την Ελλάδα.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους φίλους της ομάδας και του συλλόγου μας που με τη δυναμική αλλά πάντα κόσμια παρουσία τους βοήθησαν στην επιτυχή διαδρομή του συλλόγου μας. Οι ευχαριστίες μας και στους χορηγούς της ομάδας που σε καιρούς οικονομικής δυσπραγίας στάθηκαν αρωγοί και ήταν βασικοί συντελεστές των επιτυχιών μας. Τα οφέλη για την τοπική κοινωνία είναι πολλαπλά όπως εμφανής είναι και η προστιθέμενη αξία για την τοπική οικονομία και την προβολή της Καστοριάς. Αναδεικνύει τις δυνατότητες της ποιοτικής και μεθοδικής συνεργασίας. Θεμελιώνει και τα διακριτά χαρακτηριστικά μιας περιοχής που προβάλλει με αξιώσεις ισότιμης παρουσίας στο δίκτυο πόλεων που επενδύουν στη καινοτόμο επιχειρηματικότητα ενισχύοντας ταυτόχρονα το πρότυπο οργάνωσης μιας σύγχρονης κοινωνίας που καλλιεργεί πτυχές ανταγωνιστικής ταυτότητας για την περιοχή μας.

Ο ΑΣ Καστοριάς θα συνεχίσει να στηρίζει το Ελληνικό Μπάσκετ, έχοντας μοναδικό σκοπό την προώθηση της ευγενούς άμιλλας, της ομαδικότητας και του αθλητισμού.

Η οικογένεια του ΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ».