Γ’ Εθνική: Κίνδυνος να μην αγωνιστεί Γ’ Εθνική o Πανγυθεατικός

0
568

 

Στις 15 Ιουνίου ο Πανγυθεατικός ενημέρωσε το φίλαθλο κοινό ότι στη συνάντηση διοίκησης και μελών της ομάδας, αποφασίστηκε η παραίτηση της υπάρχουσας διοίκησης.

 

Με την απόφαση αυτή, το διοικητικό συμβούλιο διαλύθηκε και αυτομάτως προκηρύχθηκε επίσημα Γενική Συνέλευση για την Τετάρτη 26 Ιουνίου, με θέμα εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης. Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου δεν πραγματοποιήθηκε τότε, μετατέθηκε για την Κυριακή 30/6, στο Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ανατολικής Μάνης, όπου δεν υπήρξε αποτέλεσμα.

Πρόσφατα εκδόθηκε ανακοίνωση απο την απελθούσα διοίκηση η οποία καλεί τον κόσμο να συνεισφέρει οικονομικά για να μπορέσει η ομάδα να δηλώσει συμμετοχή στην Γ’ Εθνική.

Η ανακοίνωση-κάλεσμα:

Κατανοώντας την ανυπομονησία του αθλητικού κοινού της πόλης μας, το οποίο και επιθυμεί να δει την ομάδα μας να αγωνίζεται την προσεχή αγωνιστική περίοδο στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, οφείλουμε να ενημερώσουμε όλους εσάς σχετικά με τις διεργασίες που πραγματοποιούνται για την επίτευξη του στόχου αυτού.
Είναι δεδομένη η επιθυμία όλων των ποδοσφαιρικών παραγόντων και των φιλάθλων του Γυθείου, να συμμετέχει ο Πανγυθεατικός στη μεγαλύτερη κατηγορία.
Η εύρεση οικονομικών πόρων είναι το βασικό συστατικό για να ανταπεξέλθει η ομάδα στις υψηλότερες απαιτήσεις της κατηγορίας.
Για να υλοποιηθεί όμως το πλάνο εύρεσης οικονομικών πόρων χρειάζεται ανθρώπινο δυναμικό να στελεχώσει τη διοίκηση της ομάδας. Εδώ και χρόνια και για τις δυο ομάδες της πόλης, «τρέχουν» 5 με 6 άτομα, τα οποία και λογικό είναι να μην μπορούν ΜΟΝΑ τους να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της Γ’ εθνικής.
ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους πολίτες, που αγαπούν και στηρίζουν το ποδόσφαιρο του τόπου μας, να έρθουν να στελεχώσουν το διοικητικό σχήμα και να βοηθήσουν ενεργά την ομάδα.
Τόσα χρόνια, ΌΛΟΙ μας, παράγοντες και φίλαθλοι, παλέψαμε για να δούμε το Γύθειο στις ανώτερες εθνικές κατηγορίες. Το καταφέραμε με εμφατικό τρόπο. Υπάρχει όμως ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ να μην καταφέρει η ομάδα μας να αγωνιστεί στη Γ’ εθνική.
Σας θέλουμε όλους μαζί μας και όλους κοντά μας για να συνεχίσουμε.”

 

 

Ο Πανγυθεατικός ΓΣ έγινε η τρίτη ομάδα στην ιστορία του λακωνικού ποδοσφαίρου, που κατακτά αήττητη το πρωτάθλημα της Α΄Κατηγορίας Λακωνίας (16 νίκες, 2 ισοπαλίες). Κατά το παρελθόν, το ίδιο επίτευγμα είχαν ο Α.Ο Σπάρτης το 1980 (13 νίκες, 3 ισοπαλίες) και ο Ευρώτας Έλους το 1995 ( 24 νίκες, 2 ισοπαλίες).
Με Λάκωνα προπονητή και με το ρόστερ του σε ποσοστό μεγαλύτερο του 90% να στηρίζεται σε Λάκωνες ποδοσφαιριστές. Ο προπονητής του Γιώργος Ξανθάκος, αποτελεί έναν άνθρωπο γέννημα-θρέμμα του συλλόγου, καθώς κατάγεται από το Γύθειο και ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά με τα χρώματα της ομάδας.