Γ’ Εθνική: Ομογενής απο το Σικάγο ανέλαβε -μέσω επιστολής- την Καλαμάτα

0
556

 

Η γενική συνέλευση της Καλαμάτας που έγινε στο Διοικητήριο της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας, ανέδειξε τον Μεσσήνιο στην καταγωγή επιχειρηματία, Γιώργο Πρασσά (ο οποίος δραστηριοποιείται στο Σικάγο των ΗΠΑ), ως τον άνθρωπο που θα την οδηγήσει στην επόμενη μέρα.

 

Σύμφωνα με το sport365, ο Γιώργος Πρασσάς, με επιστολή του που αναγνώστηκε στο σώμα των μελών έκανε γνωστό ότι μπαίνει μπροστά σε μια  πρωτοβουλία για οργάνωση της ομάδας σεεπαγγελματικό πλαίσιο και άμεσο στόχο την άνοδό της από την Γ’ Εθνική διαδοχικά στην Σούπερ Λίγκ 1!

Την επιστολή του κ. Πρασσά ανέγνωσε ο απερχόμενος αντιπρόεδρος Παύλος Κρανιώτης, ενώ διευκρινίσεις όπου χρειάστηκε έδωσε ο δικηγόρος του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία Λάμπρος Αδάμος. Έχοντας άμεσους συνεργάτες τον επιχειρηματία Ιωάννη Νταόπουλο και τον οικονομολόγο Χρήστο Παπαδημητρίου, ο κ. Πρασσάς στην επιστολή του δεσμεύεται πως θα κάνει οτιδήποτε χρειαστεί για να ανέβει η ομάδα, με μπάτζετ από ιδία έξοδα και τα έσοδα της ομάδας να αξιοποιούνται στις ακαδημίες.

Ο οικονομικός απολογισμός

Οι διαδικασίες της ΓΣ ξεκίνησαν με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του Λυκούργου Γαϊτανάρου. Ορίστηκε προεδρείο και ο κ. Κρανιώτης ανέφερε ότι κατά την περασμένη σεζόν τα έσοδα της ομάδας είναι ισοσκελισμένα με τα έξοδα στις 133.000 ευρώ, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για ποσά παρότι ζητήθηκε από παρεμβάσεις μελών.

Ο Αντώνης Μαυρέας, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία που συμμετείχε ο ίδιος και δεν προχώρησε, μαζί με τον Αγαθοκλή Χριστόπουλο, τονίζοντας την μεγάλη προσφορά του τελευταίου ως χρηματοδότη κατά τη χρονιά που πέρασε. Ανέφερε ότι ενημέρωσε τον Γ. Ράλλη ότι θα κομίσει σοβαρή πρόταση στην ΓΣ αλλά δεν πήρε απάντηση. Ο κ. Ράλλης αποποιήθηκε την ευθύνη ότι κωλυσιέργησε για να μην ευοδωθεί η συγκεκριμένη πρόταση, εξηγώντας ότι η μοναδική έγγραφη πρωτοβουλία ήταν εκείνη του κ. Πρασσά που του γνωστοποιήθηκε πριν δέκα μέρες.

Η πρόταση Πρασσά

Η επιστολή με τις προτάσεις του Γιώργου Πρασσά, όπως αναγνώστηκε αναφέρει:

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης και συναισθανόμενος τις κρίσιμες στιγμές που βιώνει η αγαπημένη μας Καλαμάτα, καταθέτω ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας επίσημη πρόταση για την ανάληψη της διοίκησης και της διαχείρισης της ποδοσφαιρικής ομάδας, μαζί με όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις παρελθούσες χρήσεις.

Οι δυο βασικοί λόγοι που με φέρνουν σήμερα ενώπιόν σας είναι αφενός η γνήσια αγάπη που τρέφω για τον τόπο που γεννήθηκα και αφετέρου οι μεγάλες προοπτικές που ανοίγονται με την αναγέννηση της ιστορικής ομάδας, η οποία θα επιστρέψει σύντομα εκεί που πραγματικά ανήκει.

Ως Έλληνας της διασποράς που δραστηριοποιείται εδώ και δεκαετίες στην σκληρή αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, έχω μάθει να μελετώ προσεκτικά κάθε κίνηση που σχετίζεται με το επιχειρείν. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο και έπειτα από ενδελεχή έρευνα αγοράς που κάναμε με τους συνεταίρους μου εκπονήθηκε για την αγαπημένη μας Μαύρη Θύελλα ένα μακρόπνοο και ταυτόχρονα υλοποιήσιμο επιχειρηματικό πλάνο, το οποίο κρίναμε ως το πλέον κατάλληλο για την οριστική έξοδο του Συλλόγου μας από το τέλμα και την ανυποληψία στην οποία έχει περιέλθει.

Εν συντομία οι κινήσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν αμέσως μετά την ανάληψη της διοίκησης και εν γένει της διαχείρισης της ομάδας είναι συγκεκριμένες και αφορούν:

1.Στην οργάνωση του ποδοσφαιρικού τμήματος σε άκρως επαγγελματικά πρότυπα με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

2.Στην τακτοποίηση, με ιδία έξοδα, όλων των οικονομικών υποχρεώσεων που θα δημιουργηθούν μέσα στις επόμενες χρήσεις.

3.Στη δημιουργία ενός καθεστώτος αξιοπιστίας αναφορικά με τις κάθε είδους πληρωμές του Συλλόγου μας.

  1. Στην αναβάθμιση των ακαδημιών μας, προκειμένου να αποτελέσει άμεσα ο Σύλλογος έναν σύγχρονο πόλο έλξης για όλα τα ταλέντα της πόλης, αλλά και των γύρω περιοχών, καθώς δεν νοείται υγιής, αυτάρκης και φιλόδοξη ομάδα χωρίς την ύπαρξη ενεργών ακαδημιών, οι οποίες θα αναδεικνύουν και αξιοποιούν τα παιδιά που προέρχονται από τα σπλάχνα της ομάδας
  2. Στη στελέχωση των γραφείων με ειδικευμένο έμμισθο προσωπικό και γνώστες του αντικειμένου, οι οποίοι θα απασχολούνται κατ’ αποκλειστικότητα με την ομάδα μας και τα ζητήματά της.

6.Στη δημιουργία μιας ισχυρής ομάδας που δεν θα υπολογίζει τα οποιαδήποτε οικονομικά κόστη, με απώτερο σκοπό να «καταπιεί» τις κατηγορίες και να ανέλθει, το συντομότερο δυνατό, στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 1, χωρίς την παραμικρή αστοχία.

Γνωρίζουμε ότι τίποτα από όλα τα παραπάνω δεν είναι εύκολο και τίποτα δεν πρόκειται να μας χαριστεί. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Γνωρίζουμε ότι τίποτα από όλα τα παραπάνω δεν είναι εύκολο και τίποτα δεν πρόκειται να μας χαριστεί. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Είμαστε όμως πεπεισμένοι ότι εξασφαλίζοντας στην ομάδα μας οικονομική αυτάρκεια, επαγγελματική οργάνωση, αλλά και μια διοίκηση που γνωρίζει το άθλημα του ποδοσφαίρου εκ των έσω, θα καταφέρουμε να πετύχουμε άμεσα και φυσικά με τη βοήθεια των μοναδικών και πολυάριθμων φιλάθλων μας, αυτό που φαντάζει σήμερα ως ένα μακρινό και άπιαστο όνειρο: την επιστροφή της Μαύρης Θύελλα στα γήπεδα της Σούπερ Λιγκ 1.

Στην επιχειρηματική ομάδα συμμετέχουν με το ίδιο όραμα, ο επίσης ομογενής επιχειρηματίας, Ιωάννης Νταόπουλος, καθώς και ο επί σειρά ετών επιστήθιος φίλος μου, Χρήστος Παπαδημητρίου.

Θα ολοκληρώσω επαναλαμβάνοντας ότι τίποτα δεν είναι εύκολο. Πιστεύουμε όμως ακράδαντα ότι έχουμε τις δυνάμεις και τη διάθεση να το κάνουμε να φανεί εύκολο στο τέλος αυτής της διαδρομής, αφού υπάρχει ανιδιοτελής αγάπη για την ομάδα του τόπου μας, βαθιά γνώση γύρω από το ποδόσφαιρο και κυρίως οι απαιτούμενες οικονομικές δυνάμεις.

Με ΠΕΙΣΜΑ, ΕΠΙΜΟΝΗ και ΥΠΟΜΟΝΗ, θα πορευτούμε αναπόσπαστοι μέχρι τον τελικό μας στόχο.

Με τιμή, Γεώργιος Σ. Πρασσάς”

Τα μέλη του νέου ΔΣ

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την ανάδειξη του νέου ΔΣ:

Γιώργος Πρασσάς 55, Γιώργος Ράλλης 50, Χρήστος Παπαδημητρίου 49, Θόδωρος Παπαθεοδωρίδης 43, Ιωάννης Νταόπουλος 37, Δημήτρης Παπαδόπουλος 21, Δημήτριος Σπανός 14 (εκλέγονται), Χρήστος Λουκάς 6, Μαρία Μπουρνά 4, Σωτήριος Ανδρόπουλος 2.