Γ’ Εθνική: Δεν κατεβαίνει κι ο Αλέξανδρος Κιλκίς- Το ίδιο φαίνεται και για το Καταστάρι Ζακύνθου

0
398

 

Άλλη μια ομάδα ανακοίνωσε οτι δεν θα δηλώσει συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κι αυτός είναι ο Αλέξανδρος Κιλκίς.

 

Στη σχετική ανακοίνωση του συλλόγου, αναφέρονται μεταξύ άλλων, τα εξής:

Όταν στις αρχές του 2000 έκανε τα πρώτα της βήματα η ακαδημία ποδοσφαίρου Αλέξανδρος, στόχος μας ήταν η εκμάθηση του αθλήματος μέσα από σύγχρονες μεθόδους προπόνησης με καταρτισμένους προπονητές και η καλλιέργεια της αθλητικής συνείδησης. Στην πορεία οι στόχοι μας μεγάλωσαν και πέρα από τα παιδικά τμήματα της ακαδημίας, δημιουργήθηκαν οι «ΕΛΠΙΔΕΣ» με σημαντικές συμμετοχές στο τοπικό πρωτάθλημα, ενώ η ανδρική μας ομάδα «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΙΛΚΙΣ» πέτυχε να αγωνιστεί στην Γ’ ΕΘΝΙΚΗ κατά την περίοδο 2018-2019 και μετά από μία σειρά επιτυχημένων εμφανίσεων να τερματίσει στην 8η θέση του πρωταθλήματος. Παράλληλα ο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» κατέκτησε για πρώτη φορά και το τοπικό Κύπελλο Κιλκίς.

Ωστόσο, το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλάζει μορφή. Όσον αφορά τη Γ’ ΕΘΝΙΚΗ θα πρόκειται πλέον για την τέταρτη κατά σειρά κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Από την αναδιάρθρωση αυτή οι πιο αδικημένοι, είναι οι σύλλογοι που θα τερματίσουν στις τελευταίες τέσσερις θέσεις του πρωταθλήματος της Β’ εθνικής, αφού κατ’ ουσία θα πέσουν δύο κατηγορίες, ενώ οι 12 της Γ’ εθνικής ουσιαστικά δεν θα προβιβαστούν. Με τη δημιουργία μιας τέταρτης κατηγορίας, η παλιά Γ’ Εθνική απαξιώθηκε και έγινε ουραγός των επαγγελματικών ομάδων, καθώς ως προθάλαμος των επαγγελματικών κατηγοριών έπρεπε για μας να απαιτείται η συμμετοχή πέντε ποδοσφαιριστών κάτω των 21 ετών και άλλων τόσων στην αποστολή της κάθε ομάδας. Τα Αθλητικά Σωματεία που καλούνται να συμμετέχουν, θα συνεισφέρουν τελικά μόνο οικονομικά στην ΕΠΟ (διαιτησίες, μετακινήσεις κ.λ.π.), χωρίς να υπάρχει πλέον κανένα κίνητρο για την συμμετοχή τους στο εν λόγω πρωτάθλημα (ανάδειξη ταλέντων).

Στα πλαίσια αυτά, και ενώ έχουμε πετύχει πολλά περισσότερα απ’ όσα είχαμε ονειρευτεί όταν ξεκινούσαμε, δυστυχώς ήρθε η ώρα να προσδιοριστεί από εμάς η διαφορετικότητα της φιλοσοφίας των ομάδων-υποδομών μας, με αυτή της ΕΠΟ (Ανδρικές Ομάδες).

 

ΑΟ Κατασταρίου

Προς αυτή την κατεύθυνση οδεύει και ο ΑΟ Κατασταρίου Ζακύνθου, μετά την αποχώρηση του ισχυρού παράγοντα και χρηματοδότη Αντώνη Ποταμίτη, όταν το υπόλοιπο συμβούλιο δεν ήταν διατεθειμένο να ακολουθήσει τον δρόμο της συνεργασίας με τον ΑΟ Τσιλιβή.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, φαντάζει απίθανο η ομάδα να δηλώσει συμμετοχή στην Γ΄ Εθνική και χωρίς χρήματα πολύ δύσκολα θα βρεθεί ακόμα και στην Α΄ κατηγορία του τοπικού της ΕΠΣ Ζακύνθου! Οι άνθρωποι που ήταν αντίθετοι με τον κο Ποταμίτη αλλά και όλα τα μέλη του Συλλόγου θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Κυριακή Γενική Συνέλευση και εκεί θα παρθούν οι αποφάσεις για το μέλλον της ομάδας και τουλάχιστον να αγωνιστεί στις τοπικές κατηγορίες.

Να θυμίσουμε πως ήδη έχουν δηλώσει οτι δεν κατεβαίνουν ο Κανάρης Χίου, ο Πανσαμιακός, ο Ολυμπος Αγιάσου Λέσβου, η ΑΕ Πελλάνας/Καστορείου συγχωνεύθηκε με την Σπάρτη.