Στίβος:Καλή εμφάνιση για την Εθνική στην πρώτη ημέρα των Ευρωπαϊκών του Μινσκ

0
496

 

Το DNA μπήκε και επίσημα στη ζωή μας, αφού η πρώτη επίσημη διοργάνωση ξεκίνησε σήμερα στους δεύτερους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στο Μινσκ.

Σε μια διοργάνωση που βασίζεται κυρίως στην κατάταξη και στις μεταξύ των αθλητών και αθλητριών αναμετρήσεις σε άλματα και ρίψεις, η χώρα μας στην πρώτη ημέρα των αγώνων τα πήγε αρκετά καλά, αφού ολοκλήρωσε με δύο νίκες και συνολικά 65 βαθμούς που την έφεραν στην 3η θέση.

Η ομάδα της Γερμανίας κατέλαβε την πρώτη θέση με 77 βαθμούς και προκρίθηκε αυτόματα στον ημιτελικό της Τετάρτης, ενώ η Ουγγαρία κατάφερε να μας προσπεράσει στο τελευταίο αγώνισμα της ημέρας, τη σκυταλοδρομίά 800 X 600 X 400 X 200, αφού κατάφερε να καλύψει με βάση το χρόνο της τη βαθμολογική διαφορά μας. Η χώρα μας θα περιμένει την ολοκλήρωση όλων των ομίλων, προκειμένου να δει αν προκρίνεται ως δεύτερη απευθείας στον ημιτελικό της Τετάρτης, διαφορετικά θα επιστρέψει για ρεπεσάζ την Τρίτη.

Ο Κώστας Δουβαλίδης είναι το μεγαλύτερο όνομα της ομάδας και ήταν νικητής στα 110 μ. εμπ. με 13.72, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Γερμανό Μαξιμίλιαν Μπάγερ με 13.80 και συγκέντρωσε 12 βαθμούς για την ομάδα.

Ανάλογη εμφάνιση πραγματοποίησε και η Ραφαέλα Σπανουδάκη, που χάρισε στη χώρα μας τους 12 βαθμούς που της έδωσε η πρώτη θέση στα 100 μέτρα, αφου τερμάτισε σε 11.61.

Καλή παρουσία πραγματοποίησε και ο Γιάννης Νυφαντόπουλος, που ήταν τρίτος στα 100 μ. με 10.54, όπως και η Έφη Κολοκυθά, που με βάση τις νίκες που έκανε κόντρα στις αθλήτριες που αντιμετώπισε, συγκέντρωσε έξι βαθμούς. Η Κολοκυθά είχε καλύτερο ά΄μα στα 6,14 μ., στον πρώτο της αγώνα μετά τον τραυματισμό στην αρχή της σεζόν.

Οκτώ πολύτιμους βαθμούς πρόσφερε στην ελληνική ομάδα η Σοφία Υφαντίδου που στη διεκδίκηση της τρίτης θέση επικράτησε της Λένα Μάγιερ (Ελβετία) με 52,12 μ.

Στην τρίτη θέση τερμάτισε η μικτή ελληνική ομάδα 4 Χ 400 μ. με τους Αντώνη Αλεξανδρίδη, Δέσποινα, Μουρτά, Ελπίδα Καρκαλάτου και Παναγιώτη Τριβυζά να τερματίζουν σε 3.24.26. Αυτό ήταν πανελλήνιο ρεκόρ, αφου το προηγούμενο ήταν στην Κολομβία με 3.30.56.

Ο Αλεξανδρίδης ξεκίνησε πρώτος την κούρσα, έδωσε την σκυτάλη στη Μουρτά, που πλασαρίσθηκε στην 3η θέση κι έδωσε στην Καρκαλάτου. Τέλος ο Τριβιζάς που κράτησε το ρυθμό και την θέση τερμάτισε πίσω απο Σλοβακία και Γερμανία.

Η Κυριακή Σαμάνη στα 100 μ. εμπ. ήταν πέμπτη με 14.04 (1,9) και τέσσερις βαθμοί για την εθνική ομάδα.

Τρίτη θέση για την εθνική μας ομάδα στη μικτή σκυταλοδρομία 800 Χ 600 Χ 400 Χ 200 με 4.36.74 με τους Νάκο, Κοτίτσα, Γρηγορία Κεραμιδά και Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου.