Καλαμάτα: Ο Αγ.Χριστόπουλος μίλησε για την φετινή χρονιά καταγγέλλοντας πολλά και διάφορα!

0
598

Συνέντευξη παραχώρησε στο 10.gr ο χρηματοδότης της Καλαμάτας Αγαθοκλής Χριστόπουλος, αναφέροντας πράγματα που ήδη συζητούνται.

 

Aς δούμε τα κυριότερα μέρη της συνέντευξης του κ.Χριστόπουλου:

-«Είμαι 10 χρόνια στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, με την ομάδα του χωριού μου στην Θουρία. Ξεκίνησε στην Καλαμάτα μια προσπάθεια τον Ιανουάριο του 2018. Από το 2016 ο Παπαδόπουλος που είχε την ομάδα μου είχε πει πως πρέπει να αναλάβω, πως εγώ έπρεπε να είμαι αυτός που θα πάρω την Καλαμάτα. Του είχα πει τότε πως δεν είμαι έτοιμος να το κάνω αυτό. Δεν έχω το στομάχι για να το κάνω. Πριν αναλάβει την Καλαμάτα το 2017 ο Παπαδόπουλος είχαμε ένα ραντεβού. Και εγώ είχα πει τότε ότι με παλιά υλικά δεν φτιάχνεις νέα πολυκατοικία. Τότε κάποιοι με είχαν παρεξηγήσει.

Όταν ο Παπαδόπουλος σταμάτησε πια ξεκίνησε μια διαδικασία για το ποιοι θα πάρουν την Καλαμάτα. Δεν μπορούσα όμως εγώ τότε να ελέγξω την κατάσταση, έπρεπε να βάλω λογιστές να δουν τα χρέη κλπ. Τον Γενάρη όμως είχα μια συνάντηση με κάποιους ανθρώπους που δεν τους ήξερα πολύ καλά και τότε κατάλαβα πως η Καλαμάτα με είχε ανάγκη. Οπότε έγιναν ενέργειες ώστε να αλλάξουν κάποια πράγματα, ζήτησα να μπουν στο Δ.Σ. τέσσερα άτομα που πίστευα τότε πως θα βοηθήσουν και έγιναν οι εκλογές. Τότε ζήτησα να φύγει ο πρόεδρος που υπήρχε γιατί κάποια πράγματα που είχαν γίνει δεν μου άρεσαν. Και ζήτησα από τον Κουκούτση να αναλάβει πρόεδρος. Όπως και δέχθηκε».

 

-«Το καλοκαίρι λοιπόν έπρεπε να φτιάξουμε μια ομάδα από την αρχή. Με όραμα για να κάνουμε καλά ξανά την Καλαμάτα μεγάλη. Είχε γίνει κάποια καλή προεργασία από τα μισά της προπέρσινης σεζόν που αναλάβαμε, με νέα παιδιά που προωθήθηκαν. Το πρώτο μου μέλημα ήταν ο προπονητής. Η καλύτερη περίπτωση ήταν ο Γιάννης Χριστόπουλος που τότε είχε επιστρέψει από την Κύπρο. Είχε όλα τα φόντα για να αναλάβει την Καλαμάτα. Και εμπειρία με παραστάσεις σημαντικές στην Σούπερ Λίγκ, εμπειρία. Κάναμε ένα μεγάλο αγώνα, τον γνώρισα μέσω του Κουκούτση, ήταν σημαντικό πως ήταν συντοπίτης. Πήρε τις εγγυήσεις που ήθελε και έτσι συμφωνήσαμε να πορευτούμε μαζί. Ήταν ένα συμβόλαιο 3 ετών το οποίο θα γινόταν επαγγελματικό αν ανεβαίναμε κατηγορία. Από εκεί και πέρα ξεκίνησε ένα σαφάρι για τις μεταγραφές. Ο προπονητής έκανε σπουδαία δουλειά και πολύ καλές επιλογές. Προσπαθήσαμε μέχρι το τέλος των μεταγραφών να καλύψουμε όλες τις ανάγκες μας».

 

-«Υπήρχαν ομάδες με υψηλότερο μπάτζετ, ο Ασπρόπυργος και ο Παναργειακός. Εμάς το μπάτζετ κυμάνθηκε γύρω στις 500.000 ευρώ. Υπήρχαν έσοδα από εισιτήρια και χορηγίες αλλά ήταν μικρά. Ουσιαστικά ήταν χρήματα που έβαλα εγώ στην ομάδα. Κάναμε ένα σερί 11 νικών χωρίς να δεχθούμε γκολ. Το 11-0 έγινε με τον Ασπρόπυργο. Μια ομάδα με καλούς παίκτες αλλά δεν ήταν δεμένη. Και από εκείνη την στιγμή και μετά όπου φαινόταν πως η Καλαμάτα πάει τρένο για την άνοδο άρχισαν τα όργανα…

Όπου και να παίζαμε ήταν για τους αντιπάλους μας σαν τελικός Τσάμπιονς Λιγκ. Αντίθετα οι αντίπαλοι μας φαίνεται πως είχαν δουλέψει σε όλα τα επίπεδα. Δεν μπορώ να πω παραπάνω πράγματα γιατί δεν έχω απτές αποδείξεις. Ξεκίνησε ένα σχέδιο που το καταλάβαμε ξεκάθαρα στην πορεία στο οποίο ήταν απαραίτητο να αποδυναμωθεί με κάθε τρόπο η Καλαμάτα που βρισκόταν τότε, τον Δεκέμβριο, 10 βαθμούς μπροστά».

 

-«Υπήρξε μεγάλη αναστάτωση με την παραίτηση του Κουκούτση από τη θέση του προέδρου, τα Χριστούγεννα αιφνιδίως. Είχαμε πει ότι εγώ θα έβαζα ένα συγκεκριμένο ποσό, το οποίο μέχρι τα Χριστούγεννα είχε υπερκαλυφθεί. Είχαν υποσχεθεί από το Δ.Σ. ότι θα βρουν χορηγίες, διαρκείας και άλλα έσοδα. Τον Δεκέμβριο λοιπόν είπα πως εγώ για την ομάδα έχω να δώσω τόσα χρήματα, τα υπόλοιπα πρέπει να τα βρεις εσύ. Εκείνη την στιγμή μου είπε πως δεν μπορούσε να τα βρει και έτσι αποφάσισε να παραιτηθεί, παραμονές Χριστουγέννων. Δημιουργήθηκε αναστάτωση.

Δεν επέλεξα να είμαι στο Δ.Σ. επειδή ήμουν μακριά.Έχω επιχειρήσεις που μου στερούν τον χρόνο να ασχοληθώ ακόμη περισσότερο. Το μικρόβιο για το ποδόσφαιρο το έχω μόνο για την περιοχή μου, για την Καλαμάτα. Αυτό που πέτυχα με τον Πανθουριακό ήθελα να πετύχω και στην Καλαμάτα σε πιο μεγάλο βαθμό. Με την άνοδο βεβαίως της ομάδας. Νόμιζα πως οι άνθρωποι που ήταν στο Δ.Σ. ήταν άνθρωποι δικοί μου, που θα έλυναν τα προβλήματα της καθημερινότητας. Μετά από τον Ιανουάριο τους είπα να κάνουν στην άκρη και να αναλάβω εγώ όλα τα οικονομικά. Όλα κύλησαν ομαλά από τον Ιανουάριο και μετά. Έγινε ανάκληση των παραιτήσεων όλου του Δ.Σ. Μπήκα στα αποδυτήρια τον Ιανουάριο και είπα σε όλους πως είστε όλοι καλυμμένοι οικονομικά μέχρι το τέλος της χρονιάς. Από εμένα».

 

«Αγωνιστικά υπήρχαν προβλήματα και χάθηκε η διαφορά. Αλλά υπάρχει σημαντική εξήγηση. Με την Καλαμάτα όλοι έπαιζαν… Τσάμπιονς Λιγκ ενώ με Ασπρόπυργο και Παναργειακό έπαιζαν φιλικά παιχνίδια. Εγώ δεν είδα καμία εξυγίανση στο ελληνικό ποδόσφαιρο για αυτό και παραιτήθηκα. Κάναμε μεγάλο αγώνα όλο αυτό το διάστημα, κυρίως ψυχολογικό, φοβερή πίεση. Δεν ήταν μόνο η… εξυγίανση αλλά και η πίεση και οι κατηγορίες που είχα να αντιμετωπίσω από το ίδιο το Δ.Σ. της Καλαμάτας.

Δεν υπήρχε κανένας άλλος να αναλάβει την Καλαμάτα. Μόνο εγώ βγήκα μπροστά και προσπάθησα να δώσω ένα όραμα».

 

«-Μετά το τέλος του αγώνα με τον Διαγόρα κατέβηκα στο γήπεδο για να χειροκροτήσω τον κόσμο που ήρθε και γέμισε το γήπεδο. Υπήρχε μια μικρή μερίδα ανθρώπων που με έβριζαν, «πόσα πήρες από τον Ασπρόπυργο» και διάφορα τέτοια. Σε ένα γήπεδο που γέμισε με 4.200 οπαδούς. Κανένας άλλος από τα μεγάλα χρόνια της Καλαμάτας την δεκαετία του 90 που έπαιζε Α Εθνική δεν είχε καταφέρει να το γεμίσει. Αυτό ήταν ένα στοίχημα για μένα.Ξεκίνησα με αυτό το όραμα, να δω το γήπεδο του Μεσσηνιακού, έστω μια φορά γεμάτο. Κατέβηκα λοιπόν, έβριζαν κάποιοι, αντέδρασα εν βρασμώ ψυχής. Αλλά περίπου όλοι που ήταν στο πέταλο χειροκροτούσαν εμένα και την ομάδα. Και τους χειροκρότησα και εγώ».

 

-«Έχω πάρει πάρα πολλά μηνύματα πως πρέπει να συνεχίσω στην Καλαμάτα. Εγώ δεν μπορώ να συνεχίσω στην Καλαμάτα. Δυστυχώς όλα αυτά που έζησα αυτό τον χρόνο στην Καλαμάτα με αηδιάζουν. Μεγάλο παράδειγμα και το τελευταίο ματς με τον Διαγόρα που έγιναν απίστευτα πράγματα διαιτητικά. Γιατί; Γιατί ο κ. Διακοφώτης, πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσων είχε φροντίσει να υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις υπέρ της ομάδας του νησιού του, τον Διαγόρα. Ρωτήστε τον Διακοφώτη, δείτε που ανήκει η ΕΠΣ και μπορείτε να κάνετε τον συνειρμό. Ο Διαγόρας έχει τις μεγαλύτερες διασυνδέσεις, εμείς δεν είχαμε διασυνδέσεις. Εμείς στο παρασκήνιο δεν είχαμε διασυνδέσεις.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο διοικείται από το παρασκήνιο. Που είναι η εξυγίανση που μας λένε; Πέστε μου που είναι η εξυγίανση; Οι διαιτησίες που είδα ήταν τρομερά… Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν θέλει καθαρούς ανθρώπους, το είπα καθαρά. Θέλει ανθρώπους σαν αυτούς που είδαμε στο ματς με τον Διαγόρα. Εγώ δεν μπορώ να ασχοληθώ με κάτι που είναι βρώμικο. Με βάζουν με το ζόρι να δουλέψω στο παρασκήνιο; Δεν ταιριάζει αυτό σε μένα. Την κόκκινη κάρτα που έδειξε ο Βάτσιος την υπέδειξαν από τον πάγκο του Διαγόρα. Αυτή είναι η εξυγίανση; Τι να κάνω βέβαια, να μπω μέσα; ».

 

«Εγώ είχα ζητήσει από το Δ.Σ. με το που τελειώσει το πρωτάθλημα να παραιτηθεί και να πάμε σε γενική συνέλευση. Εκεί να αποφασίσουμε τι θέλουμε. Εγώ θα έθετα κάποιους αδιαπραγμάτευτους όρους. Ήμουν σε διαπραγματεύσεις με μεγάλα κεφάλαια από το εξωτερικό για να επενδύσουν. Όχι να πάρω εγώ χρήματα για να δώσω την Καλαμάτα. Να επενδύσουν στην Καλαμάτα για να την φτάσουν εκεί που της αξίζει.

Η Καλαμάτα είναι μεγάλος σύλλογος, πρέπει να είναι στην Σούπερ Λιγκ. Υπάρχουν τα κεφάλαια αυτά στο εξωτερικό. Θέλουν μόνο εμένα. Με συνοδοιπόρο εμένα. Θέλω να βοηθήσω τον τόπο μου και την πατρίδα μου, ήδη κάνω και μια άλλη επιχείρηση κάτω, θα μπορούσα να την κάνω οπουδήποτε αλλού. Πιστεύω σε αυτό τον τόπο, που είναι ευλογημένος. Δεν πιστεύω σε αυτούς τους ανθρώπους, σε κάποιους κακούς ανθρώπους. Από εδώ και στο εξής περιμένω να γίνει Γ.Σ. αν με καλέσουν και μου πουν πως σε έχουμε ανάγκη τότε θα δω και θα θέσω τους όρους μου, να μπουν άνθρωποι δικοί μου, ικανοί για να πετύχουν στην Καλαμάτα. Να δώσω τα λεφτά σωστά και με πλάνο. Δεν νομίζω πως έχασα τα λεφτά μου, απέτυχα ως προς το θέμα της ανόδου. Όμως και εκεί σας εξήγησα με ποιους όρους, δυστυχώς, έπαιζε η Καλαμάτα και με ποιους οι αντίπαλοι μας. Φτιάχτηκε μια ομάδα 2ετιας – 3ετιας ήταν το σημαντικότερο.

Υπάρχει προπονητής, ο Γιάννης αν φύγω θα φύγει και αυτός. Δεν θα είμαι μπροστάρης, να βοηθήσω, όμως δεν θα υποβάλλω τον εαυτό σε μια τόσο ψυχοφθόρα διαδικασία όπως αυτή που πέρασα φέτος. Με ένα σωστό οργανόγραμμα να μπορέσει να τρέξει η ομάδα όπως πρέπει. Με ένα όραμα 5ετιας για να φτάσει η Καλαμάτα εκεί που πρέπει. Ξέρω πλέον ποιους ανθρώπους πρέπει να βάλω και ποιοι αγαπάνε πραγματικά την Καλαμάτα».

 

-«Στο πρώτο μπαράζ, το ματς της Ρόδου ευτυχώς στο τσακ πέρασε η πέτρα και με βρήκε λίγο. Η απόφαση ήταν καταδικαστική για τον Διαγόρα, πρόστιμο, αφαίρεση βαθμών στο νέο πρωτάθλημα, αλλά τι να το κάνω εγώ αυτό; Δεν λέει τίποτα, τέτοια εγκληματικά επεισόδια που έγιναν, να πετάνε πέτρες από όλες τις πλευρές. Δεν υπήρχε φύλαξη, δεν υπήρχε Αστυνομία. Απούσα, φώναζα που είναι η Αστυνομία. Ήρθαν με βεγγαλικά να μας κάψουν. Μιλάμε για απίστευτα πράγματα. Τι σχέση έχω με αυτά; Ήρθαν 50 άτομα, οργανωμένοι μας, με το καράβι και κάτσαμε μαζί τους για να φωνάξουμε για την Καλαμάτα. 800 άτομα ήταν στον Ασπρόπυργο. Δεν υπάρχει άλλη επαρχιακή ομάδα που μπορεί να έχει τόσο κόσμο παντού. Και δεν μιλάω για την Γ Εθνική. Ακόμη και στην Σούπερ Λιγκ έχετε δει τέτοια εικόνα;»

 

-«Αν δεν θέλουν την Καλαμάτα, με τέτοια δυναμική και την «τρώνε στην στροφή», εννοώ το παρασκήνιο, τότε τι να πω; Μας λένε ουσιαστικά ότι αν θέλετε να πετύχετε κάτι ασχοληθείτε με το παρασκήνιο. Αν είσαι καθαρός δεν μπορείς να ασχοληθείς! Δώσαμε ένα όραμα και ήρθε πολύ κόσμος στο γήπεδο. Αυτή η ορμή του κόσμου που υπήρχε δύσκολα θα υπάρξει ξανά. Αλλά για να φτάσουμε μέχρι εκεί πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις που έχω πει. Γενική Συνέλευση στην οποία έχω αφήνω καθαρή οικονομικά την ομάδα, υπάρχουν χρέη παλιά που είχα ξεκαθαρίσει πως δεν αναλαμβάνω αυτά έχουν να κάνουν με τα πρόσωπα που υπήρχαν τότε. Περιμένω λοιπόν να παραιτηθεί το Δ.Σ., να με καλέσουν στην Γ.Σ. και να θέσω τους όρους μου. Έχω μια πεντάδα ανθρώπων που θέλω να βρίσκεται στο Δ.Σ. και πάμε σε μεγαλύτερο πλάνο»”.