Φούτμπολ Λίγκ: Συνάντηση με τον Γ.Βασιλειάδη για το οικονομικό

0
267

 

Τα έσοδα της νέας Football League συζητήθηκαν την Τετάρτη (22/05) στο ραντεβού με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γ.Βασιλειάδη των εκπροσώπων της νέας  Football League.

 

Προσπάθεια όλων θα είναι να βρεθεί χορηγός, προκειμένου να αυξηθούν τα έσοδα της κατηγορίας.Άλλωστε, τα μέχρι τώρα χρήματα που θα μπουν στα ταμεία των ομάδων είναι λίγα.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο πρόεδρος της Football League, Λεωνίδας Λεουτσάκος, ο οποίος εκπροσώπησε τη Διοργανώτρια Αρχή.

Στη συνάντηση, οι εκπρόσωποι των ομάδων εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους, για το ότι κανείς από τους πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής δεν ανεβαίνει επί της ουσίας κατηγορία, με βάση το σχέδιο της αναδιάρθρωσης. Ο Ν.Τσεκούρας (εκπροσωπώντας τον Ολυμπιακό Βόλου) πρότεινε να ανέβουν τέσσερις ομάδες από τη Φούτμπολ Λιγκ στη Σούπερ Λιγκ 2 την αγωνιστική περίοδο 2019-20, προκειμένου να αυξηθούν κατά δύο οι ομάδες της δεύτερης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας και όλες οι κατηγορίες να έχουν από 14 ομάδες. Παράλληλα, πρότεινε να υποβιβαστούν τρεις ή τέσσερις ομάδες.

Οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ έθεσαν το θέμα της αύξησης των εσόδων για να είναι βιώσιμη η κατηγορία. Το εγγυημένο τηλεοπτικό συμβόλαιο από την ΕΡΤ είναι 1.800.000 ευρώ, κάτι που σημαίνει πως η κάθε ομάδα θα πάρει 130.000 ευρώ. Από εκεί και πέρα γίνεται προσπάθεια να βρεθεί χορηγός του πρωταθλήματος, προκειμένου να έρθουν επιπλέον έσοδα σε κάθε ομάδα της Φούτμπολ Λιγκ.

Συζητήθηκε και το θέμα των εξόδων της διαιτησίας και των μετακινήσεων. Προτάθηκε τα έξοδα των διαιτητών να τα καλύψει η ΕΠΟ, ενώ για τις μετακινήσεις θα υπάρξουν επαφές και με το υπουργείο Ναυτιλίας, προκειμένου οι ομάδες να έχουν το μικρότερο δυνατό κόστος, υπογράφοντας σύμβαση με ακτοπλοϊκή εταιρεία.

Τις ΠΑΕ θα βαραίνουν τα έξοδα σε ΙΚΑ, εφορία και τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών. Οι ομάδες απαίτησαν να έχουν στα χέρια τους υπογεγγραμμένα τα ποσά από τηλεοπτικά δικαιώματα και χορηγίες και πότε θα τους καταβληθούν οι δόσεις, ώστε να προχωρήσουν στη σύσταση ΠΑΕ.

Αποφασίστηκε η δημιουργία ομάδων Κ17 και όχι Κ19 για τις ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ, καθώς θα είναι πιο εύκολο για τους συλλόγους να βρουν ποδοσφαιριστές σ’ αυτές τις ηλικίες από τα τμήματα υποδομής.