Σήμερα στη Βουλή περνά η τροπολογία της αναδιάρθρωσης στο ποδόσφαιρο!

0
359

 

Πέρασε από 40 κύματα αλλά είναι πλέον γεγονός! Πέντε σελίδες αριθμεί η περιβόητη τροπολογία της αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών κατηγοριών στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

 

Ο λόγος για την τροπολογία 2162-61, που τιτλοφορείται: «Ρυθμίσεις θεμάτων του
Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου», η οποία κατατέθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης 9 Μαΐου και θα είναι στην Ολομέλεια για συζήτηση σήμερα Δευτέρα και ακολούθως ψήφιση ενταγμένη σε νομοσχέδιο του υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
Η μορφή εισαγωγής της τροπολογίας στο Κοινοβούλιο θέτει οριστικά στην υπάρχουσα διοργανώτρια Ένωση Β’ Εθνικής (ή Football League) και τη νέα ενδιάμεση κατηγορία, δηλαδή τη Σούπερ Λίγκα 2.
Μάλιστα τόσο η Σούπερ Λίγκα 2 όπως και παλιά Football League θα είναι επαγγελματικές έχοντας κεντρική διαχείριση στα τηλεοπτικά τους εν αντιθέσει με τη κορυφαία Σούπερ Λίγκα 1.
Η τροπολογία προβλέπει την κάλυψη -μέσω ποσοστού- των λειτουργικών εξόδων της διοργανώτριας τόσο της δεύτερης όσο και της τρίτης πλέον επαγγελματικής κατηγορίας.

Στην τροπολογία τέλος, γίνονται ρητές αναφορές στις αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ για την αναδιάρθρωση, η οποία και καθόρισε τον αριθμό των ομάδων αλλά και το πώς θα προκύψουν οι ανακατατάξεις ώστε από την περίοδο 2019-20 να συμμετέχουν όπως είναι γνωστό 14 ομάδες στη Σούπερ Λίγκα 1, 12 στη Σούπερ Λίγκα 2 και 14 η Football League.
Το συμπέρασμα είναι ότι τελείωσε το ζήτημα της 14άρας Σούπερ Λίγκας 1, από εκεί και πέρα είναι αποκλειστικά θέμα της ΕΠΟ να περιορίσει την αδικία με τους πρωταθλητές της φετινής Γ’ Εθνικής, που τώρα θα παίξουν πάλι στην τρίτη κατηγορία αλλά με άλλη ονομασία (Football League) ή αν διοργανώσει μπαράζ ανάμεσα στους 8 πρωταθλητές για να ανέβουν οι 2 και έτσι να αυξηθεί η Σούπερ Λίγκα 2 έχοντας τελικά 14 ομάδες.