Κύπελλο Ελλάδος: Οι τελευταίες λεπτομέρειες πριν τον τελικό που αρχίζει στις 8.30μμ

0
394

Οι τελευταίες οργανωτικές λεπτομέρειες ενόψει της διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος διευθετήθηκαν σήμερα σε ευρεία σύσκεψη στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών.

 

Στην οποία σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, των Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, της Ελληνικής Αστυνομίας, του ΟΑΚΑ, των εταιρειών ιδιωτικής ασφαλείας-συνεργατών της ΕΠΟ, των αξιωματούχων αγώνα και των παρατηρητών, καθώς και της εταιρείας που έχει την ευθύνη της τηλεοπτικής παραγωγής και του συντονισμού για τη χρήση των τεχνολογιών V.A.R. και G.L.T.

Εκ μέρους  της Ελληνικής Αστυνομίας ‎έγιναν γνωστά τα παρακάτω :

Οι θύρες του ΟΑΚΑ θα ανοίξουν στις 18.00.

Πρόσβαση στον περιβάλλοντα χώρο του Ολυμπιακού  Σταδίου θα έχουν μόνον όσοι διαθέτουν κι επιδεικνύουν πρόσκληση ή διαπίστευση.

Η είσοδος στις εξέδρες του ΟΑΚΑ θα γίνεται ΜΟΝΟΝ με την επίδειξη της πρόσκλησης ή της διαπίστευσης ΚΑΙ του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας του κατόχου τους και κατόπιν σχετικής ταυτοποίησης από την Ελληνική Αστυνομία.

Ρητά διευκρινίζεται ότι χωρίς τα παραπάνω έγγραφα η είσοδος στο ΟΑΚΑ ΔΕΝ θα επιτραπεί.

Αντιστοίχως δεν είναι δυνατή η στάθμευση οχημάτων πέριξ του ΟΑΚΑ χωρίς την επίδειξη της σχετικής κάρτας πρόσβασης και στάθμευσης στους χώρους πάρκινγκ του Σταδίου.

Η Ελληνική Αστυνομία ΔΕΝ θα επιτρέψει καν την προσέγγιση οχημάτων στο ΟΑΚΑ, χωρίς την επίδειξη της κάρτας αυτής.

Η Ελληνική Αστυνομία παρακαλεί τους κατόχους προσκλήσεων και διαπιστεύσεων του  τελικού να προσέλθουν στο ΟΑΚΑ τουλάχιστον δύο (2) ώρες πριν την έναρξη του αγώνα, ώστε να διευκολυνθεί η διαδικασία ταυτοποίησης τους, με βάση το επίσημο μητρώο των κατόχων τους που διαθέτει, να αποφευχθούν οι ουρές στις εισόδους και να εξασφαλιστεί η ομαλή πρόσβαση των φιλάθλων στις εξέδρες πριν την έναρξη του τελικού.

Τις ιατρικές ανάγκες του τελικού θα καλύψουν περισσότεροι από 30 γιατροί, που θα βρίσκονται σε όλους του χώρους του ΟΑΚΑ που θα λειτουργήσουν για τον τελικό.

Τον αγώνα θα παρακολουθήσουν εκ μέρους της Επιτροπής Παρακολούθησης των FIFA / UEFA ο κ. Ιβάν Βέλα και  ‎ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας κ. Πετρ Φούσεκ.

Πρεμιέρα V.A.R. 

Ορόσημο στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και της ελληνικής διαιτησίας αποτελεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος 2019. Ύστερα από έγκριση της F.I.F.A. και της I.F.A.B., στον τελικό ΠΑΟΚ-ΑΕΚ θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα η υπηρεσία Video Assistant Referee, καθώς ολοκληρώθηκαν με επιτυχία όλες οι τεχνικές δοκιμές και οι τεχνολογικές προσαρμογές των παρόχων με το Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας.

Κατόπιν αυτών, τόσο οι υποδομές του Ο.Α.Κ.Α., όσο και ο πάροχος τεχνολογίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έχουν πιστοποιηθεί επίσημα από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου για την εφαρμογή της υπηρεσίας αυτής. Αντιστοίχως πιστοποιημένοι είναι και η διαιτητικη ομάδα και οι διαιτητές V.A.R. του τελικού.

Στον τελικό θα τεθεί στη διάθεση των αξιωματούχων αγώνα και η τεχνολογία Goal Line Technology, για την οποία υπάρχουν επίσης οι αντίστοιχες διεθνείς πιστοποιήσεις.

Ο τελικός αρχίζει στις 8.30μμ.