Κανονικά προχωρά η αναδιάρθρωση του ελληνικου ποδοσφαίρου

0
293

Κανονικά προχωρά η αναδιάρθρωση του ελληνικου ποδοσφαίρου, ki εφόσον ψηφιστούν και τυπικά τα συμφωνηθέντα, θα υπάρξουν τρία επαγγελματικά πρωταθλήματα, με τη Γ’ Εθνική να μετατρέπεται ουσιαστικά στην τέταρτη κατηγορία.

 

Έτσι, 14 ομάδες θα υπάρχουν στη Super Leagueb (παρά το γεγονός πως η πλευρά της Λίγκας ήθελε 16 σε αυτή),
12 θα παίξουν στη Super League 2 και
14 ομάδες θα συμμετέχουν στη Football League.
Δεδομένο είναι πως τρεις θα υποβιβαστούν από τη μεγάλη κατηγορία, ενώ ο τέταρτος από το τέλος θα αγωνιστεί σε μπαράζ με τον δεύτερο της τωρινής Β’ Εθνικής.

Έτσι, στη SL2 θα παίξουν οι 8 από τις θέσεις 3 έως 10 της φετινής Football League, οι 3 που θα υποβιβαστούν από την Super League και η 1 ομάδα που θα κριθεί από το μπαράζ μεταξύ του 13ου της Super League και του 2ου της Football League.

Στη Football League θα αγωνιστούν οι 2 που θα τερματίσουν φέτος στην 11η και την 12η θέση της Football League, οι 8 που θα τερματίσουν πρώτες φέτος στην Γ’ Εθνική και οι 4 ομάδες που θα προκύψουν από τα μπαράζ της Γ’ Εθνικής, μεταξύ των 8 δεύτερων των ομίλων.

Όσον αφορά το «κλειδί» της συμφωνίας για την αναδιάρθρωση στην Α’ Εθνική και εν συνεχεία στις υπόλοιπες κατηγορίες, ο υφ.Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδης κατέστησε σαφές στους εκπροσώπους της ΕΠΟ και της Λίγκας πως αν επιμείνουν στην απόφασή τους για 16 ομάδες στη Super League το 2019/20 και μείωσή τους σε 14 από το 2020/21, η οικονομική συμφωνία που υπήρχε με την Κυβέρνηση δεν θα έχει πλέον ισχύ.
Ύστερα κι από αυτή τη διευκρίνηση, άπαντες συμφώνησαν πως για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου πρέπει να προχωρήσει η αναδιάρθρωση, κάτι το οποίο και αναμένεται να συμβεί και τυπικά, με την ψήφισή της.

Γραμμένος

Τις εξελίξεις μετά τη σύσκεψη των «πέντε» σχολίασε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
«Είναι μια απόφαση της ΕΠΟ που δεν μπορεί να αλλάξει σε καμία περίπτωση, το λέω για να μην υπάρχουν αμφιβολίες για το αν θα μπορεί να αλλάξει το πλαίσιο ποιος υποβιβάζεται και ποιος ανεβαίνει».
Για το τηλεοπτικό συμβόλαιο που θα έχουν οι ομάδες της Super League 2 με την ΕΡΤ: «Κατά την άποψη μου είναι μια γενναία «επιχορήγηση» αλλά αυτό που θα πρέπει να καταδείξει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο τη νέα χρονιά, είναι ότι δικαιούται να παίρνει αυτά τα χρήματα αναβαθμίζοντας το προϊόν του».