ΕΠΟ: Εισηγείται να υποβιβασθούν μόνο 2 ομάδες απο την Super League

0
458

 

«Ναι» στην αναδιάρθρωση, αλλά όχι στη μείωση των ομάδων της Super League αποφασίστηκε στη σημερινή συνεδρίαση από την ΕΠΠ της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

 

Όπως εισηγείται η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, δεν επιθυμεί τη μείωση των ομάδων από 16 σε 14 στη Super League, οπότε αυτό που προκύπτει είναι πως θα υποβιβαστούν οι δύο τελευταίες και θα ανέβουν οι δύο πρώτες της Football League.

Πλέον, η πρόταση της θα κατατεθεί στο ραντεβού με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Κώστα
Βασιλειάδη, ο οποίος θα την αξιολογήσει και θα αποφασίσει το τι θα επακολουθήσει.

Τέλος, να σημειωθεί πως γι αυτόν τον λόγο θα συνεδριάσει την Παρασκευή (05/04) το
Διοικητικό Συμβούλιο της Football League.

 

«Από τον Σεπτέμβριο έπρεπε να ξέρουμε για την αναδιάρθρωση»

Ως άκαιρο χρονικό σημείο χαρακτήρισε το γεγονός πως συζητιέται ακόμη η αναδιάρθρωση, ο
πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης, Γιώργος Μποροβήλος. Αναλυτικά:

«Η αλήθεια είναι ότι είμαστε υπέρ της αναδιάρθρωσης. Είναι μια πάγια θέση από την αρχή,
αν και δεν βρισκόμαστε στην καλύτερη θέση στο πρωτάθλημα. Μέχρι να ισορροπήσει το
πρωτάθλημα και να έχουν μια οικονομική επάρκεια οι ομάδες, θα θέλουμε ένα πρωτάθλημα με 14, και μια Σούπερ Λιγκ 2, με 12 ομάδες.

Πιστεύουμε πως μέχρι να διορθωθούν κάποια πράγματα, είναι καλύτερο να μειωθούν οι ομάδες. Αν ζήσουμε στιγμές ευημερίας, θα συνεχιστεί κιόλας. Δεν ξέρω αν γίνει η αναδιάρθρωση τελικά, όμως συζητάμε γι’ αυτό σε άκαιρο χρονικό σημείο.

Από τον Σεπτέμβριο έπρεπε να το ξέρουμε αυτό, φτάσαμε στον Απρίλιο και δεν έχει
ολοκληρωθεί η νομοθετική ρύθμιση που απαιτείται».

Τζώρτζογλου: «H αναδιάρθρωση καταδικάζει ιστορικές ομάδες»

Με επιστολή – διαμαρτυρία ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου Νίκος Τζώρτζογλου διαφωνεί με το πλάνο αναδιάρθρωσης του Βασιλειάδη. Αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Ενόψει της αυριανής, η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου εκφράζει μέσω επιστολής της προς την Ε.Ε.Π. τις θέσεις της σχετικά με το ζήτημα:

Η ΕΠΣ Ηρακλείου ακούγοντας και διαβάζοντας εδώ και περίπου ένα χρόνο τις προθέσεις του
Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη, με αλλεπάλληλες επιστολές της το προηγούμενο
διάστημα και από τον Ιούνιο του 2018 προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού και τους αρμόδιους
φορείς, έχει επισημάνει τα προβλήματα, τις αστοχίες και τις παραλείψεις που θίγουν το
επαγγελματικό ποδόσφαιρο, τους παράγοντες και ακόμα το σύνολο του ερασιτεχνικού
ποδοσφαίρου και κυρίως ότι η οποιαδήποτε αναδιάρθρωση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου είναι θέμα αποκλειστικά και μόνο που αφορά την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και το ανώτατο της όργανο, την Γενική της Συνέλευση.

Από πέρυσι φωνάζουμε ότι οι πρακτικές του Υφυπουργού Αθλητισμού και οι παρεμβάσεις του στο ποδόσφαιρο είναι χωρίς μακροπρόθεσμο πλάνο, χωρίς ουσία και δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από όσα φαινομενικά λύνουν. Δεν έχει καμία αρμοδιότητα να παρεμβαίνει στην διοργάνωση των πρωταθλημάτων και οι ενέργειές του έχουν καθαρά ψηφοθηρικό χαρακτήρα ενόψει των εκλογών.Αυτό προσπαθεί να το πετύχει «δωροδοκώντας» Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες με χρήματα του ελληνικού λαού που πεινάει, την ώρα που χιλιάδες συμπολίτες μας να αναζητούν φαγητό στα σκουπίδια.

Το πλάνο Βασιλειάδη για την αναδιάρθρωση, καταδικάζει ιστορικές ομάδες που εμμέσως πλην σαφώς τις υποβιβάζει στην τέταρτη (Δ’) εθνική κατηγορία.

Δεν είναι τυχαίο που όλες οι ΠΑΕ που σήμερα έχουν διασφαλίσει σε μεγάλο ποσοστό την
παραμονή τους στην Super League, είναι σχεδόν όλες αυτές που ο υφυπουργός πριμοδότησε μέσω της κρατικής τηλεόρασης ΕΡΤ. Για παράδειγμα, η ΠΑΕ ΟΦΗ με το τεράστιο όνομα, πολλαπλάσιο λαό και τεράστια ιστορία γιατί να πάρει τηλεοπτικό συμβόλαιο μικρότερο κατά 60% από άλλες ανταγωνίστριες ΠΑΕ με σαφώς μικρότερο brand name από το δικό του;

Αλλά πρέπει να επισημάνουμε για πολλοστή φορά το σχέδιο αναδιάρθρωσης αποτελεί τεράστια αδικία για τις ομάδες που θα υποβιβαστούν από την Football League αλλά και για όσες πάρουν την άνοδο από την Γ’ Εθνική. Πιο συγκεκριμένα, με το να υπάρχουν τρεις
επαγγελματικές κατηγορίες (Super League 1, Super League 2,Football League) αυτό σημαίνει ότι μία ομάδα που θα υποβιβαστεί φέτος από την Football League θα πέσει ουσιαστικά δύο κατηγορίες, αφού θα παίξει στην Γ’ Εθνική η οποία θα είναι όμως η τέταρτη τη τάξει κατηγορία. Επίσης μία ομάδα της Γ’ Εθνικής που θα ανέβει φέτος στην Football League, θα παίξει ουσιαστικά πάλι στην Γ’ Εθνική και θα είναι ουσιαστικά σα να μην προβιβάζεται, καθώς η Football League μετατρέπεται σε τρίτη τη τάξει κατηγορία.

Η οποιαδήποτε αναδιάρθρωση που θα μπορούσε να γίνει, θα πρέπει να ξεκινήσει από την
χαμηλότερη επαγγελματική κατηγορία ανεβαίνοντας και όχι όπως αυτό το τερατούργημα που ο υφυπουργός σχεδιάζει και προτείνει…»