Δεσμεύθηκε ο Βασιλειάδης για καταβολή μεταφορικών στη Γ’ Εθνική

0
217

 

Συνάντηση με τον υφυπουργό Γιώργο Βασιλειάδη είχαν εκπρόσωποι των ομάδων της Γ’ Εθνικής  την Τετάρτη, για μια σειρά θεμάτων. Αυτό που συζήτησαν με τον υφυπουργό οι παράγοντες των ομάδων, ήταν το οικονομικό που ταλανίζει τους περισσότερους συλλόγους.

 

Αρχικά τόνισαν το μεταφορικό πρόβλημα: Οι ομάδες των νησιών αλλά και εκείνες της Αθήνας  και του Πειραιά, αναγκάζονται να μεταβούν εκτός, περίπου επτά φορές μέσα στην αγωνιστική σεζόν. Αυτό σημαίνει πώς το κάθε ταξίδι αξίζει 3.000 ακτοπλοϊκώς.

Στη συνέχεια τόνισαν πώς οι ομάδες επιβαρύνονται με τα έξοδα της διαιτησίας, κόστος που
ανέρχεται περίπου στα 1.000 ευρώ. Μάλιστα, ανέφεραν πώς η Γ’ είναι η πιο αδικημένη κατηγορία όσον αφορά το οικονομικό καθώς δεν υπάρχει καμία επιχορήγηση και όλα πληρώνονται από τους παράγοντες της εκάστοτε ομάδας. Χαρακτηριστικό είναι πώς την τελευταία φορά που οι ομάδες της Γ’ Εθνικής έλαβαν επιχορήγηση ήταν το μακρινό 2007, όπου η κατηγορία ήταν επαγγελματική, με το ποσό να ανέρχεται στα 15.000.

Κάτι ακόμα που συζητήθηκε είναι πώς τα σωματεία χρεώνουν το εισιτήριο στους εντός έδρας αγώνες, στα 10 ευρώ, όμως τα 5.5 φορολογούνται ενώ παράλληλα τη μέρα και την ώρα που διεξάγονται οι αναμετρήσεις, γίνονται και άλλα παιχνίδια και έτσι ο περισσότερος κόσμος δεν πηγαίνει να παρακολουθήσει Γ’ Εθνική προκειμένου να γεμίσει το γήπεδο και να καλυφθεί κάποιο κόστος.

Ο υφυπουργός απο την μεριά έδειξε να κατανοεί τις ομάδες και δεσμεύτηκε όσον αφορά τα έξοδα μετακίνησης, οι σύλλογοι να ενταχθούν στο «μεταφορικό ισοδύναμο» και το κόστος να μειωθεί αρκετά. (Μεταφορικό Ισοδύναμο είναι το μέτρο με τη θέσπιση του οποίου επιδιώκεται η εξίσωση του κόστους μεταφοράς που αντιστοιχεί σε επιβάτες και εμπορεύματα με μέσα θαλάσσιας μαζικής μεταφοράς με το κόστος που θα ίσχυε στα μέσα χερσαίας μαζικής μεταφοράς για την ίδια απόσταση.)
Στη συνέχεια ο κ. Βασιλειάδης ζήτησε από τους εκπροσώπους των ομάδων να δημιουργήσουν μια τριμελή επιτροπή προκειμένου να υπάρξει ένα ακόμα ραντεβού, όπου θα υπάρχουν εμπεριστατωμένες προτάσεις.”

Οι ομάδες που συμμετείχαν στην συνάντηση ήταν: Ο.Φ. Ιεράπετρας, Γιούχτας, Θύελλα Καμαρίου, Κερατσίνι, Ατρόμητος Πειραιά, Ιωνικός, Μακεδονικός, Αιγάλεω.