Ξεκίνησαν σήμερα στην Αργολίδα οι σχολές προπονητών …(βίντεο)

0
845

Ξεκίνησαν σήμερα το απόγευμα τα μαθήματα της σχολής UEFA B, στο ξενοδοχείο «Τολό». Το θεωρητικό μέρος θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 3 του μηνός (καθημερινά 4-8μμ).

ΒΙΝΤΕΟ:

 

Το πρακτικό μέρος θα ξεκινήσει αύριο στο Δ.Α.Κ. Δρεπάνου και θα ολοκληρωθεί κι αυτό την Κυριακή (8.30πμ-1 μμ).

Οπως δήλωσε σχετικά ο υπεύθυνος προπονητής της ΕΠΟ Μπ.Ζελενίτσας: “Η συνεχής επιμόρφωση είναι αναγκαιότητα, η ΕΠΟ προσπαθεί να βοηθήσει στη βελτίωση της εικόνας του ελληνικού ποδoσφαίρου, μεσω του προπονητή. Οι Έλληνες προπονητές είναι σε υψηλό επίπεδο και διακρίνονται και σε επίπεδο Σούπερ Λίγκ αλλά κυρίως στο ερασιτεχνικό , όπου όλοι κρίνονται με το αποτέλεσμα σε ενα παιγνιδι.
Χρειάζεται υπομονή, επιμονή και υποστήριξη στην δουλειά των προπονητών.”

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αργολίδας Βασ.Σιδ;eρης, δήλωσε μεταξύ άλλων: “Απο την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την διοίκηση της Ένωσης θέσαμε στόχο την επιμόρφωση των προπονητών. Πέρσι βγήκαν περίπου 40 νέοι προπονητές απο την Αργολίδα σε επίπεδο UEFA C.Τώρα έχουμε την σχολή UEFA B και επόμενος στόχος η Σχολή ΟΥΕΦΑ Α. Ετσι θα κλείσει ενας κύκλος εκπαίδευσης προπονητών.
Θέλαμε αλλαγή επιπέδου προπονητών για να επιτύχουμε την άνοδο του τοπικού ποδοσφαίρου.Το τρ;iπτυχο για μας είναι: προπονητές, γήπεδα, ακαδημίες. Αυτό θα ωθήσει το τοπικό ποδόσφαιρο”.

Τέλος ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών Αργολίδας Νίκος Μητροσύλης σημείωσε: Είναι πολύ σημαντικό το οτι γίνονται τα σεμινάρια αυτά και πιο σημαντικό που γίνονται στο νομό μας. Τον τελευταίο καιρό οι σχολές διαδέχονται η μια την άλλη. Πιστεύω να πάρουμε και την Σχολή UEFA Α του χρόνου.Κάτι, που θα σημάνει και την άνοδο της ποιότητας. Είναι άλλο να διαχειρίζονται ομάδες άνθρωποι με πρακτική γνώση κι άλλο άτομα που έχουν προέλθει απο σχολές.
Το μέλλον του ποδοσφαίρου πρέπει να περνάει μέσα απο διπλωματούχους προπονητές.”

Όσο αφορά τη σχολή UEFA D, τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν Σάββατο 2/3 και ώρες 14:00-20:00 και την Κυριακή 3/3 ώρες 08:30-14:30 στο χώρο “ERNESTO”, στο Άργος.

Τέλος, θα πραγματοποιηθεί η επανεξέταση για το UEFA C (θεωρητικό μέρος) την Κυριακή, ενώ το για το πρακτικό μέρος η επανεξέταση στα γήπεδα του Δήμου Ναυπλιέων από σήμερα έως το Σάββατο 2/3.