ΕΠΑΚΑΒ 2018: Η βάση του κλασικού αθλητισμού καταδικάζει το αθλητικό Νομοσχέδιο

0
379

 

Με τις τοποθετήσεις του προέδρου του ΣΕΓΑΣ Κώστα Παναγόπουλου και του γενικού γραμματέα Βασίλη Σεβαστή για το σήμερα και την αναπτυξιακή πορεία τα επόμενα χρόνια του Ελληνικού Κλασικού Αθλητισμού, άρχισαν οι εργασίες του διήμερου Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο, της ΕΠ.Α.Κ.Α.Β. (Επιτροπή Ανάπτυξης Κλασικού Αθλητισμού Βάσης).

 

Στο συνέδριο συμμετείχαν οι πρόεδροι και τεχνικοί σύμβουλοι των ΕΑΣ της χώρας και αποτελεί από τις κορυφαίες διαδικασίες της Ομοσπονδίας καθώς αναπτύσσονται μια σειρά από καίρια ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του οικοδομήματος του στίβου στη χώρα μας.

Ο Γιάννης Μπόλλας μέλος του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ χαιρέτησε τους συνέδρους και κάλεσε τον οικοδεσπότη Δήμαρχο Ναυπλίου ο οποίος καλωσόρισε τους Συνέδρους στην πόλη του, ευχήθηκε καλή επιτυχία και εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων για το έλλον του κλασικού αθλητισμού ενώ αντάλλαξε αναμνηστικά με τον πρόεδρο τυ ΣΕΓΑΣ.

Πρώτος στο βήμα ανέβηκε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος ο οποίος τόνισε: «Η φετινή ήταν μα εξαιρετική χρονιά, η καλύτερη των τελευταίων χρόνων και εκ μέρους του ΔΣ θέλω να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, προς εσάς που βρίσκεστε σήμερα εδώ και προς όλη την οικογένεια του στίβου για τις μεγάλες επιτυχίες που πετύχαμε».
Αναφέρθηκε μετά στο σχέδιο του αθλητικού νόμου ο λέγοντας πως αντί να είναι ένα σύγχρονο εργαλείο και να αντιμετωπίζει τις σύγχρονες απαιτήσεις του ερασιτεχνικού αθλητισμού δυστυχώς είναι σε λάθος κατεύθυνση.
Στη συνέχεια ο κ Παναγόπουλος ανέλυσε τις κατευθύνσεις του ΣΕΓΑΣ προς τη διεθνή αθλητική κοινότητα. Για το εσωτερικό ζήτησε περισσότερη δουλειά και πάθος για την επίτευξη των στόχων.

Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο γ.γ. του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής ο οποίος τόνισε ότι οι φετινές επιτυχίες μας χαροποιούν ιδιαίτερα «γιατί τις πέτυχαν αρκετοί νέοι αθλητές και αθλήτριές μας και ιδιαίτερα γιατί μέσα στην κρίση τροφοδοτείται το οικοδόμημα του στίβου από τη βάση, επίσης μας χαροποιεί ιδιαίτερα γιατί τα ειδικά χαρακτηριστικά, ποσοτικά και ποιοτικά είναι θετικά. Αυξήθηκε ο αριθμός έκδοσης νέων δελτίων, αυξήθηκε ο αριθμός νέων σωματείων, αυξήθηκε ο αριθμός νέων αθλητών και αυτό δείχνει ότι είμαστε στο σωστό δρόμο.
Η επόμενη διετία είναι μια αρκετά δύσκολη αγωνιστική περίοδος κι αυτό λόγω του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που είναι το Φθινόπωρο και επιμηκύνει την ετοιμότητα των πρωταθλητών και δεύτερον γιατί η εθνική μας ομάδα θα αγωνιστεί στην Σούπερ Λίγκα και στόχος μας είναι να παραμείνουμε σε αυτή. Παράλληλα όμως είμαι αισιόδοξος κυρίως γιατί μια καινούργια γενιά θα ενισχύσει τις ομάδες μας και στα αγωνίσματα δρόμων στα οποία τα τελευταία χρόνια δεν είχαμε βαθμολογική προσφορά».

Στη συνέχεια ο κ Σεβαστής αναφέρθηκε στο σχέδιο νόμου για τον αθλητισμό λέγοντας: «Η Πολιτεία αντί να μας βοηθήσει μας δημιουργεί προβλήματα και συνεχώς απαξιώνει τις προσπάθειές μας. Το Νομοσχέδιο που πρόσφατα παρουσιάστηκε, αν γίνει Νόμος και αν δεν διαλύσει τον αθλητισμό, το λιγότερο που θα πετύχει είναι η διάλυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Αυτό το νομοσχέδιο όχι μόνο δεν μας βοηθάει αλλά δημιουργεί πρόσθετα ζητήματα με αναχρονιστικές διατάξεις. Ολα αυτά τα έχουμε επισημάνει και έχουμε τοποθετηθεί δημοσίως απαιτώντας να αλλάξουν προς την σωστή κατεύθυνση».

Oι εργασίες της ΕΠΑΚΑΒ 2018  ολοκληρώθηκαν το Σάββατο.