Α1 Αργολίδας: Νεύρα και 3 αποβολές στο Ναυπλιώτικο ντέρμπι

0
1345

 

Ένα νευρικό παιγνίδι ανάμεσα σε Ναύπλιο 2017 και Πανναυπλιακό, τρεις αποβολές με εμπλεκόμενους ποδοσφαιριστές που έχουν βρεθεί πολλά χρόνια –και- συμπαίκτες, τεταμένη ατμόσφαιρα στην εξέδρα. Και αυτά μεταξύ “φίλων”, που δηλώνουν ή είναι “Πανναυπλιακοί”.

 

Όλα αυτά βέβαια, ως απόρροια των αποτυχημένων κινήσεων του καλοκαιριού που είχαν στόχο το Ναύπλιο 2017 να συνεργαστεί-συγχωνευθεί με τον Πανναυπλιακό.

Η σύρραξη προέκυψε στο 85’ όταν σε μπαλιά του Αγγελόπουλου, ο Οβτόνγκ κέρδισε πέναλτι από τον Μαχαίρα. Η κατάσταση ξέφυγε γρήγορα ανάμεσα στους παίκτες των δυο ομάδων, με τον Διαμαντή ΙΙ να αντικρύζει την κόκκινη κάρτα και τους Γιωργή-Μαχαίρα την δεύτερη κίτρινη. Θέση κάτω από τα δοκάρια πήρε ο Γκιαούρης, ο Αγγελόπουλος ανέλαβε την εκτέλεση αλλά έστειλε τη μπάλα πολύ έξω.

Προφανώς, το ότι αυτό το διήμερο υπάρχουν εκδηλώσεις για την απελευθέρωση του Ναυπλίου από τους Τούρκους, η οποία επετεύχθη με κοινό αγώνα, κανένα ρόλο δεν έπαιξε στις συνειδήσεις των όσων βρίσκονταν είτε εντός του αγωνιστικού χώρου, είτε στις εξέδρες!

Η μορφή του αγώνα ήταν με το Ναύπλιο 2017 να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να προσπαθεί να απειλήσει, ενώ ο Πανναυπλιακός έπαιξε πιο προσεκτικά, επιδιώκοντας να βγάλει στην αντεπίθεση τον γρήγορο Μιχαλόπουλο.

Στο 60’ από σέντρα του Μίχου, με κεφαλιά ο Οβτόνγκ πέτυχε το 1-0, που αποδείχθηκε το καθοριστικό τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση, έδωσε την νίκη στους τυπικά γηπεδούχους οι οποίοι έτσι δεν απομακρύνθηκαν περισσότερο από την πρώτη θέση.

Στα αξιοσημειώτα η προσπάθεια του Πανναυπλιακού στο τέλος να πετύχει γκολ έστω και με παίκτη λιγότερο, όμως ο Παπαδημητρίου που βγήκε μόνος δεν μπόρεσε να σταματήσει σε πρώτο χρόνο τη μπάλα με τον Κοζιώτη εκτός θέσης. Αυτή η μικρή καθυστέρηση να γυρίσει με τη μπάλα ο αμυντικός του Πανναυπλιακού έδωσε το χρόνο στον Κοζιώτη να επιστρεψει και να αποκρούσει.

Το Ναύπλιο απείλησε στο πρώτο ημίχρονο δυο φορές με τον Αγγελόπουλο. Η πρώτη με ανάποδο ψαλίδι έξω, η δεύτερη διαγώνιο πλασέ έξω, ενω ειχε και δοκάρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο φάουλ του Μίχου έβγαλε στη γωνία του ο Μαχαίρας, μετά το 1-0 είχε δοκάρι ο Αγγελόπουλος, στην επαναφορά σουτ του Παπασαράντου απέκρουσαν στη γραμμή αμυντικοί του Πανναυπλιακού.

Τέλος, δοκάρι είχε και ο Διαμαντής, από στημένο.

 

Οι συνθέσεις:

ΝΑΥΠΛΙΟ 2017 (Βασ.Γεωργακόπουλος): Κοζιώτης- Διαμαντής Ι, Ατζαμίδης, Φίλης, Μίχος- Παπασαράντος (75’ Φατούρος), Διαμαντής ΙΙ, Μπούκουρης, Αγγελόπουλος (90’ Μακαρατζής)- Οβτινγκ (92’ Καραβίδας), Δριμούρας (46’ Καλυβάς).

ΠΑΝΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ (Β.Μπάρδης): Μαχαίρας- Κουγιάς, Ντόκος, Παπαδημητρίου, Κασνέτσι (43’ λ.τρ. Σαράντης – 86’ Γκιαούρης)- Μπάρδης (78’ Κολορίζας), Μανιφάβας (46’ Τσακνάκης), Γιωργή- Μουταβελής, Χύσος, Μιχαλόπουλος.