Χάντμπολ: Στον Άρη Νικαίας το Σάββατο ο Διομήδης

0
362

 Μετά την μικρή διακοπή λόγω της Εθνικής Ομάδας, το πρωτάθλημα της Handball Premier συνεχίζεται με την 5η αγωνιστική, αυτό το Σαββατοκύριακο.

 

Ο Διομήδης πηγαίνει το Σάββατο στην Νίκαια να αντιμετωπίσει τον Άρη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής:

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

Δ. Κραχτίδης 18:00, Δράμα- Ολυμπιακός ΣΦΠ(Σαπανίδης- Ηλιάδης)
ΔΑΚ Έδεσσας 18:00, Αερωπός Έδεσσας- ΧΑΝΘ (Κατσίκης- Μιχαηλίδης)
ΔΓ Νίκαιας 18:00, Άρης Νίκαιας- Διομήδης Άργους (Τσάκωνας- Σκλαβενίτης)
Συκεών 18:00, Φοίβος Συκεών- ΑΕΚ (Τζαφερόπουλος- Νικολαϊδης)

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018
Σπίτι του Χάντμπολ 16:00, ΑΕΣΧ Πυλαίας- Φίλιππος Βέροιας (Πατιός- Τσιάνας)
Δαϊς 17:00, ΑΣΕ Δούκα- ΠΑΟΚ ΒΕΡΓΙΝΑ TV (ΕΡΤ3)(Τσάκωνας- Φωκίτης)

 

Διευκρινίσεις απο την ΟΧΕ για τον αγώνα με την ΠΓΔΜ

Αναφορικά με δημοσιεύματα και σχόλια σε πλήθος ΜΜΕ, είμαστε αναγκασμένοι να διευκρινίσουμε και να θυμίσουμε τα παρακάτω:

Στον αγώνα των Εθνικών ομάδων Ανδρών στην Κοζάνη τηρήθηκαν όλα τα συμφωνηθέντα, σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ, ενώ δεν υπήρχε καμία πρόκληση ούτε από την αποστολή της ομάδας, ούτε και από τους 30 φιλάθλους των φιλοξενούμενων. Το «ΜΚD» που παρουσιάστηκε στο φύλλο αγώνα -το οποίο συντάσσεται από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ- αλλά και στα γραφικά της τηλεόρασης, είναι η συντομογραφία (three-letter abbreviation country code) της ΠΓΔΜ που χρησιμοποιεί επίσημα η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) από το 1995. Έτσι παρουσιάζεται (στη συντομογραφία της) η γειτονική χώρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες (ακόμα και σε αυτούς της Αθήνας το 2004) και στις ευρωπαϊκές, διεθνείς ομοσπονδίες και στις επίσημες διοργανώσεις όλων των αθλημάτων.

Το χάντμπολ είναι το μοναδικό άθλημα στην Ελλάδα που εμπράκτως και επανειλημμένα έχει δείξει την ευαισθησία του για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Δύο Εθνικές μας ομάδες, η Εθνική Νεανίδων στο EURO 2017 και η Εθνική Εφήβων στο EURO 1994, αλλά και τα σωματεία μας Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών και Αρίων Πτολεμαΐδας στο Τσάλεντζ Καπ Γυναικών, έχουν αποχωρήσει από διοργανώσεις με σοβαρές συνέπειες, όπως  πρόστιμα δεκάδων χιλιάδων ευρώ, αποκλεισμούς από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ακόμα και στέρηση μεταλλίου (Εθνική Εφήβων στο Ισραήλ).
Οι αποχωρήσεις είχαν να κάνουν με την χρησιμοποίηση από πλευράς των ομάδων της ΠΓΔΜ, του ονόματος «Μακεδονία» και των Εθνικών μας συμβόλων, όπως ο ήλιος της Βεργίνας. Όλες οι ομάδες μας έπραξαν με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην Ελλάδα και τους Έλληνες και αν χρειαστεί στο μέλλον θα το επαναλάβουν, όποιες και να είναι οι συνέπειες”.