Τι γίνεται με τα γήπεδα Κεφαλαρίου και Σκαφιδακίου;

0
989

 

Στα όρια του Δήμου Άργους-Μυκηνών υπάρχουν σχεδόν 26 ομάδες που δραστηριοποιούνται και μόνο 5 γήπεδα (εξαιρείται το ΔΑΚ Άργους για ευνόητους λόγους).

 

Απο αυτά τα 5, με συνθετικό τάπητα είναι το γήπεδο Λέρνας και το γήπεδο Προσύμνης. Της Νέας Κίου και του Κουτσοποδίου πρέπει να χρησιμοποιούνται ορισμένες ώρες την εβδομάδα και θέλουν προσοχή στην συντήρηση. Το γήπεδο Λυρκείας είναι στην …άλλη άκρη του νομού.

Στο γήπεδο Λέρνας έχει προτεραιότητα η Ένωση Λέρνας (λόγω Γ’ Εθνικής) και ο Φείδωνας Άργους (λόγω Β’ Εθνικής Γυναικών) και ο Ερμής Κιβερίου.

Ουσιαστικά λοιπόν τα γήπεδα που “φορτώνονται” μεγάλο βάρος είναι της Προσύμνης και κατα δεύτερο λόγο του Κουτσοποδίου και της Λέρνας.

Στην Λυρκεία τώρα, κάνει τις περισσότερες προπονήσεις του ο Παναργειακός.

Να θυμίσουμε στο σημείο αυτό, οτι υπάρχει ενα γήπεδο στο Κεφαλάρι, ανάμεσα στο ποτάμι και τον δρόμο. Ενα γήπεδο με φυσικό χόρτο, που έχει εγκαταληφθεί χρόνια, είχε ακουσθεί στο παρελθόν οτι ο δήμος θα το αξιοποιήσει είτε ως προπονητήριο για τον Παναργειακό , είτε και για αγώνες του τοπικού Ερασίνου. Εκτοτε έχει περάσει πολύς καιρός και νεώτερα δεν υπάρχουν.

Υπάρχει επίσης και το γήπεδο Σκαφιδακίου που ήταν να παραδοθεί το καλοκαίρι αλλά ακόμη τίποτα.

Θα πρέπει το Νομικό Πρόσωπο Αθλητισμού του Δήμου Άργους-Μυκηνών να ενημερώσει για το πού βρίσκονται αυτοί οι χώροι κι αν παραδοθούν για να διευκολύνουν τις τόσες πολλές ομάδες.

 

Χρειάζονται παρεμβάσεις στο ΔΑΚ Λέρνας

Στον γήπεδο Λέρνας, παρότι τα τελευταία χρόνια αγωνίζονται σε εθνικές κατηγορίες ο Ερμής Κιβερίου, η Ένωση Λέρνας και ο Φείδωνας (στις γυναίκες), δεν έχει σταθεί δυνατόν ακόμη να τοποθετηθούν δημοσιογραφικά θεωρεία. Υπάρχει μια εξέδρα στην μεριά της μικρής εξέδρας αλλά μόνο για τον άνθρωπο που θα τραβήξει βίντεο, χωρίς καμία προστασία απο τον αέρα (και ελάχιστη προστασία για τους θεατές).

Επιπλέον το τελευταίο διάστημα έσπασαν και κομμάτια απο το σκέπαστρο της εξέδρας.

Είναι τόσο δύσκολο να ολοκληρώσει αυτές τις ελλείψεις ο Δήμος;