ΕΠΟ: Η προκήρυξη των πρωταθλημάτων Κ-14 και Κ-16

0
476

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία προχώρησε στην δημοσιοποίηση της προκήρυξης για τα πανελλήνια πρωταθλήματα προεπιλογής Εθνικών ομάδων Κ-14 και Κ-16 περιόδου 2018/2019.

 

Τα σημαντικότερα σημεία της είναι:

 Άρθρο 3: Δήλωση συμμετοχής

Η συμμετοχή των Ε.Π.Σ. στα πρωταθλήματα Κ-14 & Κ-16 είναι υποχρεωτική. Οι Ε.Π.Σ. έχουν την υποχρέωση να υποβάλλουν στην Ε.Π.Ο. έως την Παρασκευή 12.10.2018, δήλωση συμμετοχής, για τις Ομάδες Κ-14 & Κ-16, σε ειδικό ξεχωριστό για κάθε Ομάδα έντυπο, που θα σας αποσταλεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail). Η ημερομηνία έναρξης των Πρωταθλημάτων ορίζετε στης 31.10.2018 ημέρα Τετάρτη.

Ε.Π.Σ. η οποία δεν συμμετέχει στα πρωταθλήματα αδικαιολόγητα, στερείται, εκτός των άλλων, της επιχορήγησης για την ενίσχυση των ομάδων υποδομών της και των Ενωσιακών Προπονητών για την περίοδο που δεν συμμετέχει.

 Άρθρο 5: Όμιλοι /διεξαγωγή αγώνων

5.1. Τα πρωταθλήματα των Κ-14 & Κ-16 στην 1η Φάση τους θα διεξαχθούν σε ομίλους. Οι όμιλοι συγκροτήθηκαν με γεωγραφικά κριτήρια από την επιτροπή και θα είναι 12 των 4 ομάδων και 1 των πέντε 5 ομάδων ως εξής:

1 ος όμιλος: Έβρος, Θράκη, Καβάλα, Ξάνθη,

2 ος όμιλος: Δράμα, Κιλκίς, Σέρρες, Χαλκιδική,

3 ος όμιλος: Ημαθία, Μακεδονία, Πέλλα, Πιερία,

4 ος όμιλος: Ήπειρος, Καστοριά, Κοζάνη, Φλώρινα,

5 ος όμιλος: Άρτα, Θεσπρωτία, Κέρκυρα, Πρέβεζα – Λευκάδα,

6 ος όμιλος: Γρεβενά, Καρδίτσα, Λάρισα, Τρίκαλα,

7 ος όμιλος: Εύβοια, Ευρυτανία, Θεσσαλία, Φθιώτιδα,

8 ος όμιλος: Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Βοιωτία. Φωκίδα,

9 ος όμιλος: Ζάκυνθος, Ηλεία, Κεφαλλήνια – Ιθάκη, Μεσσηνία,

10ος όμιλος: Αργολίδα, Αρκαδία, Κόρινθος, Λακωνία,

11ος όμιλος: Αθήνα, Ανατολική Αττική, Δυτική Αττική, Πειραιάς,

12ος όμιλος: Ηράκλειο, Λασίθι, Ρέθυμνο, Χανιά,

13ος όμιλος: Δωδεκάνησα, Κυκλάδες, Λέσβος, Σάμος, Χίος.

5.2. Οι αγώνες της 1ης Φάσης για κάθε όμιλο θα προκύψουν από κλήρωση που θα διενεργηθεί. Θα είναι διπλοί για τους 12 ομίλους, και μονοί για τον 13ο όμιλο (Νήσων), όπου θα διεξαχθούν υπό μορφή τουρνουά. Στη 2 η Φάση θα προκριθούν οι δύο πρώτοι του κάθε ομίλου σύνολο ε26 ομάδες.

5.3. Οι 26 ομάδες που θα προκριθούν στην 2 η Φάση θα χωριστούν σε δύο ζώνες Βορράς και Νότος με γεωγραφικά κριτήρια ως εξής: Η ζώνη του Βορρά θα περιλαμβάνει τους 1ο , 2ο , 3ο , 4ο , 5ο και 6ο ομίλους, ενώ η ζώνη το Νότου θα περιλαμβάνει τους 7ο , 8ο , 9ο ,10ο και 11ο ομίλους. Οι δύο ομάδες που θα έχουν προκριθεί από την 1η Φάση στους 12ο και 13ο ομίλους, θα προκριθούν στη 3η Φάση της διοργάνωσης άνευ αγώνων.

Επίσης άνευ αγώνων θα προκριθούν στη 3η Φάση 2 ομάδες από έναν όμιλο που θα προκύψουν στη διαδικασία της κλήρωσης, βάζοντας στην κληρωτίδα και τους 11 ομίλους για να εξαιρεθεί ένας. Οι υπόλοιπες 20 θα αγωνιστούν μεταξύ τους μετά από κλήρωση, σε μονούς αγώνες και γηπεδούχες θα είναι οι ομάδες που τερμάτισαν πρώτες στον όμιλο τους. Οι ομάδες που τερμάτισαν πρώτες στον όμιλο τους στην 1 η Φάση δεν θα κληρωθούν να αγωνιστούν με τον δεύτερο του ιδίου ομίλου. Στην 3η Φάση θα προκριθούν οι 10 νικήτριες ομάδες από την 2η Φάση και οι 6 ομάδες που προκρίθηκαν άνευ αγώνων. Σύνολο 16 ομάδες.

5.4. Οι 16 ομάδες που θα προκύψουν στην 3η Φάση, θα αγωνιστούν σε μονούς αγώνες, σε ουδέτερα γήπεδα, μετά από κλήρωση που θα διενεργηθεί, με γεωγραφικά κριτήρια (Βορράς & Νότος), εφόσον αυτό είναι εφικτό, άλλως θα αποφασίσει η αρμόδια Επιτροπή.

5.5. Οι 8 ομάδες που θα προκύψουν στην 4η Φάση, θα αγωνιστούν σε μονούς αγώνες, σε ουδέτερα γήπεδα, μετά από κλήρωση που θα διενεργηθεί, με γεωγραφικά κριτήρια (Βορράς & Νότος), εφόσον αυτό είναι εφικτό, άλλως θα αποφασίσει η αρμόδια Επιτροπή.

5.6. Στην 5 η Φάση οι αγώνες θα διεξαχθούν υπό μορφή τουρνουά. Οι 4 νικήτριες ομάδες της 4 ης Φάσης, θα συγκεντρωθούν σε Ε.Π.Σ. η οποία θα οριστεί από την Επιτροπή και θα διεξαχθούν όλοι οι αγώνες, (ημιτελικός & τελικός) κάθε πρωταθλήματος, καθώς και οι αγώνες για την 3η & 4η θέση (μικροί τελικοί) αντίστοιχα.

Άρθρο 6: Τουρνουά Προεπιλογής Κ-15

Για την κατηγορία Κ-14 θα πραγματοποιηθεί ένα τελικό τουρνουά, στο οποίο θα λάβουν μέρος ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στην ομάδα Κ-14 της ένωσης τους. Στο εν λόγω τουρνουά θα γίνει η τελική προεπιλογή ποδοσφαιριστών για την Εθνική Ομάδα Κ-15. Οι επιλογές που θα γίνονται από τους αρμόδιους προπονητές, θα πρέπει υποχρεωτικά να αποσταλούν στην Ε.Π.Ο. τουλάχιστον ένα μήνα πριν την ημερομηνία έναρξης του τουρνουά, τα στοιχεία των ποδοσφαιριστών για να πραγματοποιηθούν οι κλίσεις τους, [ένας (1) κατ ελάχιστο και έξι (6) το ανώτερο από κάθε Ε.Π.Σ.]. Οι ποδοσφαιριστές που θα επιλεγούν για να συμμετάσχουν στο εν λόγω τουρνουά θα ενημερωθούν μέσω των Ε.Π.Σ. στις οποίες ανήκουν, για τις κλήσεις τους. 

Άρθρο 10: Ποδοσφαιριστές

Στα πρωταθλήματα προεπιλογής εθνικών ομάδων λαμβάνουν μέρος αποκλειστικά ποδοσφαιριστές που έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται στις Ελληνικές Εθνικές ομάδες.

10.1. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε ερασιτεχνικά σωματεία των Ε.Π.Σ., συμπεριλαμβανομένων και των τμημάτων υποδομών τους, καθώς και όσοι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές ανήκουν στα τμήματα υποδομών των Π.Α.Ε. Οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές τις Super League (προκειμένου να συμμετάσχουν στα παρόντα πρωταθλήματα) δεν θα πρέπει να έχουν αγωνιστική συμμετοχή (ούτε ενός λεπτού) στα πρωταθλήματα υποδομών που διοργανώνονται από αυτή.

10.2. Στο πρωτάθλημα Κ-14 συμμετέχουν ποδοσφαιριστές που γεννήθηκαν από 01.01.2005 έως και 31.12.2006. Στο πρωτάθλημα Κ-16 συμμετέχουν ποδοσφαιριστές που γεννήθηκαν από 01.01.2003 έως και 31.12.2004.

10.3. Ποδοσφαιριστής που ανήκει ηλικιακά στην κατηγορία των Κ-14 δύναται να συμμετάσχει σε αγώνες του πρωταθλήματος Κ-16, αποκλειόμενης όμως, στη συνέχεια, της συμμετοχής του στην κατηγορία Κ-14.

10.4. Στα Πρωταθλήματα Κ-14 επιτρέπονται, έως και 7 αλλαγές, οι οποίες θα πραγματοποιούνται σε 3 διακοπές του αγώνα, ενώ στα Πρωταθλήματα Κ-16 επιτρέπονται έως και 5 αλλαγές, οι οποίες θα πραγματοποιούνται σε 3 διακοπές του αγώνα.

11.3. Η αμοιβή των διαιτητών ορίζεται σε 30 € και των βοηθών διαιτητών σε 25 € κατά άτομο ανά αγώνα. Η μετακίνηση των διαιτητών θα πραγματοποιείται με ένα αυτοκίνητο και η καταβαλλόμενη αποζημίωση θα ανέρχεται σε 0.30 € ανά χιλιόμετρο η οποία θα καταβάλλεται από τη γηπεδούχο Ε.Π.Σ. Στο τουρνουά νήσων του 13ου ομίλου, η αμοιβή ορίζεται σε 30 € κατά άτομο ανά ημέρα.

12.4. Στην Ε.Π.Σ. που θα φιλοξενεί στο γήπεδο της αγώνα/ ες της εν λόγω διοργάνωσης θα δίνονται 300 € ανά αγώνα. Τα ανωτέρω ποσά θα δίνονται για τα έξοδα (διαιτησίας, Ιατρός αγώνα, Γηπέδου), καθώς επίσης και για την διάθεση υποχρεωτικά ανά ομάδα σε όλες τις Φάσεις τα κάτωθι: (80 μπουκαλάκια νερό 0,5 lt, 25 μπανάνες, 25 χυμούς, 25 σάντουιτς). 12.5. Στις Ομάδες που θα μετακινούνται πέραν των 300 χιλιομέτρων αυστηρά θα καταβάλλονται 600 € για διανυκτέρευση για κάθε μία Ομάδα (Κ-14 & Κ-16), δηλαδή συνολικά 1200 € και επίσης 300€ για τη διανυκτέρευση του οδηγού του λεωφορείου και αποζημίωση παραμονής του οχήματος.