Γ΄ Εθνική: Σήμερα Τετάρτη η κλήρωση των αγώνων απο την ΕΠΟ

0
453

Σήμερα Τετάρτη 12.09.2018 στις 15:00 στις εγκαταστάσεις της Ε.Π.Ο. στο Πάρκο Γουδή, θα διεξαχθεί η κλήρωση για το πρόγραμμα αγώνων του Πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας.

 

Επίσης, η ΕΠΟ αποφάσισε πως η ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος μετατίθεται από τις 23, για τις 30 Σεπτεμβρίου 2018.

Η σύνθεση του 7ου ομίλου είναι η εξής:
– ΑΟ Εικοσιμίας (ΕΠΣ Κεφαλλονιάς – Iθάκης)
– ΑΟ Κατασταρίου (ΕΠΣ Ζακύνθου)
– Καλαμάτα, Πάμισος (ΕΠΣ Μεσσηνίας)
– Αστέρας Βλαχιώτη, ΑΕ Πελλάνας (ΕΠΣ Λακωνίας)
– Παναρκαδικός (ΕΠΣ Αρκαδίας)
– Ερμιονίδα, Παναργειακός, Ένωση Λέρνας (ΕΠΣ Αργολίδας)
– Ασπρόπυργος, Μανδραϊκός (ΕΠΣ Δυτ. Αττικής)
– Αμβρυσσέας Διστόμου, ΑΟ Υπάτου (ΕΠΣ Βοιωτίας)

Στο θέμα των εκκρεμοτήτων που συνεχίζουν να υπάρχουν, δεν είναι μόνο το πόσοι και ποιοί θα ανεβαίνουν, αλλά και το πόσοι θα πέσουν στα τοπικά πρωταθλήματα.
Σύμφωνα με  πληροφορίες ως τώρα – αφού εκκρεμεί ανακοίνωση – από τον 7ο θα υποβιβασθούν 6 (όπως από τους ομίλους που έχουν 13 και 14 ομάδες).

Η τελική προκήρυξη της Football League που κατατέθηκε για να εγκριθεί από την ΕΠΟ, προβλέπει την άνοδο του πρωταθλητή της στη Super League, τον υποβιβασμό τριών ομάδων σε αυτή και τη διεξαγωγή διπλού μπαράζ του 13ου της Super League με τον δεύτερο της Football League. Eιδικότερα η νέα προκήρυξη της Football League, προβλέπει:
– Ότι από το προσεχές πρωτάθλημα θα υποβιβαστούν απευθείας από την Super League 1 στη Super League 2 οι τρεις τελευταίες ομάδες, και από την Football League θα προβιβαστεί στην Super League 1 απευθείας η ομάδα που θα καταλάβει την 1η θέση στον βαθμολογικό πίνακα
– Ότι η 13η ομάδα του βαθμολογικού πίνακα της Super League με την 2η ομάδα του βαθμολογικού πίνακα της Football League θα δώσουν διπλό αγώνα μπαράζ. Η ομάδα που θα «προκριθεί» θα αγωνισθεί την αγωνιστική περίοδο 2019-2020 στη Super League 1 και η άλλη στη Super League 2.
– Ότι στο πρωτάθλημα της Super League 2 το ’19 – ’20, θα αγωνισθούν οκτώ ομάδες της Football League που θα προβιβασθούν την προσεχή σεζόν απευθείας, από την 3η έως και τη 10η θέση, οι τρεις ομάδες της Super League από την 14η έως τη 16η θέση που θα υποβιβαστούν απευθείας, και η μία εκ των δύο ομάδων που θα αποκλειστεί στους αγώνες μπαράζ.
– Ότι μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019 της Football League, οι τέσσερις ομάδες που θα καταλάβουν τις τελευταίες θέσεις στον βαθμολογικό πίνακα θα υποβιβαστούν στη Γ’ Εθνική Κατηγορία και οι δύο ομάδες που θα καταλάβουν την 11η και τη 12η θέση θα υποβιβαστούν στη «νέα Football League».