Σήμερα η κατάρτιση των ομίλων της Γ’ Εθνικής στην ΕΠΟ- Πολλά τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες

0
538

Σήμερα Παρασκευή έχει ανακοινώσει η ΕΠΟ ότι θα προχωρήσει στον καταρτισμό των ομίλων στην Γ’ Εθνική, όπου η Επιτροπή της Γ’ Εθνικής, έχει ανακατέψει αρκετά την τράπουλα. Το σχέδιο που προσπαθεί να περάσει η Επιτροπή φέτος είναι να χωριστούν τα νησιά ουσιαστικά σε τέσσερις κατηγορίες και να μοιραστούν έτσι ώστε όλες οι ομάδες να έχουν αντιπάλους νησιωτικούς συλλόγους.

 

Σε αυτήν την καραμπόλα και με δεδομένο πως από το Αιγαίο υπάρχουν τρεις απώλειες (λόγω μη συμμετοχής του Αιγείρου Λέσβου και των πρωταθλητών Χίου και Σάμου), ο Αιολικός θα αντιμετωπίσει μάλλον ομάδες από Εύβοια, Βοιωτία, Αρκαδία, Λακωνία, Κόρινθο, Αργολίδα συν την Δυτική Αττική.

Σε αυτή την περίπτωση, από την ΕΠΣ Αργολίδας έχουμε την ΑΕ Ερμιονίδας, τον Παναργειακό και την Ένωση Λέρνας, τον Αιολικό από την ΕΠΣ Λέσβου, από την ΕΠΣ Βοιωτίας τον Αμβρυσσέα Διστόμου και τον ΑΟ Υπάτου, από την ΕΠΣ Εύβοιας τον ΑΟ Χαλκίδας και τον Απόλλωνα Ερέτριας, από την ΕΠΣ Κορίνθου τον ΠΑΣ Κόρινθος, από την ΕΠΣ Αρκαδίας τον Παναρκαδικό (αφού ο φετινός πρωταθλητής Αρκαδίας Πανθυρεατικός δεν δήλωσε συμμετοχή), από την ΕΠΣ Λακωνίας τον Αστέρα Βλαχιώτη και την ΑΕ Πελλάνας, από την ΕΠΣ Δυτικής Αττικής τον Ασπρόπυργο και τον Μανδραϊκό.

Όλα αυτά δεν είναι οριστικά, η Επιτροπή θα πρέπει να προσπεράσει πολλές αντιδράσεις μέχρι να καταλήξει. Αυτό γιατί για παράδειγμα στο αρχικό σχέδιο που έχει τον Αιολικό στις παραπάνω ΕΠΣ, οι Μεσσηνιακές ομάδες, Καλαμάτας και Παμίσου Μεσσήνης μπήκαν στο γκρουπ με ομάδες της Αττικής και των Κυκλάδων (Σαντορίνη κ.τ.λ.), ενώ αντίστοιχα στον 5ο όμιλο πάει ο Ιαλυσός Ρόδου την στιγμή που η άλλη ομάδα του νησιού της Ρόδου, Διαγόρας Ρόδου με το ίδιο σχέδιο, θα βρεθεί σε άλλον όμιλο, πιθανόν αυτόν με Πειραϊκές και Κρητικές ομάδες.

«Καταρτισμός μόνο με γεωγραφικά κριτήρια»

Χαρακτηριστική είναι η αντίδραση του Πανηλειακού, που με επίσημη ανακοίνωση για τα διάφορα σενάρια περί αλλαγής στους καταρτισμούς των ομίλων της Γ’ Εθνικής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:«Επειδή τις τελευταίες ώρες διαβάζουμε σε διάφορα σάιτ, σενάρια περί αλλαγής και νέου καταρτισμού των ομίλων της Γ’ Εθνικής (αυτό βέβαια δεν βγαίνει επίσημα στο την ΕΠΟ) θέλουμε να διαμηνύσουμε προς πασά κατεύθυνση ότι οι ομάδες που προσπαθούν καθημερινά με αγώνα των ανθρώπων τους και από το υστέρημα των χορηγών και των φιλάθλων τους να κατέβουν στο γήπεδο πρέπει να βοηθούνται και όχι να πολεμούνται από την πολιτεία.

Θέση του Πανηλειακού είναι ο καταρτισμός των ομίλων να γίνεται αποκλειστικά και μόνο με γεωγραφικά κριτήρια!»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ Ε.Π.Σ. ΑΡΚΑΔΙΑΣ, ΑΧΑΪΑΣ, ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

“Ενόψει της αυριανής κατάρτισης των Ομίλων της Γ’ Εθνικής, που καλείται να επικυρώσει η Επιτροπή Πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, όπως και η Εκτελεστική Επιτροπή, σάς κοινοποιούμε ότι δεν πρόκειται να ανεχθούμε ούτε να επιτρέψουμε να δημιουργηθεί Όμιλος ο οποίος θα ενώνει τα Δωδεκάνησα με το Νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο.

Κάτι τέτοιο εμποδίζει τις ομάδες μας να είναι βιώσιμες και όπως οι ίδιες μαάς ανακοίνωσαν δεν πρόκειται να συμμετάσχουν εφόσον τα έξοδά τους αυξάνονται κατακόρυφα! Επίσης, τα γεωγραφικά κριτήρια καταστρατηγούνται χωρίς να μπορούμε να αντιληφθούμε τον λόγο ή την οποιαδήποτε σκοπιμότητα. Κατανοούμε τις όποιες δυσκολίες αλλά να φθάσουμε να δημιουργούμε περισσότερα προβλήματα από όσα προσπαθούμε να λύσουμε, κλονίζει την προσπάθειά μας για το καλό του Ελληνικού ποδοσφαίρου και της ισονομίας που δικαιωματικά μάς ανήκει. 
Θα είναι παγκόσμια πρωτοτυπία να έχουμε ενώσει τέσσερις διαφορετικές περιφέρειες της χώρας μας σε μία!!!
AΞIOTIME ΚΥΡΙΕ ΠPOEΔPE THΣ EΠO – EKTEΛEΣTIKH EΠITPOΠH KAI EΠITPOΠH THΣ Γ’ EΘNIKHΣ ΠAPAKAΛOYME NA MAΣ AΦOYΓKPAΣTEITE. EINAI ΓIA TO KAΛO OΛΩN MAΣ!!!!!
ΥΓ. ΣΑΣ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΑΣ.
ΜΕ ΤΙΜΗ
ΕΠΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ, ΕΠΣ ΑΧΑΙΑΣ, ΕΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

 

Οι προερχόμενες απο την Πελοπόννησο ομάδες είναι:

Αστέρας Αμαλ. (Ηλεία)

Πανηλειακός (Ηλεία)

ΠΑΟ Βάρδας (Ηλεία)

Αστέρας Βλαχιώτη (Λακωνία)

Διαγόρας Βραχνείκων (Αχαϊα)

Καλαμάτα (Μεσσηνία)

Παναργειακός (Αργολίδα)

Ενωση Ερμιονίδας (Αργολίδα)

Παναρκαδικός (Αρκαδία)

β) Οι πρωταθλητές Νομών

ΗΛΕΙΑ – Νίκη Τραγανού

ΑΧΑΙΑ – Πανμοβριακός Ριόλου

ΜΕΣΣΗΝΙΑ – Πάμισος Μεσσήνης

ΛΑΚΩΝΙΑ – Α.Ε Πελλάνας Καστορείου

ΖΑΚΥΝΘΟΣ – Α.Ο. Καταστάρι

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ – Α.Ο. Εικοσιμία

ΑΡΚΑΔΙΑ – Πανθυρεατικός Άστρους – δεν δήλωσε

ΑΡΓΟΛΙΔΑ- Ενωση Λέρνας

ΚΟΡΙΝΘΙΑ- ΠΑΣ Κόρινθος

γ) Ερχόμενος απο υποβιβασμό από τη Β’ Εθνική, ο Παναιγιάλειος- ΑΧΑΪΑ

Συνοπτικά, με τις ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή έχουμε:

ΕΠΣ Κεφαλληνίας (1)

ΕΠΣ Ζακύνθου (1)

ΕΠΣ Αχαΐας (3)

ΕΠΣ Ηλείας (4)

ΕΠΣ Μεσσηνίας (2)

ΕΠΣ Λακωνίας (2)

ΕΠΣ Αρκαδίας (1)

ΕΠΣ Κορινθίας (1)

ΕΠΣ Αργολίδας (3)