Ξεκινούν προετοιμασία τα κορίτσια του Φείδωνα

0
690

Αύριο το απόγευμα, ξεκινά η προετοιμασία των κοριτσιών του Φείδωνα, ενόψει του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής, στο οποίο θα συμμετέχουν φέτος.

 

Στο ρόστερ της ομάδας υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις, με σπουδαιότερη την απώλεια της Γιαννακούλη, μιας και η εξαιρετική τερματοφύλακας μετεγγράφηκε στον Ατρόμητο Αθηνών.

Απώλειες επίσης θα είναι η Δήμητρα Κουγιά που πήγε στην Γλυφάδα και η Φρόσω Υψηλάντη που πήγε στον Εργοτέλη.

Συνεχίζουν την νεα χρονιά οι: Καραγιάννη, Λουκά, Καββαθά, Τριμπόνια, Κουσκούκη και νεότερες.

Προκήρυξη

Στην Β’ Εθνική έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν 30 ομάδες, που θα χωριστούν σε 4 ομίλους.Η δήλωση συμμετοχής είναι έως την Πέμπτη 30 Αυγούστου.

Η διοργάνωση των αγώνων του Πρωταθλήματος της Β΄ Κατηγορίας Γυναικών, για την περίοδο 2018-2019 σε ομίλους θα γίνει με γεωγραφικά κριτήρια. Μεταξύ άλλων, αναφέρει η προκήρυξη:

Εχουν δικαίωμα συμμετοχής:

1 Άγιος Γεώργιος Νέας Κρήνης Μακεδονίας

2 Αγρ. Αστέρας Εύοσμου Μακεδονίας

3 Βασίλισσα Θράκης ΑΜΠΣ Ξάνθης

4 Σειρήνα ΑΟ Γρεβενών

5 Κιλκισιακός Κιλκίς

6 Ροδόπη ΓΑΠΣ Θράκης

7 Καστοριάς ΓΠΟ Καστοριάς

8 Αγρ. Αστέρας Αγίας Βαρβάρας Ημαθίας

9 Νεφέλες ΑΠΣ Πιερίας

10 Αμαζόνες Θεσπρωτίας 2008 Θεσπρωτίας

11 Μεσολόγγι 2008 Αιτωλ/νίας

12 Φείδων Άργους Αργολίδας

13 Άρης Τρίπολης Αρκαδίας

14 Εθνικός Καλαμάτας Μεσσηνίας

15 Πανηλειακός Πύργου ΑΟ Ηλείας

16 Καρυάτιδες Σπάρτης Λακωνίας

17 Βόλος 2004 Θεσσαλίας

18 Απολλωνίδες Ερέτριας Εύβοιας

19 Άβαντες Χαλκίδας ΑΣ Ευβοίας

20 Αθηναϊκή ΑΕ Αγίου Δημητρίου —–

21 Άρης Κορίνθου ΑΟ Κορίνθου

22 Ολυμπιάδα Υμηττού —-

23 Βριλησσίων ΑΟ Αθηνών 2

4 Πήγασος Θριασίου 2012 ΑΟ ΕΠΣΔΑ

25 Νέοι Δραπετσώνας Πειραιά

26 Κωακός Φιλίνος Δωδ/σου

27 Τριαντών Ιαλυσού ΑΣ Δωδ/σου

28 Διαγόρας Ικαρίας Σάμου

29 Νέος Αστέρας Ρεθύμνου Ρεθύμνου

30 ΟΦΗ Ηρακλείου

 

Άρθρο 3: Δήλωση Συμμετοχής / Έναρξη

Το Πρωτάθλημα  θα διεξαχθεί σε 4 ομίλους. Ο διαχωρισμός των ομάδων σε ομίλους θα γίνει μετά την κατάθεση των Δηλώσεων Συμμετοχής, με γεωγραφικά κριτήρια. Η Επιτροπή διατηρεί, μέχρι την ημερομηνία της Κλήρωσης, το δικαίωμα τροποποίησης του αριθμού των ομίλων, σε περίπτωση που ο αριθμός των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή είναι άλλος από τον προβλεπόμενο αριθμό των 30 ομάδων.

Σε περίπτωση που ομάδα η οποία προβιβάσθηκε από τη Γ΄ Κατηγορία κατά την αγωνιστική περίοδο 2017-2018, δεν δηλώσει συμμετοχή, για οποιοδήποτε λόγο, τότε αντικαθίσταται από την δευτεραθλήτρια ομάδα του ομίλου της Γ΄ Κατηγορίας της περιόδου 2017-2018, στον οποίον αγωνίσθηκε η ομάδα που δεν δήλωσε. Αν και αυτή δεν δηλώσει συμμετοχή, τότε αντικαθίσταται από την αντίστοιχη τριταθλήτρια του ιδίου ομίλου. Αν υπάρξουν δικαιούχες ομάδες που δεν δηλώσουν συμμετοχή και δεν υπάρξει η δυνατότητα να αντικατασταθούν με τον εδώ προβλεπόμενο τρόπο, τότε δεν συμπληρώνονται με άλλο τρόπο και το Πρωτάθλημα διεξάγεται με λιγότερες ομάδες.

Οι ομάδες έχουν την υποχρέωση να υποβάλλουν στην Ε.Π.Ο., έως και τη Πέμπτη 30/08/2018 και ώρα 15.00΄, πρωτότυπη Δήλωση Συμμετοχής σε ειδικό έντυπο, που θα γίνει γνωστό στις ομάδες, μέσω δημοσιοποίησης στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας. Σε περίπτωση που ομάδα που ενώ δικαιούται, δεν δηλώσει συμμετοχή ως τη ανωτέρω ημερομηνία, τότε η δεύτερη ομάδα που έχει δικαίωμα να την αντικαταστήσει μπορεί να υποβάλει Δήλωση Συμμετοχής έως και τη Τρίτη 04/09/2018 και ώρα 15.00΄. Εάν και η δεύτερη ομάδα δεν δηλώσει συμμετοχή, τότε η τρίτη ομάδα που έχει δικαίωμα να την αντικαταστήσει μπορεί να υποβάλει Δήλωση Συμμετοχής έως και τη Παρασκευή 07/09/2018 και ώρα 15.00΄.

Στη Δήλωση Συμμετοχής πρέπει, υποχρεωτικά να αναφέρονται, ο Α.Φ.Μ. και η Δ.Ο.Υ. στην οποία ανήκει η ομάδα. Μαζί με τη Δήλωση Συμμετοχής θα κατατίθεται στην ΕΠΟ σχετικό παράβολο των 150 ευρώ.

Άρθρο 6 : Συμμετοχή ποδοσφαιριστριών

Απαγορεύεται η συμμετοχή ποδοσφαιριστριών χωρίς τα δικαιολογητικά του άρθρου 18 του Κ.Α.Π. Απαγορεύεται η συμμετοχή ποδοσφαιρίστριας σε ομάδα γυναικών, που δεν έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας της. Ως συμπλήρωση της ηλικίας των 12 ετών νοείται η ημερολογιακή συμπλήρωση των 12 ετών (από την ημέρα των γενεθλίων των 12 ετών και μετά-ΚΑΠ Άρθρο 11 παρ α, γ). Είναι υποχρεωτική η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η χρησιμοποίηση 7 ποδοσφαιριστριών που δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες. Επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η χρησιμοποίηση, έως τεσσάρων (4) ποδοσφαιριστριών, που δεν δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες. Σε κάθε περίπτωση, καθ΄όλη την διάρκεια του αγώνα, θα αγωνίζονται 7 ποδοσφαιρίστριες που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις ελληνικές εθνικές ομάδες. Επιτρέπεται σε όλη τη διάρκεια του αγώνα η αντικατάσταση μέχρι 4 ποδοσφαιριστριών από κάθε ομάδα, ανεξαρτήτως των θέσεων στις οποίες αγωνίζονται. Απαγορεύεται η συμμετοχή στον αγώνα ποδοσφαιρίστριας η οποία αντικαταστάθηκε στον αγώνα.

Όλες οι ομάδες έχουν την υποχρέωση να αποστείλουν την μία από τις δύο πρωτότυπες καταστάσεις υγείας των ποδοσφαιριστών τους, για να λάβουν από την Διοργανώτρια την απαιτούμενη βεβαίωση που θα συνοδεύει την κατάσταση υγείας που θα έχουν στην κατοχή τους και μαζί θα επιδεικνύονται στον διαιτητή.

Άρθρο 7. Γήπεδα-Πρόγραμμα αγώνων

Για την έγκυρη συμμετοχή μίας ομάδας στο Πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας Γυναικών για την περίοδο 2018-2019 πρέπει να δηλώνεται ένα γήπεδο ως κύρια έδρα και ένα δεύτερο γήπεδο ως εναλλακτική έδρα. Τα γήπεδα θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν χλοοτάπητα (φυσικό ή πλαστικό).

Γήπεδο εκτός των ορίων της Ένωσης, δεν μπορεί να δηλωθεί ως έδρα από μία ομάδα, εκτός εάν ρητά επιτρέπεται από την Ε.Π.Ο. να το πράξει. (Καταστατικό Ε.Π.Ο. άρθρο 78 παρ. 4). Σε περίπτωση που η ομάδα δεν δηλώσει ή δεν μπορεί να δηλώσει άλλη έδρα τότε η Επιτροπή του πρωταθλήματος θα αποφασίζει για την έδρα διεξαγωγής του αγώνα. Οι ομάδες έχουν την αποκλειστική ευθύνη για τα γήπεδα που θα δηλώσουν ως έδρες τους, τα οποία θα πρέπει να έχουν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, για να λάβουν άδεια διεξαγωγής αγώνα απόν Αρμόδια Περιφέρεια. Πρόγραμμα αγώνων Όλοι οι αγώνες του Πρωταθλήματος της Β΄ Κατηγορίας Γυναικών θα διεξάγονται Κυριακή, σε εξαιρετικές περιπτώσεις όμως επιτρέπεται να διεξάγονται Σάββατο και απογεύματα άλλων ημερών για ειδικούς λόγους (όπως αναβολή προγραμματισμένου αγώνα, αδυναμία μετακίνησης ομάδα κλπ) και ύστερα από αιτιολογημένη απόφαση της Διοργανώτριας. Τα αιτήματα των ενδιαφερόμενων ομάδων για αλλαγή ώρας, ημέρας ή γηπέδου διεξαγωγής του αγώνα, θα πρέπει να περιέρχονται στην Ομοσπονδία τουλάχιστον δέκα (10) ημέρες πριν την διεξαγωγή του αγώνα, πλήρως αιτιολογημένα, προκειμένου η αρμόδια Επιτροπή να κρίνει τη βασιμότητα ή μη του αιτήματος, πράγμα το οποίο είναι απαραίτητο για το σωστό προγραμματισμό και την έγκαιρη ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Οι αγώνες του Πρωταθλήματος της Β΄ Κατηγορίας Γυναικών λόγω ανώτερης κατηγορίας, προηγούνται όλων των αγώνων, όλων των τοπικών ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων.

Άρθρο 8: Γιατρός

Η παρουσία γιατρού αγώνα είναι υποχρεωτική. Ο γιατρός έχει την υποχρέωση να αποδείξει την ιδιότητά του με οποιοδήποτε επίσημο αποδεικτικό στοιχείο (ταυτότητα Ιατρικού Συλλόγου ή σφραγίδα). Οι γηπεδούχες ομάδες αναλαμβάνουν την υποχρέωση να υπάρχουν στη διάθεση των διαγωνιζομένων, μέσα πρώτων βοηθειών και να μεριμνούν, απευθυνόμενοι σε αρμόδιο φορέα, για την παρουσία γιατρού κατά την τέλεση των αγώνων. Σε περίπτωση ασθενείας ή αδυναμίας έγκαιρης προσέλευσης του γιατρού, οι γηπεδούχες ομάδες είναι υποχρεωμένες να μεριμνήσουν για την έγκαιρη αντικατάσταση του. Σε αντίθετη περίπτωση, ο αγώνας δεν θα διεξάγεται με υπαιτιότητα της γηπεδούχου ομάδας. Εάν διεξαχθεί, ο μεν διαιτητής παραπέμπεται για πειθαρχικό έλεγχο, η δε γηπεδούχος ομάδα χάνει τον αγώνα με τέρματα 0-3 και της επιβάλλεται χρηματική ποινή 1.000 ευρώ (Άρθρο 16 του ΚΑΠ). Τα έξοδα των γιατρών επιβαρύνουν τις γηπεδούχες ομάδες.

Άρθρο 9 : Προπονητές

Όλες οι ομάδες που μετέχουν στο Πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας Γυναικών υποχρεούνται να απασχολούν προπονητή ο οποίος να είναι κάτοχος : α. Δελτίου Ταυτότητας προπονητή (τριετούς διάρκειας) σε ισχύ, σύμφωνα με τις διατάξεις που αναγράφονται στα οικεία άρθρα του Κανονισμού Προπονητών περιόδου 2018-2019. β. Δελτίου Πιστοποίησης Προπονητή, το οποίο θα εκδίδεται από το Μητρώο Προπονητών της ΕΠΟ. Οι Φωτοτυπίες του Δελτίου Ταυτότητας και του Δελτίου Πιστοποίησης Προπονητή, πρέπει να κοινοποιηθούν στην Επιτροπή, τουλάχιστον δέκα (10) ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την έκδοση του Δελτίου Πιστοποίησης το οποίο είναι αναγκαίο για την άσκηση των καθηκόντων του προπονητή, είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Ε.Π.Ο. (http://www.epo.gr/Default.aspx?a_id=42944). Σε κάθε, τυχόν, αλλαγή προπονητή τα ανωτέρω έγγραφα θα πρέπει να κατατίθενται στην Ε.Π.Ο. εντός 15 ημερών, διαφορετικά θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από τους κανονισμούς κυρώσεις.

Άρθρο 10 :Παρατηρητής Αγώνα

Ο Παρατηρητής Αγώνα θα ορίζεται από την Ένωση της γηπεδούχου ομάδας και θα αποζημιώνεται από τις γηπεδούχες ομάδες. Στη περίπτωση των Αθηναϊκών ομάδων οι οποίες δεν είναι μέλη της ΕΠΣ Αθηνών, τότε ο Παρατηρητής Αγώνα θα ορίζεται από την ΕΠΣ Αθηνών. Οι γηπεδούχες ομάδες θα πρέπει καταβάλουν οι ίδιες την αποζημίωση στον Παρατηρητή πριν την έναρξη του αγώνα. Το ποσόν της αποζημίωσης ορίζεται σε 20 ευρώ και η ΕΠΟ θα επιχορηγεί τις γηπεδούχες ομάδες με το ανωτέρω ποσόν ανά αγώνα.

Άρθρο 11 :  Έξοδα διαιτητών / Παρατηρητών διαιτησίας

Τα έξοδα διαιτησίας (διαιτητής και βοηθοί διαιτητές) θα καλύπτονται από τη γηπεδούχο ομάδα και θα πρέπει να τα καταβάλει η ίδια πριν την έναρξη του αγώνα. Οι διαιτητές των αγώνων θα ορίζονται από τις κοντινότερες με την Ε.Π.Σ. της γηπεδούχου ομάδας Ενώσεις και ο Παρατηρητής διαιτησίας από την Ένωση της γηπεδούχου ομάδας. Στους αγώνες των ομάδων του Πρωταθλήματος οι οποίοι ορίζονται να διεξαχθούν σε γήπεδα της ΕΠΣ Δωδεκανήσου και της ΕΠΣ Σάμου, οι Διαιτητές και βοηθοί Διαιτητές θα ορίζονται από την Ένωση που ανήκει η γηπεδούχος ομάδα. Η Ε.Π.Ο. θα επιχορηγεί τις ομάδες για την κάλυψη των εξόδων διαιτητών και παρατηρητών διαιτησίας των εντός έδρας αγώνων τους. Το ποσόν της επιχορήγησης θα γνωστοποιηθεί μέχρι την ημερομηνία Κλήρωσης του Πρωταθλήματος.

Άρθρο 13 : Προβιβασμός-Υποβιβασμός

Ο προβιβασμός και υποβιβασμός των ομάδων στην Α΄ και Γ΄ Κατηγορία θα καθορισθούν με Συμπληρωματική Προκήρυξη, μετά την υποβολή Δηλώσεων Συμμετοχής των ομάδων, όλων των Κατηγοριών και πριν την έναρξη των Πρωταθλημάτων.