Ψαρόπουλος: Πως να καταρτίσουμε ομίλους στην Γ’ Εθνική αν δεν ξέρουμε ποιες ομάδες θα συμμετάσχουν;

0
450

Απαντήσεις σε ερωτήματα που απασχολούν όλες τις ομάδες της Γ΄Εθνικής, έδωσε ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ και πρόεδρος της Επιτροπής της Γ΄Εθνικής κ. Σταύρος Ψαρόπουλος σε δηλώσεις που παραχώρησε στο sportcyclades.gr.

 

Αναφέρεται μεταξύ άλλων, στο ρεπορτάζ της συγκεκριμένης ιστοσελίδας:

«Αυτά που γράφονται και ακούγονται είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας, επιθυμίες ή εξυπνάδες», επισήμανε ο κ. Ψαρόπουλος όταν τον ρωτήσαμε πιο από τα σενάρια που βλέπουν το φως τη δημοσιότητας ισχύει και συνέχισε αιτιολογώντας την τοποθέτηση του:

«Ούτε εγώ ο ίδιος έχω πιάσει ακόμα το μπλοκάκι μου να κάνω υπολογισμούς, καθώς υπάρχουν ακόμα πολλές ομάδες που οι συμμετοχή τους δεν είναι βέβαια. Όπως έχω πληροφορηθεί, οι πρωταθλητές: Χίου, Σάμου και Λέσβου δεν θα δηλώσουν συμμετοχή στη Γ΄Εθνική, ενώ υπάρχουν πολλές ομάδες που είναι υπό σκέψη. Πώς μπορώ εγώ λοιπόν ή η επιτροπή να καταρτίσει ομίλους εφόσον δεν γνωρίζουμε ποιες ομάδες θα συμμετάσχουν;»

Ως πρόεδρος της ΕΠΣ Λέσβου, ο κ. Ψαρόπουλος γνωρίζει από πρώτο χέρι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιώτικα σωματεία σε σχέση με τα υπέρογκα κόστη που έχουν οι μετακινήσεις και οι διαιτησίες, που πολλές φορές είναι υπερτριπλάσιες από αυτά που έχουν να πληρώσουν ομάδες του κέντρου. Πολλά είχαν ακουστεί σχετικά με τις οικονομικές διευκολύνσεις για την στήριξη των ομάδων από τα νησιά και η ΕΠΣ Λέσβου με μία επιστολή – πρόταση προς την ΕΠΟ που απεστάλη τον Ιούλιο φαίνεται να παίρνει ενεργό ρόλο και πλέον να αναφέρεται σε συγκριμένα θέματα και τρόπους που θα αποτελούσαν ανάσα για τις ομάδες. Ο κ. Ψαρόπουλος, ζητά συστηματικά λύσεις για την στήριξη των νησιωτικών συλλόγων: «Προχωράμε στη συγκρότηση ενός πλάνου για την στήριξη των συλλόγων, πράγμα που βλέπει με θετικό μάτι και ο πρόεδρος κ. Γραμμένος. Είμαστε πολύ κοντά στο να πετύχουμε την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης των διαιτητών προς τα νησιά, πράγμα που ανεβάζει σε μεγάλο βαθμό τα εξομολόγα που πλήρωναν οι ομάδες. Από εκεί και πέρα εξετάζουμε το ενδεχόμενο να καλυφθούν τα έξοδα για τουλάχιστον 3 με 5 μετακινήσεων των νησιωτικών συλλόγων, πράγμα που επίσης είναι πολύ σημαντικό. Αν πετύχουμε αυτές τις παροχές, τότε θα έχουμε μία πολύ σημαντική ανάσα για όλες τις νησιώτικες ομάδες που συμμετέχουν στη Γ΄Εθνική και θα καλυφθεί σε ένα μεγάλο ποσοστό η ανισότητα που σίγουρα υπάρχει».

Ο κ. Σταύρος Ψαρόπουλος φάνηκε ενοχλημένος από το φαινόμενο που βλέπουμε να συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, όπου αρκετές πρωταθλήτριες ομάδες των ΕΠΣ, στη συνέχεια δεν δηλώνουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής: «Κάθε ομάδα που βγαίνει πρωταθλήτρια θα πρέπει να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής. Υποτίθεται ότι υπάρχει ένας σχεδιασμός. Είναι έγκλημα αυτό που παρατηρούμε να γίνεται, καθώς εκτός των άλλων στερεί το δικαίωμα συμμετοχής από άλλες ομάδες που θα το ήθελαν πολύ. Στην ΕΠΣ Λέσβου είχαμε προβλέψει σε τέτοια περίπτωση να υπάρχουν κυρώσεις. Το ίδιο θα εισηγηθώ σε όλες τις ενώσεις, αφού το θεωρώ πολύ δίκαιο μέτρο».

Κύπελλο Ελλάδας

«Είναι πολύ σημαντικό το βήμα με τη συμμετοχή των Κυπελλούχων των Ενώσεων στο Κύπελλο Ελλάδας» είπε ο κ. Ψαρόπουλος και συνέχισε αναφερόμενος στην οικονομική ενίσχυση που θα λάβουν τα σωματεία: «Κάθε σωματείο θα λαμβάνει ένα σημαντικό ποσό όσο προχωράει στον θεσμό, πράγμα που θα καλύψει, αν όχι το σύνολο, ένα μεγάλο μέρος των εξόδων».