Όλο και πιο κοντά στο να μην κατέβει στην Γ’ Εθνική ο Παναρκαδικός

0
536

Μετά και την τρίτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο του Παναρκαδικού χθές, όλα δείχνουν ότι ο ιστορικός σύλλογος βρίσκεται ένα βήμα πριν τη διάλυση, αφού δεν προέκυψε διοικητικό συμβούλιο.

 

Ενδεικτικό της κατάστασης ήταν ότι στην αίθουσα ήταν 14 (!) μέλη (ενώ οι εκπρόσωποι του τύπου ήταν 6!) Από τα 14 μέλη τα 5 ήταν στην απερχόμενη διοίκηση.

Όπως ειπώθηκε από την ομάδα σωτηρίας που πραγματοποίησε επαφές με διάφορους φορείς  (Περιφέρεια, Δήμο, βουλευτές) υπάρχει διάθεση να βοηθήσουν, αλλά τίποτα χειροπιαστό δηλαδή χρήματα άμεσα για να τρέξουν οι διαδικασίες. Οι ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στο έμψυχο δυναμικό του συλλόγου περίμεναν να προκύψει διοίκηση, έτσι ώστε να διαπραγματευτούν την παραμονή τους ή όχι στην ομάδα.

Η συντονιστική επιτροπή της ομάδας, μέσω ανακοίνωσης, ελπίζει σε… φως έστω και την ύστατη στιγμή!

Η ανακοίνωση:

“Ξέραμε από την αρχή ότι αυτό που αναλαμβάναμε ήταν πολύ δύσκολο. Παρ΄όλα αυτά επιχειρήσαμε να πράξουμε το αυτονόητο. Το νιώθαμε ως ηθική υποχρέωση απέναντι σε μια ιστορική ομάδα. Ολοκληρώσαμε ένα μεγάλο κύκλο επαφών με όλους τους φορείς. Μοναδικός μας στόχος ήταν να κρατήσουμε την ομάδα μας ζωντανή.Εξαντλήσαμε κάθε δυνατότητα που είχαμε. Αυτό που “εισπράξαμε” ήταν καλή διάθεση και υποσχέσεις από όλους για το μέλλον. Τίποτα όμως χειροπιαστό που να μας δίνει την ευκαιρία να προσπαθήσουμε τώρα για το επόμενο βήμα της διάσωσης του Παναρκαδικού. Τέσσερις διαδοχικές Γενικές Συνελεύσεις απέβησαν άκαρπες με μια συμμετοχή μελών που ήταν επιεικώς αποκαρδιωτική. Κανένας από αυτούς που λένε ότι αγαπούν και νοιάζονται για τον Παναρκαδικό δεν εμφανίστηκε στο γήπεδο.

Ούτε καν αυτοί που ωφελήθηκαν στο παρελθόν από την ομάδα δεν εμφανίστηκαν! Βρισκόμαστε μπροστά σε τραγικό αδιέξοδο και ο Παναρκαδικός οδεύει – στην καλύτερη περίπτωση – στα τοπικά πρωταθλήματα της Αρκαδίας αν όχι στη διάλυση. Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου όσο ακόμα υπάρχει χρόνος για τη σωτηρία της ομάδας. Καλούμε τις τοπικές αρχές, τους θεσμικούς φορείς αλλά και τους φιλάθλους να κινητοποιηθούν πριν οδηγηθούμε στη “λύση του Πρωτοδικείου” που για εμάς σε καμιά περίπτωση δεν αποτελεί λύση. Δεν αποτελεί τιμή για κανένα μας να αφήσουμε τον Παναρκαδικό  στο έλεος του Θεού. Δεν μπορεί ολόκληρη πόλη να μην αντιδρά μπροστά σε αυτή την κατάσταση.

Η ξαφνική απόφαση του Αστέρα Τρίπολης να “κλείσει” αυτή την πετυχημένη συνεργασία που υπήρχε για τρία χρόνια “έπεσε” ως κεραυνός εν αιθρία στην Τρίπολη. Δεν λέμε ότι ευθύνεται ο Αστέρας γι αυτό που συμβαίνει σήμερα στον Παναρκαδικό. Ίσα – ίσα ευχαριστούμε για μια ακόμα φορά δημόσια τους μεγαλομετόχους της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης για τη μεγάλη βοήθεια που παρείχαν στον Παναρκαδικό τα τελευταία χρόνια. Λέμε απλά ότι και ο Αστέρας μαζί με όλους τους άλλους φορείς της πόλης μπορεί και πρέπει να σταθεί δίπλα στην ομάδα αυτή την κρίσιμη ώρα και να μην επιτρέψει τη διάλυσή του. Ενενήντα ένα ολόκληρα χρόνια ιστορίας δεν μπορεί να διαγραφούν έτσι απλά.

Το πρώτο βήμα που πρέπει να γίνει άμεσα είναι να εκλεγεί νέα διοίκηση. Θεωρούμε ότι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να βρούμε λύση για τον Παναρκαδικό γι αυτό και σας καλούμε να βοηθήσετε με κάθε τρόπο προκειμένου ο Παναρκαδικός να πάρει μια “ανάσα ζωής” που θα του επιτρέψει να συνεχίσει την ένδοξη ιστορία του μέσα στα ελληνικά γήπεδα. Ο χρόνος άρχισε ήδη να μετράει αντίστροφα. Ελπίζουμε ότι έστω και την τελευταία στιγμή θα φανεί “φως” στην άκρη του τούνελ. Άλλωστε η ελπίδα μας θα πεθάνει τελευταία.

     Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΥ Α.Ο”.