Επιτυχημένο χαρακτηρίζεται το τουρνουά “Κων/νος Αντωνιάδης”

0
588

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το πρώτο τουρνουά υποδομών ποδοσφαίρου αφιερωμένο στην μνήμη του πρώην Προέδρου της ΕΠΣ Αργολίδας Κωνσταντίνου Αντωνιάδη, που πραγματοποιήθηκε στα γήπεδα του Δήμου Ναυπλιέων και στα ιδιωτικά κλάμπ της περιοχής.

 

Πρόκειται για το μεγαλύτερο καλοκαιρινό τουρνουά στην Ελλάδα σε επίπεδο ακαδημιών, με βάση το ότι περισσότεροι από 1.000 νεαροί ποδοσφαιριστές συμμετείχαν το τριήμερο από 22 έως 24 Ιουνίου . Πραγματοποιήθηκαν 120 αγώνες στα γήπεδα του Δήμου Ναυπλιέων και στα ιδιωτικά κλάμπ της περιοχής.

Η ΕΠΣΑ αναφέρει σε ανακοίνωσή της: Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Πέτρο Τατούλη και τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας κ.Χειβιδόπουλο Αναστάσιο για την οικονομική στήριξη του τουρνουά υποδομών ‘’Κωνσταντίνος Αντωνιάδης’’, τον Δήμαρχο Ναυπλιέων κ.Κωστούρο Δημήτριο και την Πρόεδρο του ΔΟΠΠΑΤ κυρία Αναστασίου Κωνσταντίνα, τον Πρόεδρο του Δ.Δ Δρεπάνου κ.Κοτίτσα Αθανάσιο καθώς και τον διοργανωτή του τουρνουά κ.Μητρογιάννη Δημήτριο .

Επίσης να ευχαριστήσουμε όλους τους συντελεστές που βοήθησαν στην πραγματοποίηση του τουρνουά, τον ενωσιακό μας προπονητή Νεφρό Κωνσταντίνο, τους διαιτητές, την γραμματειακή υποστήριξη, τους ιατρούς αγώνων, το ΕΚΑΒ, τους παρατηρητές και το προσωπικό των γηπέδων. 

Αποτελούν δικαίωση για τις προσπάθειες του Συμβουλίου της Ε.Π.Σ.Αργολίδας οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη << Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει βγάλει ήδη σημαντικά κονδύλια για την κατασκευή νέων αθλητικών χώρων στην Αργολίδα και μεταξύ αυτών 1,4 εκ. ευρώ για το ενωσιακό γήπεδο και του χρόνου όλοι οι αθλητικοί χώροι της Αργολίδας θα έχουν δεχτεί την παρέμβαση μας. Θεωρώ πώς η επένδυση στον αθλητισμό είναι η καλύτερη επένδυση, που μπορεί να δημιουργήσει τις καλύτερες συνθήκες και τις καλύτερες προοπτικές για όλους τους νέους πολίτες και τις νέες γενιές>>, όσο και το συναίσθημα που μας δημιουργήθηκε από το χαμόγελο και την ικανοποίηση στα πρόσωπα των μικρών αθλητών”.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κήρυξε την Παρασκευή 22 Ιουνίου, την έναρξη του τουρνουά.
Στον χαιρετισμό του ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε και στα νεαρά παιδιά που συμμετέχουν στο τουρνουά τονίζοντας «Θέλω να κατανοήσουν πώς το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο επάγγελμα και να γίνουν υψηλού επιπέδου ποδοσφαιριστές, αλλά να γίνουν καλοί άνθρωποι. Το συλλογικό άθλημα, σε όλους εμάς που περάσαμε από τα γήπεδα, μας έδινε μία άλλη αντίληψη για την αναγκαία και απαραίτητη παιδεία που χρειάζεται σήμερα η κοινωνία. Ο αθλητικός χώρος δεν είναι ο χώρος των βωμολοχιών, δεν είναι ο χώρος που δημιουργεί προβλήματα, είναι ο χώρος που σφυρηλατεί προσωπικότητες, που πεισματώνονται με την προσπάθεια τους, που είναι ανταγωνιστική, που δημιουργούν συνθήκες άμιλλας και πάνω από όλα είναι άνθρωποι που αγαπούν τους ανθρώπους.
Για να καταλήξει στον χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης πώς «Του χρόνου, όλοι οι αθλητικοί χώροι της Αργολίδας θα έχουν δεχτεί την παρέμβαση μας. Θεωρώ πώς η επένδυση στον αθλητισμό είναι η καλύτερη επένδυση, που μπορεί να δημιουργήσει τις καλύτερες συνθήκες και τις καλύτερες προοπτικές για όλους τους νέους πολίτες, για τις νέες γενιές που εμείς θα τους διδάσκουμε πώς θα πρέπει να αποφεύγουν τα δικά μας λάθη».