Πίνακες διαιτητών ΕΠΟ: Ο Μανούχος στην Α’ Εθνική- Κόπηκε ο Ρατσιάτος απο την Β’

0
934

Από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας ανακοινώθηκαν χθες οι πίνακες διαιτητών, βοηθών διαιτητών και παρατηρητών διαιτησίας 1ης, 2ης και 3ης κατηγορίας της αγωνιστικής περιόδου 2018-19, καθώς και ο νέος κανονισμός διαιτησίας.

 

Οι διαιτητές της 1ης κατηγορίας είναι 23, μεταξύ των οποίων ο Βαγγέλης Μανούχος από την Αργολίδα. Σίγουρα μια μεγάλη διάκριση για τον νεαρό διαιτητή.

Διαιτητές 1ης κατηγορίας

1  Ευαγγέλου Άγγελος -Αθηνών

2  Παπαπέτρου Αναστάσιος -Αθηνών

3  Μανούχος Ευάγγελος- Αργολίδας

4  Διαμαντόπουλος Αριστοτέλης Αρκαδίας

5  Κουτσιαύτης Αριστομένης Άρτας

6  Κοτσάνης Κωνσταντίνος Δράμας

7  Σιδηρόπουλος Αναστάσιος Δωδεκανήσου

8  Λάμπρου Γεώργιος Εύβοιας

9  Τάσης Γεώργιος Ηπείρου

10 Κομίνης Γεώργιος Θεσπρωτίας

11 Σκουλάς Εμμανουήλ Θεσσαλίας

12 Κουμπαράκης Στέφανος Θράκης

13 Φωτιάδης Φώτιος Καστοριάς

14 Σέζος Αθανάσιος Κιλκίς

15 Τζήλος Αθανάσιος Λάρισας

16 Γκορτσίλας Ευστάθιος Μακεδονίας

17 Ζαχαριάδης Πραξιτέλης Μακεδονίας

18 Παπαδόπουλος Ιωάννης Μακεδονίας

19 Τσαμούρης Αλέξανδρος Πειραιά

20 Φωτιάς Βασίλειος Πέλλας

21 Βρέσκας Γεώργιος Πιερίας

22 Γρατσάνης Ευάγγελος Τρικάλων

23 Τζοβάρας Γεώργιος Φθιώτιδας

 

42 είναι ο αριθμός των διαιτητών στην 2η κατηγορία και 80 στην 3η κατηγορία.

 

2η κατηγορία: Κόπηκε ο Ρατσιάτος κι άλλοι 29, ανέβηκαν 20

Απλήρωτοι, τους οφείλονται τα χρήματα όλης της σεζόν, είναι οι διαιτητές της Football League και ταυτόχρονα, αν και δεν υπήρξαν παράπονα για το πρωτάθλημα, από τον πίνακα «πελέκησαν» 30 διαιτητές και ανέβασαν 20.
Αναλυτικά:
Εκτός πινάκων οι 30 είναι: Αντωνίου, Ζαραβίνος (Αθηνών), Αντιπαριώτης, Κορδολαίμης (Ανατολικής Αττικής), Ρατσιάτος (Αργολίδας), Γκοβέσης (Αρκαδίας), Μακρυπόδης, Παπαδόπουλος (Αχαΐας), Μιχαηλίδης (Βοιωτίας), Δημητρόπουλος (Δυτικής Αττικής), Κυρίτσης (Δωδεκανήσου), Φώτης (Ευβοίας), Αδαμόπουλος (Ζακύνθου), Μαρκαντωνάτος (Ηλείας), Βισκαδούρος, Φουκάκης (Ηρακλείου), Ρούσης ( Θεσσαλίας), Μπαλατσούκας (Θεσπρωτίας), Κιγιντζή (Θράκης), Πουλημάς ( Κέρκυρας), Καρατέρπος (Κοζάνης), Σελίμος, Ανούσος (Λακωνίας), Κιοτζένης (Ξάνθης), Κακριδής (Πειραιά), Σιδηρόπουλος (Πέλλας), Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου), Φωτιάδης (Σερρών), Μπλούνας (Φθιώτιδας), Γιαννουλάκης (Χανίων).
Ανέβηκαν οι: Κατοίκος (Αθηνών), Περράκης (Αθηνών), Ματσούκας (Αιτωλοακαρνανίας), Αντωνίου, Βλάχος (Ανατολικής Αττικης), Βεργέτης (Αρκαδίας), Ανδριανός, Καδάς (Αχαΐας), Ντάουλας (Δυτικής Αττικής), Πουλικίδης (Δράμας), Ζαμπαλάς (Ηπείρου), Θεοχάρης (Θεσσαλίας), Μπεκιάρης (Καρδίτσας), Δραγούσης (Κιλκίς), Τσιοφλίκη (Λάρισας), Κολυτάς (Λασιθίου), Τσοπουλίδης (Ξάνθης), Γιουματζίδης (Πέλλας), Μπαϊλης (Πρέβεζας), Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)

Στους βοηθούς διαιτητές 3ης κατηγορίας, για την Αργολίδα είναι οι Λέκκας Χαράλαμπος-Αναστάσιος Λυκομήτρος Ευάγγελος.

Στους παρατηρητές 2ης κατηγορίας είναι απο την Αργολίδα Κόκοτου Αντωνία και Παναγιωτόπουλος Σταμάτιος.

Στους παρατηρητές 3ης κατηγορίας για την Αργολίδα είναι οι Δανιγγέλης Φώτιος και Νάσκος Ιωάννης.

Ημερομηνίες σεμιναρίων

Από την ΚΕΔ/ΕΠΟ ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες διεξαγωγής των Σεμιναρίων των Αξιωματούχων Διαιτησίας των Εθνικών Κατηγοριών εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου 2018/2019. Στα Σεμινάρια θα συμμετάσχουν απευθείας (χωρίς αίτηση συμμετοχής) όσοι Αξιωματούχοι Διαιτησίας βρίσκονται στους νέους πίνακες Διαιτησίας που έχουν ήδη αναρτηθεί στο επίσημο site της Ομοσπονδίας.

Αιτήσεις, με βάση το νέο Κανονισμό Διαιτησίας, θα υποβάλλουν αποκλειστικά και μόνο οι Νέοι Υποψήφιοι Παρατηρητές και οι Νέοι Υποψήφιοι Εκπαιδευτές. Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων έχουν και οι προσφάτως αποχωρήσαντες από τους πίνακες και οι οποίοι θα υποβάλλουν δήλωση Μη Εν Ενεργείας για την αγωνιστική περίοδο 2018/19. Οι ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων για τους ανωτέρω θα καθορισθεί με νέο έγγραφο της ΚΕΔ/ΕΠΟ προς τις Ενώσεις.

Οι τοποθεσίες διεξαγωγής των σεμιναρίων καθώς τα σχετικά προγράμματα θα γνωστοποιηθούν στις ΕΠΣ με νεώτερη ανακοίνωση.

1. Σεμινάριο Αξιωματούχων Διαιτησίας Α’ Κατηγορίας
17-21/08/2018 : Διαιτητές/Βοηθοί Διαιτητές
22-24/08/2018 : Παρατηρητές

2. Σεμινάριο Αξιωματούχων Διαιτησίας Β’ Κατηγορίας
27-29/08/2018 : Διαιτητές/Βοηθοί Διαιτητές
30-31/08/2018 : Παρατηρητές

3. Σεμινάριο Προεπιλογής Επίδοξων Διαιτητών Γ’ Κατηγορίας (Προχωρημένο Στάδιο Δεξιοτήτων Επίπεδο 2)
10-14/09/2018 : Διαιτητές 4ης Κατηγορίας Προχωρημένου Επιπέδου

Σύμφωνα με τον νέο Κανονισμό Διαιτησίας η κάθε Ένωση/Μέλος της ΕΠΟ θα πρέπει να αποστείλει προτάσεις για δύο Διαιτητές 4ης Κατηγορίας της δύναμής της (με σειρά προτεραιότητας 1ος,2ος οι οποίοι θα πρέπει να είναι μικρότεροι των 32 ετών) στο Τμήμα Διαιτησίας μέχρι τις 06/07/2018. Έως 70 από αυτούς τους Διαιτητές θα συμμετάσχουν στο «Σεμινάριο Προχωρημένου Σταδίου Επιπέδου 2 και όσοι αξιολογηθούν επιτυχώς (μέγιστος αριθμός 60) θα έχουν την δυνατότητα για την περίοδο 2018/19 να συμμετάσχουν σε διοργανώσεις που αφορούν στους διαιτητές της 3ης Κατηγορίας.

4. Σεμινάριο Αξιωματούχων Διαιτησίας Γ’ Κατηγορίας
17-18/09/2018 : Διαιτητές/Παρατηρητές (Νότου)
20-21/09/2018 : Διαιτητές/Παρατηρητές (Βορρά)

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Κατά την προσέλευση τους, και για να γίνει δεκτή η συμμετοχή τους στα σεμινάρια, οι Αξιωματούχοι Διαιτησίας θα πρέπει να προσκομίσουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:

Διαιτητές/Βοηθοί Διαιτητές
1.Πρόσφατο τεστ κοπώσεως και υπέρηχο καρδιάς από Δημόσιο Νοσοκομείο ή ιδιώτη ιατρό με τις σχετικές γνωματεύσεις.
2.Οφθαλμολογική εξέταση από δημόσιο νοσοκομείο ή ιδιώτη ιατρό με τις σχετικές γνωματεύσεις (οπτική οξύτητα/αντίληψη χρωμάτων).
3. Αντίγραφο Ποινικού Μητρώου

Παρατηρητές/Εκπαιδευτές
1.Οφθαλμολογική εξέταση από δημόσιο νοσοκομείο ή ιδιώτη ιατρό με τις σχετικές γνωματεύσεις (οπτική οξύτητα/αντίληψη χρωμάτων).
2. Αντίγραφο τίτλου σπουδών, το οποίο να έχει εκδοθεί πρόσφατα από τη σχολή αποφοίτησης τους και μόνο (π.χ. εξατάξιο γυμνάσιο, λύκειο ή άλλη ισότιμη σχολή) .Οι κατέχοντες τίτλο σπουδών ισότιμης σχολής θα πρέπει να προσκομίσουν και τη σχετική βεβαίωση ισοτιμίας από τον αρμόδιο φορέα.
3. Αντίγραφο Ποινικού Μητρώου
4.Πιστοποιητικό Γέννησης (μόνοι οι Νέοι Υποψήφιοι Παρατηρητές/Εκπαιδευτές)