ΕΠΣ Αχαϊας κατά ΕΠΟ και παραίτηση της Επιτροπής Διαιτησίας

0
386

Ο Τάκης Ανδριόπουλος ως αναπληρωτής πρόεδρος, έστειλε στα ΜΜΕ και στον πρόεδρο της ΕΠΣ Αχαΐας Άγγελο Δανιήλ την παραίτηση όλης της επιτροπής διαιτησίας.

 

Αναλυτικά αναφέρει:

Κύριε Πρόεδρε

«Σας γνωρίζουμε ότι παραιτούμαστε από μέλη της ΕΔ/ΕΠΣ Αχαΐας σε ένδειξη διαμαρτυρίας, με αφορμή τις σημερινές αξιολογήσεις. Νοιώθουμε ότι η αχαϊκή διαιτησία έχασε αξιόλογα μέλη της, συναδέλφους με εμπειρία, ήθος και μέλλον στον χώρο του ποδοσφαίρου: Μακρυπόδης, Παπαδόπουλος, Μεσσήνης, Γκοτσόπουλος, Τσιρογιάννης, Γεωργακόπουλος, Βασιλόπουλος. Ο αθλητικός κόσμος της Αχαΐας είδε μέσω των πρωταθλημάτων και των μπαράζ ότι οι ανώτεροι διαιτητές και βοηθοί είχαν τις προϋποθέσεις και το επίπεδο να συνεχίσουν σε ανωτέρω κατηγορίες.

Η σημερινή μέρα είναι μαύρη σελίδα στον βιβλίο της Αχαϊκής διαιτησίας.

Αποχωρούμε με ψηλά το κεφάλι γιατί νοιώθουμε ότι προσφέραμε επί τριάντα έτη στην Ελληνική διαιτησία. Καλή επιτυχία στους απολογηθέντες Καδδά και Ανδριανό. Ευχαριστούμε θερμά την ΕΠΣ Αχαΐας για την εμπιστοσύνη της. Μια διοίκηση και ένας πρόεδρος που μας άφησε να έχουμε την ευθύνη των επιλογών μας χωρίς καμία παρέμβαση. Ευχαριστούμε τους διαιτητές, βοηθούς, παρατηρητές που έδειξαν εμπιστοσύνη και όχι φόβο προς το πρόσωπό μας. Φεύγουμε γεμάτοι συναισθήματα σεβασμού και αγάπης από τους παράγοντες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου».

Την ανακοίνωση υπογράφουν ο αναπληρωτής πρόεδρος Τάκης Ανδριόπουλος και το μέλος Άγγελος Αποστολόπουλος.

Επίθεση… της ΕΠΣ Αχαΐας στην ΕΠΟ

Ανακοίνωση με σαφείς αιχμές εξέδωσε πριν λίγα λεπτά η διοίκηση της ΕΠΣ Αχαΐας με αφορμή τον σημερινή ανακοίνωση της ΕΠΟ για τους διαιτητές πινάκων από τους οποίους έχουν εξαφανιστεί οι Αχαιοί διαιτητές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Μετά από τη δημοσίευση των Πινάκων Διαιτητών της Κ.Ε.Δ./Ε.Π.Ο. βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση, αν και δεν το συνηθίζουμε, ούτε είναι στην ιδιοσυγκρασία μας, να προβούμε σε αυτήν την ανακοίνωση διαμαρτυρίας για την καρατόμηση – αφανισμό των διαιτητών – βοηθών διαιτητών – παρατηρητών διαιτησίας της Ένωσής μας.

Από τις 8/2/2017 που αναλάβαμε την διοίκηση της Ε.Π.Σ. Αχαΐας σε πολλαπλές συναντήσεις που είχαμε με την Κ.Ε.Δ. τονίσαμε ιδιαιτέρως ότι δε μπορεί η τρίτη Ένωση της χώρας να μην εκπροσωπείται επί 7 συναπτά χρόνια με διαιτητή στην Super League. Τονίζαμε μάλιστα ότι απαιτούσαμε αξιοκρατία ως προς την κρίση τους και όχι μικροπολιτική εξυπηρέτηση. Η απάντηση τελικά που πήραμε σήμερα με την ανακοίνωση των πινάκων, μας δημιούργησε τα εξής ερωτήματα :

Α) Οι διαιτητές μας στην Football League με σχεδόν άριστες βαθμολογίες των παρατηρητών τους στα παιχνίδια και τα συγχαρητήρια που έπαιρναν για το επίπεδο τους ξαφνικά χάθηκαν από οποιονδήποτε πίνακα;;; Μήπως αυτό θέλουμε τελικά;;;

Β) Οι δηλώσεις για μείωση του ορίου ηλικίας σημαίνει ότι κατακρεουργούμε ηλικίες 31 και 33 ετών και βάζουμε στους πίνακες της Super League ηλικίες 37 και 38 ετών;;;

Γ) Μήπως βρισκόμαστε σε λάθος γεωγραφικό διαμέρισμα;;;

Εμείς θα συνεχίσουμε με τις ίδιες αξίες να διεκδικούμε το καλύτερο για την ελληνική διαιτησία προσπαθώντας να ανεβάσουμε το επίπεδο ακόμα περισσότερο.

Κύριε Πρόεδρε της Ε.Π.Ο. επειδή σαν Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Μακεδονίας έχετε βιώσει το αίσθημα της αδικίας κατά την πολύχρονη θητεία σας, σας παρακαλούμε να παρέμβετε για να αποκατασταθεί η αδικία προς την Ένωσή μας.”