Την κούπα του πρωταθλητή Εύβοιας σήκωσαν οι ποδοσφαιριστές και οι άνθρωποι του Απόλλωνα Ερέτριας στη φιέστα της ομάδας που έγινε τη Κυριακή 27 Μαίου. Και λογικά θα είναι μαζί με την Χαλκίδα στον όμιλο της Γ’ Εθνικής με τις ομάδες της Αργολίδας.

Οι πρωταθλητές γιόρτασαν με τη ψυχή τους την άνοδο στη Γ’ Εθνική, που περίμεναν 20 χρόνια. Μία επιτυχία που συμπίπτει με τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου.

Στο τελευταίο παιγνίδι του πρωταθλήματος, ο Απόλλων νίκησε εύκολα με 4-0 τον Αστέρα Βατώντα και με ένα βαθμό διαφορά από τον Λήλα έκοψε πρώτος το νήμα και προβιβάστηκε. Στο 10′ ο Αγραφιώτης έκανε το 1-0και ακολούθησαν άλλα δύο γκολ του πρώτου σκόρερ της κατηγορίας Γκέρσι Τόρα, που σε ένα δίλεπτο (28′ και 30′) ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Στο 89′ ο Βελαέτης  το τελικό 4-0.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ (Δημήτρης Βαλκάνος): Ερ. Τόρα (69′ Α. Μητακίδης), Μετσανάι, Σμπιλήρης, Βελαέτης, Μπαλόζι, Καλοχωρίδης (48′ Κικίδης), Ντουλαβέρης, Πολυχρόνης, Αγραφιώτης (58′ Γ. Μπασινάς), Γκ. Τόρα (58′ Ρούσσος), Μώρος.

 Ο Απόλλωνας συγκέντρωσε 76 βαθμούς έναντι 75 του Λήξαντα Βασιλικού. Πέτυχε 24 νίκες, έφερε 4 ισοπαλίες, έχασε 2 φορές. Πέτυχε 78 γκολ, δέχθηκε 15.

 

- Advertisement -