Χάντμπολ: Σήμερα ο 4ος τελικός στο ΟΑΚΑ με μόνο 600 θεατές

0
543

Σε ήρεμο κλίμα πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του 4ου τελικού των play off της Handball Premier στο ΟΑΚΑ όπου η ΑΕΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό (2/6, 15:00, ΕΡΤ3, live score από το e-handball.gr)

 

Παρόντες ήταν εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων πλευρών (ΟΧΕ, αστυνομία, ΑΕΚ και Ολυμπιακός).

Από τον Ολυμπιακό ζητήθηκε να μην υπάρξουν υπεράριθμοι θεατές στο κλειστό και να επιτραπεί η είσοδος μόνο σε όσους αναφέρει η άδεια λειτουργίας της αίθουσας «Γ. Κασιμάτης», δηλαδή εξακόσιοι (600). Επίσης ζήτησαν να υπάρχει εκπρόσωπος της ΟΧΕ στην είσοδο ώστε σε συνεργασία με την αστυνομία να κάνουν καταμέτρηση του κόσμου κατά την είσοδό του.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναφέρθηκε από τον Ολυμπιακό η καταγγελία του εξτρέμ των Πειραιωτών Δημήτρη Τζηρά ότι στον 2ο τελικό δέχθηκε κλωτσιά από οπαδό που βρισκόταν στην εξέδρα που βρίσκεται δίπλα στην πλευρά που αγωνιζόταν. Οι «ερυθρόλευκοι» ρώτησαν να μάθουν αν το περιστατικό – το οποίο διέψευσαν οι άνθρωποι της Ένωσης – έχει γραφτεί στην έκθεση των παρατηρητών και ζήτησαν να μην υπάρχει κόσμος στο πρώτο σκαλοπάτι της εξέδρας στα κόρνερ, στις σκάλες και τους διαδρόμους με την αστυνομία να εξετάζει λύσεις σχετικά με αυτό.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της ΑΕΚ ζήτησαν να ισχύσουν τα ίδια μέτρα που είχαν παρθεί σε όλους τους προηγούμενους αγώνες υψηλής επικινδυνότητας. Αυτό που τόνισαν ήταν πως σε κανένα από τα μέχρι στιγμής ντέρμπι κόντρα σε ελληνικές ομάδες αλλά και στο Challenge Cup δεν έχει συμβεί (και ούτε αναγραφεί σε έκθεση ή φύλλο αγώνα) το παραμικρό.

Τα δεδομένα μετά την σύσκεψη είναι πως θα υπάρξουν μόνο 600 εισιτήρια τα οποία θα σφραγιστούν από την αστυνομία, η ΟΧΕ θα έχει – για πρώτη φορά σε αγώνα – τρεις παρατηρητές (Mίγκας, Μπεμπέτσος, Κυριακούλιας με διαιτητές Μπέτμαν- Τζαφερόπουλο), ενώ η ΑΕΚ (μετά από προτροπή της αστυνομίας) θα ενημερώσει μέσω ανακοίνωσης τους φίλους της ομάδας την ακριβή διαδικασία αναφορικά με τον αριθμό των εισιτηρίων ώστε να μην υπάρξει ταλαιπωρία και συνωστισμός έξω από το γήπεδο.

Μέσα στην  ημέρα αναμένεται η αστυνομία να ενημερώσει επισήμως με σχετικό έγγραφο όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές για τις τελικές αποφάσεις.