Γ’ Εθνική: Ποιοι θα είναι πιθανοί αντίπαλοι των ομάδων της Αργολίδας

0
667

Η Ένωση Λέρνας πανηγύρισε πρόσφατα το πρωτάθλημα Αργολίδας και την άνοδο στη Γ’ Εθνική για πρώτη φορά (πριν από δυο χρόνια είχε ξαναπάρει την πρωτιά, αλλά δεν έπαιξε στην Γ’ Εθνική χάνοντας στα μπαράζ από τη Δόξα Μεγαλόπολης).

Στον όμιλο αυτό θα συναντήσει τον Παναργειακό και την Ένωση Ερμιονίδας.

 

Με βάση το πως είχε συγκροτηθεί ο 7ος όμιλος πέρυσι, μπορούμε να πούμε τα εξής:

Οι ομάδες που έχουν ανέβει απο τις Ενώσεις Ευβοίας, Λέσβου, Κυκλάδων και Ανατολικής Αττικής, είναι:

O Απόλλωνας Ερέτριας κέρδισε το πρωτάθλημα Εύβοιας και μαζί με τον ΑΟ Χαλκίς, εκπροσωπούν τον νομό. Οι δυο αυτές ομάδες είχαν παίξει στη Γ’ Εθνική (τότε Εθνικό Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα) την περίοδο 1979-1980, αλλά σε διαφορετικούς ομίλους. Ο ΑΟΧ κέρδισε την άνοδο στη Β’ Εθνική σαν δεύτερος στον 2ο όμιλο (πρώτος ο Πέλοπας Κιάτου) και η ομάδα της Ερέτριας είχε υποβιβαστεί αγωνιζόμενη στον 3ο όμιλο.

Ο Αίγειρος Μυστεγνών κέρδισε στα πλέι-οφ τον πρωταθλητή Λήμνου Διαγόρα Σαρδών και αναδείχθηκε πρωταθλητής Λέσβου για δεύτερη φορά στην ιστορία του. Πριν από 5 χρόνια αγωνιζόταν στη Γ’ τοπική κι ανέβηκε τρεις κατηγοριες σε τρεις σεζόν (πέρυσι υποβιβάστηκε από τη Γ’ Εθνική).

Ο Παλληνιακός δεν έχει να επιδείξει ιστορικά κάτι το ιδιαίτερο, είναι όμως μία από τις παλαιότερες ομάδες στην Ανατολική Αττική, μια πολύ καλά οργανωμένη ομάδα και με άριστες υποδομές.

Η Θύελλα Καμαρίου Σαντορίνης αναδείχθηκε για πρώτη φορά πρωταθλήτρια Κυκλάδων (στον τελικό της Α’ κατηγορίας επικράτησε της Μυκόνου με 2-1). Φέτος αναδείχθηκε και κυπελλούχος Κυκλάδων για πρώτη φορά.

Πιο αναλυτικά:

  1.  Ενωση Ερμιονίδας

2.  Παναργειακός

3.  ΑΟ Χαλκίς (Ευβοίας)

4.  Πανθηραϊκός (Κυκλάδων)

5.  Θύελλα Ραφήνας (Αν.Αττικής)

6.  Αιολικός (Λέσβου)

7.  ΕΝΩΣΗ ΛΕΡΝΑΣ (Αργολίδας)

8.  ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ (Ευβοίας)

9.  ΑΙΓΕΙΡΟΣ ΜΥΣΤΕΓΝΩΝ (Λέσβου)

10. ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΜΑΡΙΟΥ (Κυκλάδων)

11. ΠΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ (Αν.Αττικής)

  • Στον όμιλο αυτό μπορεί να προστεθούν οι πρωταθλητές Χίου και Σάμου (Κανάρης και Ενωση Σάμου αντίστοιχα), αν δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα, κάτι που δεν είχαν κάνει πέρυσι ο Κανάρης (ήταν πάλι πρωταθλητής) και ο Πυθαγόρας Σάμου.