Διπλάσιος αριθμός δρομέων σε σχέση με πέρυσι στο «TYROS RUN»

0
185

Ελάχιστες ημέρες έχουν απομείνει μέχρι την έναρξη της διοργάνωσης «Tyros Run 2018 – George Marneris» και το ενδιαφέρον των δρομέων κορυφώνεται. Ο αγώνας θα διεξαχθεί το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (26-28/5), στον μαγευτικό Τυρό της Αρκαδίας και, σύμφωνα με τα, μέχρι τώρα, στοιχεία, ο αριθμός των δρομέων που θα πάρει μέρος θα είναι, τουλάχιστον, διπλάσιος σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Πρόκειται για τη δεύτερη διοργάνωση στη συγκεκριμένη περιοχή και το γεγονός ότι διεξάγεται σε διαδρομές άγνωστες στο ευρύ δρομικό κίνημα αποτελεί μαγνήτη για τους δρομείς που εκδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής προκειμένου να ζήσουν την εμπειρία ενός αγώνα με θέα το πανέμορφο Μυρτώο Πέλαγος.

Η διοργάνωση έχει και τη στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

«Πρόκειται για μια αξιέπαινη πρωτοβουλίαπου θα συγκεντρώσει εφέτος διπλάσιο αριθμόσυμμετοχών από την προηγούμενη διοργάνωσηΘα αναδείξειεπίσηςακόμα περισσότερομια αναπτυσσόμενη περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλουςθα ενσωματώσει στην προσπάθειααυτή το ανθρωπογενές στοιχείο και θα προβάλλει πολιτισμικές αξίες της Αρκαδίας και τηςΠελοποννήσουΟι παράλληλες εκδηλώσεις που θα πλαισιώσουν τους αγώνες θα δώσουνένα ιδιαίτερο χρώμα στη διοργάνωση και θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των κατοίκων καιτων επισκεπτών της ευρύτερης περιοχήςΑξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές γιατην πρωτοβουλία αυτήγιατί αποδεικνύουν ότι οιυγιείς δυνάμεις αυτού του τόπουπαρά την κρίσηπου περνά η χώραενεργοποιούνται καισυνεισφέρουν δημιουργικά στην κοινήπροσπάθειαΤους αξίζουν επίσης συγχαρητήριαγιατί με την πρωτοβουλία αυτή θα ενισχύσουν τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων καιφίλων ΑΜΕΑ ΝΚυνουρίας «Η Ζεστή Φωλιά» και Άστρους», τόνισε ο Πέτρος ΤατούληςΠεριφερειάρχης Πελοποννήσου.

«Το Tyros Run 2018 διοργανώνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον Τυρό ΑρκαδίαςΕίμαι σίγουρος ότι θα προσφέρει και εφέτος μια μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία στουςδρομείς κάθε ηλικίαςσε όλα τα δρομικά αγωνίσματαΟι συμμετοχές καταξιωμένωνΕλλήνων και ξένων αθλητών αναδεικνύουν το πολύ καλό επίπεδο του αγώνα και η φετινήδιοργάνωση θα ξεπεράσει ακόμη και τις προσδοκίες των διοργανωτών.

Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας είναι ένθερμος και ενεργός υποστηρικτής και του Tyros Run 2018 γιατί θεωρεί τον αθλητισμό ένα πολύ ισχυρό όπλο που ενισχύει την εξωστρέφεια καιτην τουριστική ταυτότητα του Δήμου μαςΕίμαι βέβαιος ότι ο 2ος δρομικός αγώνας Tyros Run που θα διεξαχθεί την Κυριακή 27/5, θα αποτελέσει μια εξαιρετική ευκαιρία ναανακαλύψουμε όλα εκείνα που μας ενώνουν καθώς και την αφορμή να γνωρίσουν οι φίλοιεπισκέπτες την αξεπέραστη γοητεία της Νότιας Κυνουρίας που συνδυάζει με μοναδικότρόπο το βουνό με  την θάλασσα.

Η συμμετοχή και μόνο σε τέτοιες διοργανώσεις είναι νίκη», δήλωσε ο Χαράλαμπος ΛυσικάτοςΔήμαρχος Νότιας Κυνουρίας.

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση ΝότιαςΚυνουρίας για ακόμη μία χρονιά στέκεται υποστηρικτής σε σπουδαίες αθλητικές διοργανώσεις που προάγουν το αθλητικό πνεύμα, την ευγενή άμιλλα και δίνουν ευκαιρία σε επισκέπτες από όλη την Ελλάδα να γνωρίσουν τον όμορφο τόπο μας.

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, η ΔΗ.Κ.Ε.Ν.Κ θα είναι αρωγός αυτής της αξιέπαινης προσπάθειας από την ΚοινΣΕπ «Α Χώρα Νάμου», με έδρα τον Τυρό Κυνουρίας, να διοργανώσει αγώνες δρόμου με την ονομασία «Tyros Run 2018». Η συμμετοχή αναμένεταιπολύ μεγαλύτερη από την περσινή χρονιά και πολύς κόσμος θα λάβει μέρος θαυμάζοντας και γνωρίζοντας ταυτόχρονα τις ομορφιές του Τυρού αλλά και νιώθοντας την ζεστή φιλοξενία των κατοίκων.

Η βοήθεια όλων μας είναι απαραίτητη για την άριστη διεξαγωγή των αγώνων και την προβολή της περιοχής μας, δήλωσε ο Ευσταθίου ΘεόδωροςΠρόεδρος της ΔημοτικήςΕπιχείρησης.

Στο Tyros Run 2018 “George Marneris” θα διεξαχθούν δύο διαδρομές, μία των 16.000 μ. και μία των 8.000 μ. Παράλληλα θα υπάρχουν και οι παιδικοί αγώνες στις αποστάσεις των 500μ., των 800μ. και των 1000μ. καθώς και Δρόμος 6.000 μ. Πεζοπορία – περπάτημα περιμετρικά του χωριού.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχουν και οι παράλληλες εκδηλώσεις που θα αναδείξουν τα ήθηκαι τα έθιμα της περιοχήςόπως την τσακώνικη κουλτούρα. Μέρος από τα έσοδα του αγώνα θα διατεθούν για τη στήριξη των συλλόγων γονέων – κηδεμόνων και φίλων ΑΜΕΑ Ν. Κυνουρίας η “Ζεστή Φωλιά” και φίλων ΑΜΕΑ Άστρους.

Το Tyros Run 2018 – George Marneris είναι αφιερωμένο στον συμπατριώτη μας και αθλητή Γιώργο Π. Μαρνέρη ο οποίος σε ηλικία 19 χρονών έφυγε από την ζωή σε ατύχημα που του συνέβει στην Νέα Υόρκη.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.tyrosrun.gr.