Γ’ Εθνική: Άγρια επεισόδια στα Σπάτα- Εθνικός κατά Αστυνομίας: Υπέρμετρη χρήση βίας!

0
310

Aπό σοβαρά επεισόδια στιγματίστηκε η αναμέτρηση Αήττητου Σπάτων και Εθνικού, καθώς κατά τη διάρκεια της διακοπής του ημιχρόνου, οπαδοί των φιλοξενουμένων, ήρθαν στα χέρια με τα ΜΑΤ. Αποτέλεσμα, να υπάρξουν τραυματίες και ανοιγμένα κεφάλια.

Τα επεισόδια διήρκησαν περίπου 15 λεπτά και καθυστέρησαν την έναρξη του δευτέρου μέρους του αγώνα.

Ανακοίνωση Εθνικού κατά Αστυνομίας
Ο πειραιώτικος σύλλογος τοποθετήθηκε για όσα συνέβησαν στα Σπάτα. Η ανακοίνωση:

Τον σοβαρό προβληματισμό και την έντονη δυσαρέσκεια της εκφράζει η Διοίκηση του Εθνικού Πειραιώς για τα ατυχή γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην ανάπαυλα του σημερινού εκτός έδρας αγώνα με τον Αήττητο Σπάτων. Η χρήση υπέρμετρης βίας από πλευράς της Ελληνικής Αστυνομίας κατά φιλάθλων του Εθνικού -κυριολεκτικά δια ασήμαντον αφορμή- αποτελεί λυπηρό φαινόμενο και χρήζει περαιτέρω συλλογικής σκέψης.

Πρόκειται για ένα μεμονωμένο, ανύποπτο και ατυχές περιστατικό φιλάθλου του Εθνικού, που ξεκίνησε από τυχαίο συμβάν στο κυλικείο του γηπέδου με την ακούσια θραύση ενός ποτηριού και που γιγαντώθηκε προκαλώντας την αλόγιστη χρήση βίας εκ μέρους της Αστυνομίας και εξαπλώθηκε άμεσα κατά δεκάδων φιλάθλων, ανάμεσα τους γυναίκες και παιδιά μικρής ηλικίας.

Διευκρινίζεται πως δεν συμμετείχε σε καμία περίπτωση φίλαθλος της γηπεδούχου, γεγονός που προκαλεί απορίες για το υπέρμετρο της χρήσης βίας πολλών οργάνων της τάξης κατά ενός, καθώς και της ρίψης κροτίδων κρότου-λάμψης κατά πάντων και αδιακρίτως που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον τεσσάρων φίλων του Εθνικού με δεκάδες ράμματα και εγκαύματα σε μια περίπτωση.

Μια αντίδραση εκ μέρους της Αστυνομίας που κανείς δεν περίμενε σε ένα τόσο ήρεμο και αθλητικό κλίμα. Κίνηση η οποία όχι μόνο δεν λειτούργησε κατασταλτικά, αλλά αντιθέτως προκάλεσε την οργή και την αγανάκτηση όλων των παρευρισκομένων φιλάθλων που παρατηρούσαν έκπληκτοι να ασκείται άνευ λόγου βία σε όποιον ατυχώς βρισκόταν δίπλα σε όργανα της τάξης.”

Ανακοίνωση για τη διαιτητική ομάδα, εξέδωσε ο Αήττητος Σπάτων
Οι πρωταθλητές του 7ου ομίλου, κάνουν λόγο για άψογη διαιτησία, ενώ εύχονται στους «άρχοντες της αναμέτρησης» άνοδο στη μεγάλη κατηγορία.
Αναλυτικά:
«Ο ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΣΠΑΤΩΝ παρ’ όλο το ατυχές αποτέλεσμα του σημερινού αγώνα της ομάδας μας με τον ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, αισθάνεται την ανάγκη να δώσει συγχαρητήρια στους Διαιτητές του σημερινού αγώνα, τον κο ΓΚΟΡΤΣΙΛΑ ΕΥΣΤΆΘΙΟ και τους βοηθούς του κκ ΝΑΤΣΙΟΠΟΥΛΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ και ΝΤΑΒΕΛΑ ΑΡΓΥΡΙΟ του Συνδέσμου Μακεδονίας, για την άψογη διαιτησία τους και να τους ευχηθεί καλή σταδιοδρομία και άνοδο στην μεγάλη ποδοσφαιρική κατηγορία (Α’ Εθνική).

Το Δ. Σ. του ΑΗΤΤΗΤΟΥ ΣΠΑΤΩΝ»