Χάντμπολ: Συμφώνησαν ΟΧΕ και διαιτητές, συνεχίζεται το πρωτάθλημα

0
197

Το θέμα του ΕΦΚΑ, τα οφειλόμενα και οι ημεραργίες μπήκαν στο τραπέζι της χθεσινής συνάντησης μεταξύ του προεδρείου της ΟΧΕ και των εκπροσώπων των συνδέσμων διαιτητών.

Οι βασικοί άξονες και αυτά που συμφωνήθηκαν είναι τα εξής:
1. Για το θέμα του ΕΦΚΑ και για όλες τις αλλαγές που φέρνει ο νόμος 4509/2017 δόθηκαν εξηγήσεις και διευκρινίσεις εκατέρωθεν. Από τη στιγμή που πρόκειται για νόμο του κράτους, αυτός θα εφαρμόζεται όπως προβλέπεται από τα σωματεία και τους διαιτητές – κριτές. Μετά το τέλος των πρωταθλημάτων και εφόσον υπάρξει υπουργική απόφαση για τον τρόπο καταβολής των εισφορών (άρθρο 4) θα υπάρξει συνάντηση ώστε να ρυθμιστούν όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες για το θέμα που απασχολεί τόσο τα σωματεία, όσο και τους διαιτητές.

2. Για το θέμα των οφειλών: H OXE με επιστολή που θα στείλει άμεσα στους συνδέσμους διαιτητών θα τους ενημερώσει για το τελικό ύψος των οφειλών προς αυτούς. Εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα καθοριστεί το ύψος της πρώτης δόσης των οφειλομένων, ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες της ομοσπονδίας. Η καταβολή της πρώτης δόσης αναμένεται να γίνει στις αρχές Μαΐου.

3. Για το θέμα της καταβολής των ημεραργιών από τα σωματεία: Αυτό που ειπώθηκε είναι ότι θα καταβάλλονται όπως και τα οδοιπορικά, δηλαδή 50-50 από τα σωματεία (γηπεδούχος και φιλοξενούμενος) και όχι μόνο από τον γηπεδούχο.

Η ανακοίνωση της Ομοπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδος:
Σήμερα στα γραφεία της ΟΧΕ πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα συνάντηση για θέματα που αφορούσαν την ελληνική διαιτησία.
Παρόντες εκ μέρους της Ομοσπονδίας ήταν ο Πρόεδρος Κώστας Γκαντής, ο Α’ Αντιπρόεδρος Στέφανος Σταμούλης, ο Β’ Αντιπρόεδρος Κώστας Σπυρόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας Κώστας Σταματιάδης.
Από την πλευρά των Διαιτητών παρευρέθησαν οι Πρόεδροι των Συνδέσμων Αττικής Δημήτρης Τσάκωνας, Βόρειου Ελλάδας Παναγιώτης Στεφανίδης, Κεντρικής Μακεδονίας Μιχάλης Τζαφερόπουλος, οι οποίοι είχαν και την εξουσιοδότηση όλων των άλλων Συνδέσμων.
Τα όποια προβλήματα και δυσλειτουργίες, καταγράφηκαν και θα αντιμετωπιστούν στο άμεσο διάστημα.
Ενημερώνουμε τα σωματεία και όλους τους ανθρώπους του αθλήματος ότι οι αγώνες το προσεχές Σαββατοκύριακο θα διεξαχθούν κανονικά, βάσει του προγραμματισμού.”