Τι γίνεται με τα μπαράζ της Γ’ Εθνικής- Eκκρεμότητες με Ηρακλή, Αστέρα Αμαλιάδας

0
445

Ολοκληρώθηκε η δράση στους ομίλους της Γ’ Εθνικής και οι 8 ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδό τους στη Football League μέσω των μπαράζ, είναι:

Απόλλωνας Παραλιμνίου, Ηρακλής Θεσσαλονίκης, Τηλυκράτης Λευκάδας, ΝΠΣ Βόλος, Αστέρας Αμαλιάδας, Εθνικός Πειραιώς, Αήττητος Σπάτων και Ηρόδοτος.

Αυτές οι 8 ομάδες θα χωριστούν σε δύο ομίλους.
Ο βόρειος όμιλος θα αποτελείται από τους: Απόλλωνα Παραλιμνίου, Ηρακλή, Τηλυκράτη και Βόλο.
Ο νότιος όμιλος θα αποτελείται από τους: Αστέρα Αμαλιάδας, Εθνικό, Αήττητο Σπάτων και Ηρόδοτο.
Οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο θα πάρουν και το εισιτήριο της ανόδου στη Football League.

Τα μπαράζ είναι προγραμματισμένα να αρχίσουν στις 22 Απριλίου.

Ωστόσο, μέσω επίσημου εγγράφου, η ΕΠΟ ενημέρωσε τον Αστέρα Αμαλιάδας ότι η καταγγελία του Αστέρα Βλαχιώτη θα συζητηθεί την Παρασκευή (13/4), από το Πρωτοβάθμιο Δικαιοδοτικό όργανο της διοργανώτριας του Πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής. Οι δύο αντίδικοι θα παραστούν δια των νομικών εκπροσώπων τους.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Αστέρας Βλαχιώτη κατήγγειλε το σύλλογο της Αμαλιάδας για παράνομη τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα με την Καλαμάτα, έχοντας έννομο συμφέρον, καθώς η ενδεχόμενη τιμωρία των Ηλείων μπορεί να φέρει τους Λάκωνες στην κορυφή του 5ου ομίλου.

Ψαρρόπουλος
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Γ’ Εθνικής της ΕΠΟ, Σταύρος Ψαρρόπουλος μίλησε στο Metropolis 95.5 για το θέμα που προέκυψε με την ένσταση του Άρη Παλαιοχωρίου κατά του Ηρακλή, ενώ αναφέρθηκε στις κινήσεις που προτίθεται να κάνει η Ομοσπονδία.

Αναλυτικά όσα είπε:
Για την ένσταση του Άρη Παλαιοχωρίου: «Ενημερώθηκα πως έχει έρθει αυτή η καταγγελία. Οφείλω να πω όμως πως εμείς, όπως λογικά και ο Ηρακλής, ξέραμε ότι θα γίνει κάτι τέτοιο. Από εκεί και πέρα η καταγγελία έρχεται σε εμάς και κοινοποιείται στην νομική υπηρεσία της ΕΠΟ και λέει ότι ο Ηρακλής με βάση στο ΚΑΠ δεν έχει δικαίωμα να πάρει την άνοδο στην Football League. Βέβαια είναι άλλο το να ανέβει και άλλο το να διεκδικήσει την άνοδο. Από τη μία θα τον ανακηρύξουμε Πρωταθλητή και έτσι θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στα μπαράζ, αλλά δεν ξέρουμε κατά πόσο θα μπορεί να συμμετέχει στην Football League αν τελικά πάρει την άνοδο από τη διαδικασία των μπαράζ.

Ο ΚΑΠ στο άρθρο 2 του Παραρτήματος αναφέρει πως δεν μπορεί να ανέβει μία ομάδα κατευθείαν, αλλά μπορεί να το πραγματοποιήσει στη δεύτερη χρονιά, αν και εφόσον έχει καταλάβει την πρώτη χρονιά μια θέση στην πρώτη τετράδα. Όλα αυτά έχουν να κάνουν με νομικές ερμηνείες. Ο Ηρακλής είναι μία ιδιάζουσα περίπτωση καθώς έπεσε από την Super League στη Football League, αλλά ποτέ δεν έπαιξε εκεί, ενώ στη συνέχεια δήλωσε συμμετοχή στη Γ’ Εθνική. Το κατά πόσο ισχύει ο κανονισμός για τον Ηρακλή θα το εξετάσει το νομικό επιτελείο της ΕΠΟ και όχι εμείς. Σε περίπτωση όμως που δεν σταλεί σε εμάς ένα έγγραφο από κάποιο δικαιοδοτικό όργανο το οποίο να λέει πως δεν πρέπει να ανακηρυχθεί Πρωταθλητής ο Ηρακλής ή ότι δεν πρέπει να παίξει στα μπαράζ μέχρι την εκδίκαση από το διαιτητικό, είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε το καθήκον μας. Εμείς σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να εξετάσουμε κάποια ένσταση διότι δεν έρχονται σε εμάς οι ενστάσεις. Σε εμάς έρχονται μόνο οι καταγγελίες. Πιστεύω πως ο Άρης Παλαιοχωρίου περιμένει την απόφασή μας να ανακηρύξουμε Πρωταθλητή τον Ηρακλή, ώστε να προσφύγει στο Διαιτητικό δικαστήριο».

Για το πώς προτίθεται να αντιδράσει η ΕΠΟ: «Η νομική υπηρεσία έχει πάρει το έγγραφο του Άρη Παλαιοχωρίου και περιμένουμε να μας κοινοποιήσει την απόφασή της για να δούμε πως θα πράξουμε. Πρωταθλητή θα τον ανακηρύξουμε ούτως ή άλλως αφού είναι καθ’ όλα νόμιμα. Επίσης πιστεύω πως έχει δικαίωμα συμμετοχής στα μπαράζ. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να δούμε τι θα αποφασίσει το Διαιτητικό δικαστήριο. Το θέμα είναι όμως πως μία τέτοια διαδικασία μπορεί να τινάξει στον αέρα τη διαδικασία των μπαράζ καθώς θα είναι χρονοβόρα και οι ημερομηνίες θα πάνε πίσω. Θέλω να ελπίζω όμως πως εμείς δεν θα μπλεχτούμε σε όλο αυτό.
Σε περίπτωση που ο Ηρακλής δεν ανέβει θα πρέπει να συμπληρωθεί η ομάδα που θα πάρει μέρος στα μπαράζ».