Επεισοδιακή νίκη – πρόκριση του Αιολικού επί του Διαγόρα

0
712

Στον «αέρα» τίναξαν τον ημιτελικό του κυπέλλου Λέσβου ανάμεσα στον Διαγόρα και τον Αιολικό, ο διαιτητής Βουρανής και ο βοηθός του Ψύλλος, σε ένα παιχνίδι που τελείωσε μετά από τρεις ώρες.

Οι δυο ομάδες δεν είχαν και ιδιαίτερο άγχος, με τους Μουντανάρη και Ψυρρόπουλο να θέλουν να τεστάρουν τους παίκτες εν όψει των σημαντικών ματς πρωταθλήματος που ακολουθούν, αλλά και να έχουν τις λιγότερες απώλειες από κάρτες και τραυματισμούς. Μέχρι το 20ό το παιχνίδι δεν είχε να επιδείξει κάτι το ιδιαίτερο, χωρίς φάσεις και με καλό ρυθμό, με τον Διαγόρα να έχει μια ελαφρά υπεροχή.

Στο σημείο αυτό οι γηπεδούχοι κέρδισαν φάουλ στην γωνία της μεγάλης περιοχής με τον Τζόρνταν να το εκτελεί απευθείας και να στέλνει την μπάλα στην γωνία του Ζαχαρή. Προς έκπληξη όλων ο βοηθός είχε σηκώσει την σημαία και είχε υποδείξει οφσάιντ έναν παίκτη του Διαγόρα που είχε μείνει εκτεθειμένος, ωστόσο δεν επηρέαζε την φάση καθώς η μπάλα πήγε απευθείας στην γωνία.

Δέκα λεπτά αργότερα έγινε η φάση που έκρινε το ματς. Ο Χρήστου έκανε χέρι στο κέντρο περίπου, ο Μέρο θεωρώντας πως ο Βουρανής θα δώσει φάουλ έπιασε την μπάλα με το χέρι, αλλά ο διαιτητής έδωσε το φάουλ υπέρ του Αιολικού, το οποίο εκτελέστηκε γρήγορα με τον Λαλά και τον Μπουρού σε κενή εστία να σκοράρει για το 0-1.

Ακολούθησαν νέες διαμαρτυρίες, ο Βουρανής έκανε προσωρινή διακοπή, συνέχισε τον αγώνα, αλλά στο 41ο είχαμε νέα «επεισόδια». Ο Παρέλλης έπιασε την μπάλα πάνω στην γραμμή του αράουτ, για να εκτελέσει το πλάγιο, ο επόπτης Ψύλλος σήκωσε σημαία πως η μπάλα δεν είχε περάσει την γραμμή, και ο Βουρανής έδωσε φάουλ. Αυτό ήταν. Οι οπαδοί του Διαγόρα «εξεράγησαν», κάποιος πέταξε ένα μπουκάλι μέσα, ένας καφές προσγειώθηκε δίπλα στον επόπτη. Ο Βουρανής κάλεσε τους βοηθούς του και έφυγε για τα αποδυτήρια, χωρίς να έχει καν τελειώσει το πρώτο μέρος.

Επί μια ώρα κόσμος και κοσμάκης μπαινόβγαινε στα αποδυτήρια των διαιτητών, τα τηλέφωνα είχαν πάρει φωτιά και κανείς δεν ήξερε τι θα γίνει. Ο διαιτητής ζήτησε την παρουσία αστυνομίας, κάτι που έγινε μισή ώρα μετά την διακοπή. Στην συνέχεια και ενώ όλοι είχαν την αίσθηση πως θα ξεκινήσει ο αγώνας και πάλι, ο διαιτητής ενημέρωσε τις δυο ομάδες πως έκανε οριστική διακοπή.

Οι παίκτες ξεντύθηκαν, μπήκαν στα ντουζ, αλλά μετά από 10’ και ενώ οι διαβουλεύσεις συνεχίζονταν, ο διαιτητής άλλαξε γνώμη και αποφάσισε να συνεχίσει τον αγώνα, με την σύμφωνη γνώμη του Αιολικού αφού σε διαφορετική περίπτωση θα μηδενιζόταν ο Διαγόρας και θα είχε «περιπέτειες» και στο πρωτάθλημα. Ο Βουρανής βγήκε στον αγωνιστικό χώρο, έπαιξε 3 λεπτά σφυρίζοντας την λήξη του πρώτου ημιχρόνου και αμέσως ζήτησε να αλλάξουν οι δυο ομάδες εστία και ξεκίνησε κατευθείαν το δεύτερο μέρος…

Στο δεύτερο μέρος και ενώ ο Αιολικός έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 52ο σε τετ-α-τέτ του Μπουρού, ο Διαγόρας είχε δυο ευκαιρίες με τους Τσομπανέλλη και Τζόρνταν να μην μπορούν να νικήσουν τον Ζαχαρή. Στο 60’ όμως έγινε άλλη μια φάση που προκάλεσε ένταση. Ο Μιχαλάκης δέχτηκε μαρκάρισμα στο κέντρο, ζήτησε φάουλ, ο Βουρανής δεν το έδωσε και έβγαλε απευθείας κόκκινη στον παίκτη του Διαγόρα που .

Σίγουρα χαμένος βγήκε και ο Διαγόρας που όχι μόνο έχασε, αλλά κινδυνεύει και με τιμωρία και πρόστιμο, ενώ δεν θα έχει και τον Μιχαλάκη στην διάθεσή του εν όψει Κιβερίου την προσεχή Τετάρτη.

Διαγόρας: Μαλλής, Τοπάλι, Κρασουδάκης, Ρέτζος, Μέρο, Αχείμαστος, Τσομπανέλλης, (77’ Λαζαρίδης), Τζόρνταν (62’ Κίστα), Μαλακός (63’ Παρέλλης Β.), Μιχαλάκης, Παρέλλης Δ.

Αιολικός: Ζαχαρής, Κρητικός, Νυφαδόπουλος, Τάχιας, Καπταγιάννης, Διακορώνας (83’ Κεσίδης), Λαλάς (63’ Λαμπράκης), Παληγεώργος, Χρήστου (82’ Παπαδόπουλος), Μπουρούς (70’ Κριπιντήρης), Παλαμουτσής.