Ματαιώθηκε η έκτακτη ΓΣ της ΕΠΟ με απόφαση Δικαστηρίου!

0
438

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε την Παρασκευή 27/1/2017, δεκτή την αίτηση αναστολής του αθλητικού σωματείου «Αμαζόνες Κορινθίας 2013» κατά της ΕΠΟ και της υπ’ αριθμόν 4/13-10-2017 απόφασης της Ε.Ε. της, για την πρόσκληση σε έκτακτη Γενική Συνέλευση την Δευτέρα 30-10-2017 κι εξέδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία αναστέλλεται η ισχύς και η εκτέλεση της απόφασης αυτής, έως της συζητήσεως των ασφαλιστικών μέτρων στις 07-01-2018.

“Η προσφυγή είχε γνωστοποιηθεί στην ΕΠΟ τηλεφωνικά από τη γραμματεία του Πρωτοδικείου το απόγευμα της Πέμπτης 26-10-2017 και η απόφαση εκδόθηκε στις 15.05΄ της 27-10-2017.

Κατόπιν αυτού, και εις εφαρμογή της σημερινής απόφασης του Δικαστηρίου, συνεδρίασε εκτάκτως η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ και αποφάσισε την ματαίωση της Γενικής Συνέλευσης της των μελών τη Ομοσπονδίας, που είχε προγραμματισθεί για την προσεχή Δευτέρα 30-10-2017”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ.

Δεν θα ήταν υπερβολή αν υποστηρίζαμε ότι η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, να ακυρώσει την απόφαση για την τέλεση της έκτακτης γενικής συνέλευσης της ΕΠΟ, που είχε προγραμματιστεί με θέμα την «συζήτηση και λήψη απόφασης για την παράσταση ή μη της ΕΠΟ ως πολιτικής αγωγής στη δίκη για την Κάρτα Υγείας Ποδοσφαιριστή», προκάλεσε ανακούφιση στην ηγεσία της ΕΠΟ και την έβγαλε από τη δύσκολη θέση.

Διότι η διοίκηση της ομοσπονδίας αφενός μεν δεν ήθελε να εφαρμόσει τυχόν απόφαση περί ανάκλησης της εντολής για παράσταση πολιτικής αγωγής στη εν εξελίξει δίκη για την «κάρτα υγείας» επειδή θα μπορούσε η ίδια (η διοίκηση της ΕΠΟ) να βρεθεί κατηγορούμενη για απιστία, αφετέρου δε δεν ήθελε να δυσαρεστήσει κάποιους από τους κατηγορούμενους οι οποίοι είτε συνέβαλαν για να εκλεγεί η παρούσα διοίκηση, είτε γιατί υπάρχουν ισχυροί δεσμοί.

Έτσι, λοιπόν, βρέθηκε ένα ποδοσφαιρικό σωματείο της Κορινθίας, που ιδρύθηκε το 2013 και αγωνίζεται στο Γ’ Εθνική του γυναικείου πρωταθλήματος το οποίο, στις πρόσφατες εκλογές της ΕΠΣ Κορινθίας ήταν απέναντι από τον νυν πρόεδρο Μ. Τσιχριτζή, ο οποίος στις εκλογές της ΕΠΟ ήταν απέναντι από τον Ευ. Γραμμένο, για να προσφύγει στο δικαστήριο ζητώντας να ακυρωθεί η ΓΣ της ΕΠΟ…